reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mały pęcherzyk w porównaniu do zarodka.

Witam. Czy któraś z was miała taki przypadek? Beta nie rośnie, jestem dzisiaj 7w5d, beta cały czas stoi w miejscu albo delikatnie spadnie a następnie delikatnie pójdzie w górę. Aktualnie mam 2900..wiec za mało jak na ten tydzień ciąży. W usg zarodek odpowiada 7w2d, serduszko pięknie bije, ale pęcherzyk jest zby mały niestety.. Lekarz przepisał luteinę i poinformował, że trzeba czekać bo nie wiadomo co z tego będzie. Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży.. Fizycznie czuje się super. Czy któraś z was tak miała i jak to się skończyło?

reklama
Witam. Czy któraś z was miała taki przypadek? Beta nie rośnie, jestem dzisiaj 7w5d, beta cały czas stoi w miejscu albo delikatnie spadnie a następnie delikatnie pójdzie w górę. Aktualnie mam 2900..wiec za mało jak na ten tydzień ciąży. W usg zarodek odpowiada 7w2d, serduszko pięknie bije, ale pęcherzyk jest zby mały niestety.. Lekarz przepisał luteinę i poinformował, że trzeba czekać bo nie wiadomo co z tego będzie. Dodam, że nie mam żadnych objawów ciąży.. Fizycznie czuje się super. Czy któraś z was tak miała i jak to się skończyło?
U mnie skończyło się poronieniem. Tez pęcherzyk za mały i pomimo dobrych przyrostów hcg poroniłam 🥲
Ale zawsze trzeba mieć nadzieje. Każda ciaza jest inna.

Tak biło ale pęcherzyk był za mały w stosunku do zarodka oraz przyrost pęcherzyka przez tydzień był za mały bo tylko 3,5mm
A tydzień później tj. w końcem 8tc przestało
U mnie wygląda to tak, więc widac gołym okiem na usg że pęcherzyk jest malutki

Załączniki

• IMG_20211106_123427.jpg
    IMG_20211106_123427.jpg
    842,9 KB · Wyświetleń: 276
Do góry