reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

biedne te dzieci.....tak bardzo chcą a i tak im nie wychodzi.... Stachu to nerwus po mamie, więc jak coś jest nie po jego myśli to od razu wkurw ;-)

reklama
i jeszcze coś w temacie metek rozpoczętym na wątku z fotami - Staś dziś wyczaił metkę od koca, który podłożyłam mu pod matę - ło matko :szok: ile było studiowania :-D zna już na pamięc przepis konserwacji koca ;-)

ania86 jeśli się nie chwieje na boki ani nie składa w norzyce a siedzi sobie pewnie , - może się odchylać po zabawki ale świadom ie a nie że leci na nie , to są to poczatki siadania :tak:
możesz go tak sobie sadzać byle nie obkładać dookoła poduszkami dziecka które nie umie usiedzieć samodzielnie i się utrzymać w takiej pozycji :tak:

Ania ja się nie znam, ale wygląda na to, że tak:tak:. Ja moją rzadko sadzam, ale jak czasem spróbuję to chwieje się na boki i do przodu więc jeszcze do siedzenia daleko.

dzieci zawsze maja rączki silniejsze ponieważ uzywają ich również leżąc na brzuszku , nawet te które jeszcze się nie dzwigają całym ciałem do raczkowania to i tak górny ciężar ciała utrzymują na rączkach , stąd łatwiej się im podciagać , ale to wcale nie znaczy ze maja siłe siedziec i ze ich kręgosłup jest na tyle mocny aby utrzymał górną częśc ciała w pozycji pionowej :tak:
więc jesli jeszcze nie siada to znak że trzeba poczekać :tak:

Mało które dzieci półroczne siedzą samodzielnie. Nie ma się czym martwić:tak: Przynajmniej nie trzeba jeszcze obniżać łóżeczka ;-)

Ania super Daruś siedzi :-) Jak posiedzi kilka minut nic się nie stanie, jak zacznie siadać sam z płaskiego to już wolna wola:-)

Metki są świetne, mamy motyla który posiada metki na skrzydełkach i to one są najsmaczniejsze :-D

Dołączamy do czworakowatych :-)
j.jpg
o takie to śmieszne:-p

kk.jpg

Hope, superowo Jagodzia na czworakach wygląda:) Gratulacje!
Ania, czytałam ostatnio, żeby pozwolić maluszkowi na próby siadania przez chwilę na jakimś miękkim podłożu, na kanapie na przykład, żeby mógł się spokojnie przewracać i nic mu się nie stało:)

reklama
Do góry