reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
hehe moja to najpierw na kolanka a potem się wciąga po prześcieradle..a później to już wali łapkami w prześcieradło bo nie może dalej wejść
_Roszpunka_
ania86 jeśli się nie chwieje na boki ani nie składa w norzyce a siedzi sobie pewnie , - może się odchylać po zabawki ale świadom ie a nie że leci na nie , to są to poczatki siadania
możesz go tak sobie sadzać byle nie obkładać dookoła poduszkami dziecka które nie umie usiedzieć samodzielnie i się utrzymać w takiej pozycji
możesz go tak sobie sadzać byle nie obkładać dookoła poduszkami dziecka które nie umie usiedzieć samodzielnie i się utrzymać w takiej pozycji
don_kichot
Fanka BB :)
u nas Franek podtrzymuje sie na raczkach....ale jeszcze sam nie siada
_Roszpunka_
dzieci zawsze maja rączki silniejsze ponieważ uzywają ich również leżąc na brzuszku , nawet te które jeszcze się nie dzwigają całym ciałem do raczkowania to i tak górny ciężar ciała utrzymują na rączkach , stąd łatwiej się im podciagać , ale to wcale nie znaczy ze maja siłe siedziec i ze ich kręgosłup jest na tyle mocny aby utrzymał górną częśc ciała w pozycji pionowej
więc jesli jeszcze nie siada to znak że trzeba poczekać
więc jesli jeszcze nie siada to znak że trzeba poczekać
Hope
podwójna mama :-)
Mało które dzieci półroczne siedzą samodzielnie. Nie ma się czym martwić Przynajmniej nie trzeba jeszcze obniżać łóżeczka ;-)
Ania super Daruś siedzi :-) Jak posiedzi kilka minut nic się nie stanie, jak zacznie siadać sam z płaskiego to już wolna wola:-)
Metki są świetne, mamy motyla który posiada metki na skrzydełkach i to one są najsmaczniejsze
Dołączamy do czworakowatych :-)
Ania super Daruś siedzi :-) Jak posiedzi kilka minut nic się nie stanie, jak zacznie siadać sam z płaskiego to już wolna wola:-)
Metki są świetne, mamy motyla który posiada metki na skrzydełkach i to one są najsmaczniejsze
Dołączamy do czworakowatych :-)
o takie to śmieszne
Hope, superowo Jagodzia na czworakach wygląda Gratulacje!
Ania, czytałam ostatnio, żeby pozwolić maluszkowi na próby siadania przez chwilę na jakimś miękkim podłożu, na kanapie na przykład, żeby mógł się spokojnie przewracać i nic mu się nie stało
Ania, czytałam ostatnio, żeby pozwolić maluszkowi na próby siadania przez chwilę na jakimś miękkim podłożu, na kanapie na przykład, żeby mógł się spokojnie przewracać i nic mu się nie stało
reklama