reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

parę stron temu był "szał" na krokiety, więc dzisiaj były krokiety, zjadłam dwa z barszczykiem i musiałam się położyć bo mnie położyło;-)
a szczaw w słoiczku kupiłam, czeka na wenę..Ale dzisiaj napewno nie, bo robiłam tylko dla siebie, mąż na mieście je przy okazji spotkań.

reklama
karolka85 Mój P. robił to ciasto wg tego przepisu:
Składniki:
5 paczek herbatników
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1 szklanka kaszy manny
1 litr mleka
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
dowolna polewa
kokos do posypania

Przepis:
Mleko, margarynę, cukier zagotować. Do gotującej masy wsypywać powoli kaszę mannę ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać cukier waniliowy oraz kakao rozmieszane z odrobiną mleka.
Na wyłożone na blaszce herbatniki wylać gorącą masę. Poukładać na masę resztę herbatników lekko przygniatając. Całość zalać polewą, posypać kokosem, można dać jakiś dowolny aromat: arak, migdał...
I nawet mu wyszło :-D

Jak moja mama robiła, kiedyś tam kupe czasu temu to było takie w sam raz, a to co P. zrobił jest moocno słodkie, bo zamiast herbatników dał ciastka, takie kruche, które juz były dość mocno słodkie, ale co to dla mnie jak ja po badaniu na krzywą cukrową jeszcze ptasie mleczko wsunęłam.

Ja kiedyś to ciasto jadłam z polewą czekoladową i było mega słodkie, z galaretką już mniej. Ale ja nie lubię kaszy manny więc ogólnie omijam to ciacho.

Dziewczyny 3 marca jest tłusty czwartek... Macie jakieś ciekawe przepisy na słodkości na ten dzień?

reklama
Do góry