reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

a u mnie w piekarniku juz od godziny kartoflaczek sie piecze mm...ale zapaszki tlyko, ze mam cale rece pozdzierane i paznokcie :-(
 
reklama
Mandrzejczuk spokojnie, pazurki sobie poprawisz i będzie git.... ;-) w końcu jesteś specjalistką od tego (sama bym sobie takie zafundowała...)
 
kamcia jak bym mogla to bym cie normalnie ucałowała za ten szczaw ;) a mój M to juz w ogóle ;) jutro bądź w piątek zupa ;) dzięki !!! :D
 
kamcia jak bym mogla to bym cie normalnie ucałowała za ten szczaw ;) a mój M to juz w ogóle ;) jutro bądź w piątek zupa ;) dzięki !!! :D

haha no widzisz:-)
tylko sprawdź żeby był mielony , bo kiedyś moja współlokatorka kupiła też z rolnika a był chyba krojony i taka zupa nijaka jej wyszła.. prawie woda z jakimiś pływającymi szczępkami liści:baffled:
chociaż zalezy jak też się robi zupke..
ja to zawsze robię najprościej jak się da,
daję kostkę rosołową i wrzucam słoiczki szcawiu , za chwilę robię zaklepkę z mleka i mąki , przyprawiam solą pieprzem i ziarenkami smaku i dolewam troszkę słodkiej śmietany i gotowe;-)
no i wg uznania można sobie ziemniaczki dorzucić albo ugotować oddzielnie albo wcale tylko same jajeczka..
ja daję same jajka

właśnie pochłonęłam kolejny talerz :zawstydzona/y::laugh2:
 
baby znów mi robicie na jakieś wymysły apetyt:-D tym razem zupa szczawiowa tak? i co jutro będę tropić ten nieszczęsny szczaw w słoiczku..
 
haha jaipur będzie kolejna szczawiowa

a ja się zdołowałam... nagotowałam cały gar zupy, który prawie sama zjadłam ..
Vi jedną miseczkę D tylko 2
a ja chyba z 4
miałam zamrozić małej na za kilka dni(bo zawsze jej mrożę żeby nie gotować zup codziennie) ale połowę z tego jej zjadłam...:zawstydzona/y:
i nadal mam chęć a już nie ma co wyjeść:sorry:
 
no jak to cooo... carbonara to przede wszystkim śmietana:-)

Jadłam włoską carbonarę robioną przez włoską kucharkę i nie było tam ani milimetra śmietany :-) To po prostu makaron z żółtkiem, plus dodatki mięsko i ser.

Taka polska carbonara ze śmietaną jak ryba po grecku, pierogi ruskie i inne kulinarne kfiatki ;-)
 
ja carbonarę robię ze smietaną,
chodzi o makaron nie pizzę :-p

normalnie gotuję makaron , później wrzucam na patelnię , do zesmarzonego boczku z cebulką , i zalewam właśnie żółtkiem ze śmietaną :tak:
a na koniec daję ser
oczywiście lekko przyprawiam
 
Ostatnia edycja:
reklama
Każdy może sobie robić jak mu się podoba, ale oryginał jest zawsze jeden, reszta to modyfikacje i ewentualnie można jeść coś a'la carbonara czy inne a'la pizza ;-) Co komu smakuje i jakie ma możliwości doboru produktów :-) Jeśli ktoś żywo interesuje się kuchniami świata, wie o czym mówię.

Podobnie jak nie ma psów rasowych bez rodowodu, pies rasowy znaczy rodowodowy a to znaczy, że zawsze ma metrykę uprawniającą do wyrobienia rodowodu. Wszystkie inne są tylko "w typie".
 
Do góry