reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

Cześć. A ja czekam na @ albo i nie ;) Dam znać jakby co. Cykle już nie wiem jakie mam długie bo przed ostatnio 25 dni, ostatnio 30. Testować zamierzam w sobotę, chyba, że nie wytrzymam. Z soboty na niedzielę ruszam z familią do Italii pod namiot i wolałabym wiedzieć czy mogę łynąć aviomarin na moją chorobę lokomocyjną (w ciąży zakazany) czy też wzgodzie z naturą bêdę "ukwiecała" haftem pobocze :-D

reklama
Cześć. A ja czekam na @ albo i nie ;) Dam znać jakby co. Cykle już nie wiem jakie mam długie bo przed ostatnio 25 dni, ostatnio 30. Testować zamierzam w sobotę, chyba, że nie wytrzymam. Z soboty na niedzielę ruszam z familią do Italii pod namiot i wolałabym wiedzieć czy mogę łynąć aviomarin na moją chorobę lokomocyjną (w ciąży zakazany) czy też wzgodzie z naturą bêdę "ukwiecała" haftem pobocze :-D

Udanych wakscji Tylko ze tam
Upaly tesc mowil 40 stopni a nocy 30;(( Ja bede w Torino 20/7 na chrzest Nicole ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to szczesliwego testowania i udanych wakacji [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

StorAnia takich komentarzy nigdy nie unikniemy "ze na starosc jej odbilo" ile ludzi tyle opini a najbardziej ludzi wkurza to ze bedziesz szczesliwa z tego faktu ze jestes w ciąży ;) ja mam 43 lata i 3 dzieci (21l corka 16lat syn i 4.5 corka ) i jestem w 9 tygodniu ciąży ;) tez uslyszalam już ze na starosc mi odwaliło ale mam to głęboko bo największa frajde sprawia mi jak ludzie sie dowiadują o mojej ciąży a ja wprost pękam ze szczęścia [emoji7][emoji12]trzymaj sie i powodzenia ci życzę [emoji6]

Witam bardzo podoba mi się Twoje podejscie do zycia ja tez mam 3 dzieci( chłopaków) 17, 15 ,7. Mam 40 lat i jeszcze tydzien temu bylam w nieplanowanej ciazy ale bardzo sie ucieszylam że na teście byly 2 krechy pomyślałam ze to dar od losu i ze moze to ta wymarzona dziewczynka ale niestety zakończyło się na 8 tygodniach nie mogę spac bo caly czas o tym myślę. Gdy zaczelam czytać wasze wpisy pomyslalam ze moze i ja bym spróbowała. Troche sie boję ze cos pojdzie nie tak. Ale z drugiej strony nigdy nie chorowalam badania podstawowe mialam ok. A co do ludzi oni zawsze gadaja mi wlasna siostra powiedziala ,, ze dupy nam szaleją" a ja lezalam w szpitalu czekalam na zabieg i modlilam sie zebym sie nie obudzila po narkozie.

Hej dziewczyny. Odebrałam wyniki. I ..załamka FSH :27 . Jeszcze w lutym było 4ry. Nie rozumiem. I prolaktyna mi podskoczyła. Sama nie wiem czy teraz mam jakieś szanse. Lekarz jest an urlopie. Przesłałam Mu wyniki (bo tak się umówiliśmy) i zobaczymy co powie. Dr google nie miał jednak dobrych wieści :( . A jak na ironię TSH 1:4 -> idealny

@Zasmucona jak widzisz jest nas tutaj troszkę mało i rzadko dziewczyny sie odzywaja [emoji12]
Jak jestem na forum starania po straconej ciąży bo nie wiem czy doczytaczalas ale w lutym niestety byla strata i aniolek [emoji56]a w maju kolejna strata tylko bardzo wczesna ciąża [emoji22]

Dziewczyny, dzięki za życzenia. Niestety małpa przyszła. Byłam strasznie smutna, a na koniec się popłakałam, bo miałam nadzieję, że to już. Źle się czułam i byłam cały czas zmęczona, a to tylko przemęczenie. Staram się szukać pozytywów: nie muszę haftować po rowach, małpa minie i nie będzie taka silna w podróży. Nie muszę się stresować że będę podróżowała będąc w ciąży, ale i tak jest mi źle. Chciałbym mieć ten luz, jaki miałam zachodząc w ciążę w styczniu. Może z naszych plenerowych starań w coś wyjdzie:) W namiocie jesteśmy z dziećmi, więc coś tworzyć na łonie przyrody :-D @Zasmucona - witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Kiedy rozpoczniecie starania?

@Peugeotka36 trudno czasami zrozumieć ludzi. Ostatnio sobie myślę, że niektórzy tak lekko sobie zachodzą w ciążę i nie doceniają tego, a inni muszą się starać i cierpieć. @Ansure teraz co? Jakieś leki? Wiadomo dlaczego to cholerstwo tak skacze?

@Peugeotka36 trudno czasami zrozumieć ludzi. Ostatnio sobie myślę, że niektórzy tak lekko sobie zachodzą w ciążę i nie doceniają tego, a inni muszą się starać i cierpieć. @Ansure teraz co? Jakieś leki? Wiadomo dlaczego to cholerstwo tak skacze?

Właśnie czytałam, że SKACZE. Jednakże fakt..faktem , że rezerwa znacząco się obniżyła (prawdopodobnie nawet na skutek hormonów :o) i moje szanse są..malutkie..ale są.
Teraz jestem na CLO (może dawka za mała :o) . Za tydzień chcę iść na USG i zobaczymy czy są jakieś pęcherzyki. Jak są to prawdopodobnie będzie zastrzyk na ich pęknięcie :o. I oby było JEDNO SILNE JAJO :)

reklama
Właśnie czytałam, że SKACZE. Jednakże fakt..faktem , że rezerwa znacząco się obniżyła (prawdopodobnie nawet na skutek hormonów :o) i moje szanse są..malutkie..ale są.
Teraz jestem na CLO (może dawka za mała :o) . Za tydzień chcę iść na USG i zobaczymy czy są jakieś pęcherzyki. Jak są to prawdopodobnie będzie zastrzyk na ich pęknięcie :o. I oby było JEDNO SILNE JAJO :)
Kochana ja w tym cyklu bylam na clo i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie a monitoring zrobilam w 12 dniu i juz nie bylo pęcherzyków tylko plyn po peknietym pecherzyku w zatoce douglasa i jak dla mnie to owulacja sie przyspieszyla dzieki clo bo ja raczej mialam zawsze pozno owu po polowie cyklu a cykle mam 30-32 dniowe .
Wiec trzymam kciuki [emoji110][emoji12]
Aha jeszcze po clo mialam zwiekszona ochote na seks a na to nigdy nie narzekalam[emoji12][emoji5]

Do góry