reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

reklama
Sytuacje kiedy może wyjść pozytywny mimo braku ciąży
zbyt wczesne przeprowadzenie testu ciążowego – jeśli test ciążowy zostanie przeprowadzony przez kobietę bezpośrednio po wystąpieniu owulacji, wówczas może dać wynik pozytywny pomimo tego, że nie doszło do zapłodnienia; powodem tego jest obecność w organizmie kobiety hormonu przypominającego hCG;przyjmowanie przez kobietę określonych leków, a zwłaszcza środków:
o psychotropowych,
o przeciwpsychotycznych,
o przeciwhistaminowych (zwłaszcza tych, leków zawierających chloropromazynę, fenotiazynę lub prometazynę);
o mocnych preparatów przeciwbólowych;
o preparatów wspierających płodność, które zawierają w swoim składzie gonadotropinę kosmówkową;
o zastrzyków hormonalnych wykonywanych po zapłodnieniu in vitro – z uwagi na zawarte w nich hormony podobne do hCG;problemy zdrowotne kobiety, takie jak np.:
o choroby tarczycy,
o choroby nerek,
o białkomocz,
o torbiele na jajnikach,
o nowotwory – jak np. rak jajnika, jelita, trzustki, wątroby, żołądka;pozostanie w organizmie kobiety fragmentów łożyska z poprzedniej ciąży;wejście kobiety w okres klimakterium.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś robiłam test żeby spr czy Ovitrelle jeszcze się utrzymuje. Jeszcze jest ale już w b małym stężeniu bo kreska ledwo widoczna

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kuzwa kupilam 2 testy nie wytrzymałam 1 zrobiłam. Wyszly 2 kreski ale ta druga baaaardzo bladziutka ale ja widać. Nie wiem co juz myslec az mi sie gorąco zrobilo

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak dobrze pamietam to chyba idziesz jutro do gina..? Super wiadomosc oby potwierdził ciążę i czekamy na wieści po wizycie [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@moniafryz miewałam takie cykle, gdzie bardzo bolały mnie piersi przed @. Oczywiście natychmiast wmówiłam sobie, że mam właśnie hiperprolaktynemię. W ogóle co ja nie miałam przez trzy lata :-D A wystarczyło porządnie obrazić się na samca i skreślić cykl. Przyznam jednak, że byłam zdumiona obserwując cykl na wykresie. Patrzyłam i działo się na moich oczach!

Choć przypomniałam sobie, że to co brałam za ból piersi było ledwie wstępem. Teraz to dopiero bolą! Wszystkie objawy ciąż urojonych które miałam (a miałam co cykl i do tego za każdym razem inne) były podobne do tych z faktycznej ciąży ale jednak różnica jest. To nie są te same odczucia i mają swój czas nadejścia.

@Ansure podobno głupi ma szczęście ;-) ;) A może nie. W poprzednią ciążę też zaszłam w sierpniu. To wcale nie musi być przypadek. Dużo warzyw, owoców, lepszych gatunkowo, dużo ruchu i słońce. Więcej luzu i okazji do zresetowania (winem) :rolleyes2:

Szkoda tylko, że ciąża to nie mój żywioł. Chcę dzidzię, niekoniecznie ciążę :-D Tylko jak to obejść.

Pokazuj wykres co jakiś czas.

Hope jesli mam byc szczera to mnie wkurzylas tym tekstem zreszta poprzednio tez bo jak my ci dlugo sie staramy I ty nas pytaszz czemu watek tamtyvh umiera poprustu bo Nie mialy tyle szczescia co ty ze Po 3 latach upragniona ciaza i sadze ze kazda z nas by chciala miec bole mdlosc sraczke bezsenne noce wymioty bole glowy bo taka kolej rzeczy aby wkoncu w bolach uridzic dzidzie ty piszesz dzuecko cgcesz ciazy Nie , pyta sz czemu my Nie wesole ahhhhhh Nie pisz glupstw, pomagaj naj bo widac ze zakres wiedzy masz duzy Ale piszac ze mamy Sie smiac byc wesolego Nie tracic wiary nas to przynajmniej mnie jeszxze bardziej deberwuje no ci innego jakbys ty miala Sue starac 10 lat ciekawe czy tez byc tak pisala , Nie pisze tego z zlosci Tylko popristu co czuje czytajac, lubie czytac co wiesz no wykresy ovulke czytac jak Sue czujesz Ale teksty ciaza Nie dla mnie gdzye Ja o niej marze I inne tez lub bsdzcie wesole robcie COs mnie to drazni
Pozdrowki

Monia prosze oby to prawda !!![emoji110]️

Chrzaszcz a ty jak mamusiu Po raz kolejny!??jak Sue czujesz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka, byłam na wizycie i torbiel niestety jeszcze jest -> mniejsza ale jest.
Przepisał mi Orgamentil do brania 2x dziennie przez 20 dni. Trochę się boję... Ech i wychodzi na to, ze drugi cykl tez może być stracony ..

@moniafryz ..a ależ napięcie.. TRZYMAM KCIUKI :)

Hejka, byłam na wizycie i torbiel niestety jeszcze jest -> mniejsza ale jest.
Przepisał mi Orgamentil do brania 2x dziennie przez 20 dni. Trochę się boję... Ech i wychodzi na to, ze drugi cykl tez może być stracony ..

@moniafryz ..a ależ napięcie.. TRZYMAM KCIUKI :)

Czy ta torbiel blokuje owulację? Orgamentil z pewnością. Pytam, bo ja z przetrwałą torbielą czynnościową (ale niedużą) miałam owulację w normie, zablokowała mi dopiero torbiel o średnicy 5 cm. Może samo zmniejszenie się torbieli będzie wystarczające :blink:

@Peugeotka36 wybacz ale trudno odnieść się do Twojej wypowiedzi, post jest nieprzeczytalny. Zrozumiałam, że się zdenerwowałaś, chyba na to, że chcę aby dziewczyny tchnęły w siebie jeszcze trochę wiary. Cóż, mam prawo pisać co uważam, możesz zignorować moje posty, masz taką możliwość. Najwyraźniej nie rozumiesz do czego forum służy. Zostałaś niedawno mamą, więc temat też nie dotyka Cię bezpośrednio, nie masz także 40 lat. Jest na forum drugi temat dla 40-stek, który nie dość, że jest bardziej prężny, to jeszcze jest w nim dużo więcej pozytywu. Nastawienie jest bardzo ważne. Dobre nastawienie.

Zatem. Zignoruj moje wypowiedzi jeśli Cię drażnią. Nie będę więcej na ten temat pisać.

reklama
Do góry