reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Naobiecywałam przez Was wczoraj męzóowi ,że mu zrobię pizzę:-D
oczywiście zamiast tego dzisiaj odmroziłam indyka, więc nici z pizzy.

Zresztą zrobiłam gofry na drugie śniadanie, do picia kubek kakao, wyciągnęłam na deser loda z zamrażarki i zjadłam. I czuję,że umrę. Więc teraz muszę się doprowadzić do życia, poleżeć i odpocząć.
 
a jaki robicie sos na to ciasto do pizzy? podzieli sie ktoras jakims dobrym, sprawdzonym przepisem?

Jak miałam 18 lat lat pracowałam trochę w telepizzy, i muszę powiedzieć że zakochałam się wtedy w pizzy carbonara, w telepizzy pod tą nazwą kryje się śmietana bardzo gęsta śmietana, i do dzisiaj pizze robię na śmietanie. Możliwe że zdradziłam jakieś sekrety firmy właśnie, ale guzik mnie to obchodzi, ta firma wyzyskuje ludzi, a do tego ja tam jadam tylko kiełbasę peperoni pieczarki i zimą cebulę i kurczaka. Całej reszty nie polecam szczególnie latem.

A teraz idę żurek gotować.
 
czyli prosto na ciasto smietana? sama czy moze jakies ziola do tego?:-)
ja tu w norwegii nauczylam sie jesc pizze polana smietana - zamiast keczupem :tak:
dzieki za rady dziewczyny :tak:
 
Tylko co ma carbonara do śmietany ;-) Carbonarę uwielbiam, najbardziej ze wszystkich makaronowych potraw. Za prostotę i smak.

A ja właśnie pożeram bułeczki cynamonowe. Nie chce mi się robić fotek ale wyglądają dokładne jak te od wujka google
kut_bulka4.jpg
 
z carbonara kojarzy mi sie przede wszystkim spaghetti, ale pizzy ze smietana jeszcze nie jadlam.

Ja wczoraj wzielam sie za pieczenie jagodzianek. Nie wiem co mi jest ale od kad jestem w ciazy ciagle cos pieke, a to rogaliki, a to obwarzanki no i wczoraj wzielo mnie na buleczki z jagodami. Ciasto pieknie mi wyroslo, pachnialo, tak ze surowe chcialo sie zjesc no i ja glupia zamiast robic te buleczki mniejsze to od razu formowalam je takiej wielkosci jak mialy byc no a one w piekarniku podwoily a nawet potroily swa objetosc :tak: zjadlam ledwie 2 i poszlam spac, bo czulam sie jaknbym ze 3 obiady wfutrowała :-D
 
heh ja tez ciągle coś piekłam: piekłam, bo sporo nam sie przytyło od tych słodkości ;) no , ale z drugiej strony chociaz dla samego zapachu w domu warto od czasu do czasu cos upichcić ;)
 
reklama
Styna ja uwielbiam tylko carbonarę i tylko z telepizzy proszę zdradź przepis jak Ty ją robisz ;-)

Identycznej oczywiście się nie da bo ciasto nie takie, ale tutaj sekret tkwi w sosie, czyli na ciasto smarujesz bardzo gęstą śmietanę bez żadnych ziół czy przypraw czysta śmietana na to posypujesz ser. Nie polecam robić tego w postaci rogala jak robią w telepizzy chyba że ma się dobry piekarnik. A na górę daję to na co mam ochotę i znowu zasypuję serem.
 
Do góry