reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

Dziewczyny .. mnie niepowodzenia dołują, z każdym cyklem się nakręcam, że może się uda. Teraz mam przerwę i na nią jestem zła..., że tracę miesiąc. Na szczęście M ma w pracy totalny Meksyk .. i pada zmęczony (to Go już nie męczę ja )
I fajnie jest poczytać MOBILIZACJĘ :)
Zaczęłam brać ten orgametril .. miałam duże obiekcje ..zwyciężyła wizja likwidacji torbieli w tym cyklu :)

reklama
Jak już wspominałam, nie będę więcej wypowiadać się ww. temacie, nie mam nic wiecej do dodania. Powiedzmy, inny target mentalny :-D

@Ansure a może miesięczna przerwa w serduszkowaniu? Działa na Was taka przerwa? Nie dopadacie do siebie później jak pijawki do żyły? Skoro już bierzesz leki? Btw. jakieś skutki uboczne się pojawiły?

Kiedyś brałam paskudne antybiotyki i nie miałam efektów ubocznych, dopóki nie przeczytałam ulotki :laugh2:

@wisna jest jak piszesz. Nie każda kobieta dobrze znosi ciążę, nie każda pięknie rodzi, nie wszystkie zachodzą od jednego razu i nie każda matka to matka. To, że człowiek szuka winy w sobie jest normalne. A prawda jest taka, że prawidłowej ciąży nie zaszkodzi ani lot samolotem, ani seks, ani złe myśli, ani dentysta, ani złe życzenia, ani gorąca kąpiel a nawet wiele leków. Szukamy powodu w swoich działaniach, żeby jakoś wytłumaczyć to co się złego działo. Taka nasza psychika.

Trzymam kciuki za pozytywny test, majówki już rosną w siłę i chcemy wchłonąć Was więcej i więcej! Choć czerwiec też fajny miesiąc ;-) ;)

Jak już wspominałam, nie będę więcej wypowiadać się ww. temacie, nie mam nic wiecej do dodania. Powiedzmy, inny target mentalny :-D

@Ansure a może miesięczna przerwa w serduszkowaniu? Działa na Was taka przerwa? Nie dopadacie do siebie później jak pijawki do żyły? Skoro już bierzesz leki? Btw. jakieś skutki uboczne się pojawiły?

Kiedyś brałam paskudne antybiotyki i nie miałam efektów ubocznych, dopóki nie przeczytałam ulotki :laugh2:

@wisna jest jak piszesz. Nie każda kobieta dobrze znosi ciążę, nie każda pięknie rodzi, nie wszystkie zachodzą od jednego razu i nie każda matka to matka. To, że człowiek szuka winy w sobie jest normalne. A prawda jest taka, że prawidłowej ciąży nie zaszkodzi ani lot samolotem, ani seks, ani złe myśli, ani dentysta, ani złe życzenia, ani gorąca kąpiel a nawet wiele leków. Szukamy powodu w swoich działaniach, żeby jakoś wytłumaczyć to co się złego działo. Taka nasza psychika.

Trzymam kciuki za pozytywny test, majówki już rosną w siłę i chcemy wchłonąć Was więcej i więcej! Choć czerwiec też fajny miesiąc ;-) ;)

Hehe Hope ..czasami to wręcz na odwrót ..nerwowość bo za mało seksu , napięcie ... i M się złości bo mówi, ze ja to chcę tyko w OVU.
Obecnie..o skutkach ubocznych tylko myślę. Boję się przytyć... bo mam w tym pewną łatwość a w druga stronę to już nie koniecznie tak łatwo ;)

Hehe Hope ..czasami to wręcz na odwrót ..nerwowość bo za mało seksu , napięcie ... i M się złości bo mówi, ze ja to chcę tyko w OVU.
Obecnie..o skutkach ubocznych tylko myślę. Boję się przytyć... bo mam w tym pewną łatwość a w druga stronę to już nie koniecznie tak łatwo ;)

A to prawda, facet najedzony, wyspany i dobrze wykorzystany to facet zadowolony :laugh2: Prawdą jest, że na seks ochotę można zrobić, że im więcej przytulanek tym chętniej, gdzieś o tym poczytałam i u mnie się sprawdza. Zniechęcało mnie tylko comiesięczne niepowodzenie ale o dziwo tylko na kilka dni @. Potem zapał znowu wracał. Taka cykliczna huśtawka. Wykres w tym miesiącu robisz czy czekasz od następnego?

@StorAnia a u Ciebie jak z wykresem, ruszyło coś?

Zobacz załącznik 820780 @Hope od wczoraj duphaston. Mam dość.

Na razie z wykresu dużo nie wynika. Trzeba czekać. A pokazywałaś kiedykolwiek wykres gince? Tak patrzę na mój wykres i w pierwszej fazie skoki były znaczne, nie miałam też wyraźnego spadku w dół ani wyraźnego skoku do góry. Do tego stopnia, że owu do teraz nie jest pewna. Może za kilka dni będzie wiadomo coś więcej.

Chcesz zrezygnować?

A to prawda, facet najedzony, wyspany i dobrze wykorzystany to facet zadowolony :laugh2: Prawdą jest, że na seks ochotę można zrobić, że im więcej przytulanek tym chętniej, gdzieś o tym poczytałam i u mnie się sprawdza. Zniechęcało mnie tylko comiesięczne niepowodzenie ale o dziwo tylko na kilka dni @. Potem zapał znowu wracał. Taka cykliczna huśtawka. Wykres w tym miesiącu robisz czy czekasz od następnego?

@StorAnia a u Ciebie jak z wykresem, ruszyło coś?
Mierzę..mierzę :)
A z jakiej aplikacji do robienia wykresów korzystacie ?

Nie, jeszcze nie, ale dziś po dwóch tabsach dupka temperatura poleciała w dół, więc złudzeń żadnych... oby torbieli nie było to dam sobie ( nam) trzy miesiące i w grudniu kończę starania. Nie mam siły, pieniędzy i nadziei. Muszę w przyszłym roku zrobić hydraulikę, co i tynki. A na to potrzebuje około 40 tysięcy'. Najwyższa pora przestaćsię łudzić, wierzyć w cuda, mrzonki i wziąć się do sensownego zadania.
Zresztą, w styczniu kończę 41 lat i myślę, że to oficjalnie zakończy moje brednie, fanaberie o drugim dziecku.
A tak w ogóle to jestem na wsi (w robocie zmieniają system i przymusowe urlopy) i jestem w szoku, że wcale nie nastraja mnie pozytywnie :( chyba mam już wszystkiego dosyć.
Ps, przepraszam skopiowałam post z zamkniętego ;) nie chciało mi się jeszcze raz pisać...

Myślę, że to dobry plan. Choć jeszcze gdzieś tli się myśl, czy np. zostawienie forum, zaprzestanie oficjalnych starań i odstawienie leków nie skończyłoby się ostatecznie sukcesem. Los bywa taki przewrotny i nieprzewidywalny.

Ten cytat (...) Najwyższa pora przestaćsię łudzić, wierzyć w cuda, mrzonki i wziąć się do sensownego zadania. (...) bardzo mi się nie podoba, znowu doopa będzie bita! Projekt dziecko to marzenia, plany, miłość i masz pełne prawo pragnąć tego co każda, normalna kobieta. Nie każdej jest to dane, ok, ale nie umniejsza to prawa do pragnień. To tylko pokazuje, że jesteś całkiem zdrowa (głowę mam na myśli). Będę Ci kibicować. Pomyśl może jednocześnie o jakiejś nagrodzie dla Was obojga, gdyby się jednak nie udało. Zasłużyliście walką mimo wszystko na nagrodę. Oboje.

[url=https://naforum.zapodaj.net/2e94677d998c.png.html][/URL]

reklama
Dziewczyny .. mnie niepowodzenia dołują, z każdym cyklem się nakręcam, że może się uda. Teraz mam przerwę i na nią jestem zła..., że tracę miesiąc. Na szczęście M ma w pracy totalny Meksyk .. i pada zmęczony (to Go już nie męczę ja )
I fajnie jest poczytać MOBILIZACJĘ :)
Zaczęłam brać ten orgametril .. miałam duże obiekcje ..zwyciężyła wizja likwidacji torbieli w tym cyklu :)
Ja tez b alam tydzien temu orgametril przez 10 dni teraz 2 miesiace pigulki i niby torbiele maja zniknąć. Dwa cykle w plecy.

Do góry