reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

Cześć. A ja czekam na @ albo i nie ;) Dam znać jakby co. Cykle już nie wiem jakie mam długie bo przed ostatnio 25 dni, ostatnio 30. Testować zamierzam w sobotę, chyba, że nie wytrzymam. Z soboty na niedzielę ruszam z familią do Italii pod namiot i wolałabym wiedzieć czy mogę łynąć aviomarin na moją chorobę lokomocyjną (w ciąży zakazany) czy też wzgodzie z naturą bêdę "ukwiecała" haftem pobocze :-D

reklama
Cześć. A ja czekam na @ albo i nie ;) Dam znać jakby co. Cykle już nie wiem jakie mam długie bo przed ostatnio 25 dni, ostatnio 30. Testować zamierzam w sobotę, chyba, że nie wytrzymam. Z soboty na niedzielę ruszam z familią do Italii pod namiot i wolałabym wiedzieć czy mogę łynąć aviomarin na moją chorobę lokomocyjną (w ciąży zakazany) czy też wzgodzie z naturą bêdę "ukwiecała" haftem pobocze :-D

Udanych wakscji Tylko ze tam
Upaly tesc mowil 40 stopni a nocy 30;(( Ja bede w Torino 20/7 na chrzest Nicole ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to szczesliwego testowania i udanych wakacji [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

StorAnia takich komentarzy nigdy nie unikniemy "ze na starosc jej odbilo" ile ludzi tyle opini a najbardziej ludzi wkurza to ze bedziesz szczesliwa z tego faktu ze jestes w ciąży ;) ja mam 43 lata i 3 dzieci (21l corka 16lat syn i 4.5 corka ) i jestem w 9 tygodniu ciąży ;) tez uslyszalam już ze na starosc mi odwaliło ale mam to głęboko bo największa frajde sprawia mi jak ludzie sie dowiadują o mojej ciąży a ja wprost pękam ze szczęścia [emoji7][emoji12]trzymaj sie i powodzenia ci życzę [emoji6]

Witam bardzo podoba mi się Twoje podejscie do zycia ja tez mam 3 dzieci( chłopaków) 17, 15 ,7. Mam 40 lat i jeszcze tydzien temu bylam w nieplanowanej ciazy ale bardzo sie ucieszylam że na teście byly 2 krechy pomyślałam ze to dar od losu i ze moze to ta wymarzona dziewczynka ale niestety zakończyło się na 8 tygodniach nie mogę spac bo caly czas o tym myślę. Gdy zaczelam czytać wasze wpisy pomyslalam ze moze i ja bym spróbowała. Troche sie boję ze cos pojdzie nie tak. Ale z drugiej strony nigdy nie chorowalam badania podstawowe mialam ok. A co do ludzi oni zawsze gadaja mi wlasna siostra powiedziala ,, ze dupy nam szaleją" a ja lezalam w szpitalu czekalam na zabieg i modlilam sie zebym sie nie obudzila po narkozie.

Hej dziewczyny. Odebrałam wyniki. I ..załamka FSH :27 . Jeszcze w lutym było 4ry. Nie rozumiem. I prolaktyna mi podskoczyła. Sama nie wiem czy teraz mam jakieś szanse. Lekarz jest an urlopie. Przesłałam Mu wyniki (bo tak się umówiliśmy) i zobaczymy co powie. Dr google nie miał jednak dobrych wieści :( . A jak na ironię TSH 1:4 -> idealny

@Zasmucona jak widzisz jest nas tutaj troszkę mało i rzadko dziewczyny sie odzywaja [emoji12]
Jak jestem na forum starania po straconej ciąży bo nie wiem czy doczytaczalas ale w lutym niestety byla strata i aniolek [emoji56]a w maju kolejna strata tylko bardzo wczesna ciąża [emoji22]

Dziewczyny, dzięki za życzenia. Niestety małpa przyszła. Byłam strasznie smutna, a na koniec się popłakałam, bo miałam nadzieję, że to już. Źle się czułam i byłam cały czas zmęczona, a to tylko przemęczenie. Staram się szukać pozytywów: nie muszę haftować po rowach, małpa minie i nie będzie taka silna w podróży. Nie muszę się stresować że będę podróżowała będąc w ciąży, ale i tak jest mi źle. Chciałbym mieć ten luz, jaki miałam zachodząc w ciążę w styczniu. Może z naszych plenerowych starań w coś wyjdzie:) W namiocie jesteśmy z dziećmi, więc coś tworzyć na łonie przyrody :-D @Zasmucona - witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Kiedy rozpoczniecie starania?

@Peugeotka36 trudno czasami zrozumieć ludzi. Ostatnio sobie myślę, że niektórzy tak lekko sobie zachodzą w ciążę i nie doceniają tego, a inni muszą się starać i cierpieć. @Ansure teraz co? Jakieś leki? Wiadomo dlaczego to cholerstwo tak skacze?

@Peugeotka36 trudno czasami zrozumieć ludzi. Ostatnio sobie myślę, że niektórzy tak lekko sobie zachodzą w ciążę i nie doceniają tego, a inni muszą się starać i cierpieć. @Ansure teraz co? Jakieś leki? Wiadomo dlaczego to cholerstwo tak skacze?

Właśnie czytałam, że SKACZE. Jednakże fakt..faktem , że rezerwa znacząco się obniżyła (prawdopodobnie nawet na skutek hormonów :o) i moje szanse są..malutkie..ale są.
Teraz jestem na CLO (może dawka za mała :o) . Za tydzień chcę iść na USG i zobaczymy czy są jakieś pęcherzyki. Jak są to prawdopodobnie będzie zastrzyk na ich pęknięcie :o. I oby było JEDNO SILNE JAJO :)

reklama
Właśnie czytałam, że SKACZE. Jednakże fakt..faktem , że rezerwa znacząco się obniżyła (prawdopodobnie nawet na skutek hormonów :o) i moje szanse są..malutkie..ale są.
Teraz jestem na CLO (może dawka za mała :o) . Za tydzień chcę iść na USG i zobaczymy czy są jakieś pęcherzyki. Jak są to prawdopodobnie będzie zastrzyk na ich pęknięcie :o. I oby było JEDNO SILNE JAJO :)
Kochana ja w tym cyklu bylam na clo i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie a monitoring zrobilam w 12 dniu i juz nie bylo pęcherzyków tylko plyn po peknietym pecherzyku w zatoce douglasa i jak dla mnie to owulacja sie przyspieszyla dzieki clo bo ja raczej mialam zawsze pozno owu po polowie cyklu a cykle mam 30-32 dniowe .
Wiec trzymam kciuki [emoji110][emoji12]
Aha jeszcze po clo mialam zwiekszona ochote na seks a na to nigdy nie narzekalam[emoji12][emoji5]

Do góry