reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

biedne te dzieci.....tak bardzo chcą a i tak im nie wychodzi.... Stachu to nerwus po mamie, więc jak coś jest nie po jego myśli to od razu wkurw ;-)

reklama
i jeszcze coś w temacie metek rozpoczętym na wątku z fotami - Staś dziś wyczaił metkę od koca, który podłożyłam mu pod matę - ło matko :szok: ile było studiowania :-D zna już na pamięc przepis konserwacji koca ;-)

ania86 jeśli się nie chwieje na boki ani nie składa w norzyce a siedzi sobie pewnie , - może się odchylać po zabawki ale świadom ie a nie że leci na nie , to są to poczatki siadania :tak:
możesz go tak sobie sadzać byle nie obkładać dookoła poduszkami dziecka które nie umie usiedzieć samodzielnie i się utrzymać w takiej pozycji :tak:

Ania ja się nie znam, ale wygląda na to, że tak:tak:. Ja moją rzadko sadzam, ale jak czasem spróbuję to chwieje się na boki i do przodu więc jeszcze do siedzenia daleko.

dzieci zawsze maja rączki silniejsze ponieważ uzywają ich również leżąc na brzuszku , nawet te które jeszcze się nie dzwigają całym ciałem do raczkowania to i tak górny ciężar ciała utrzymują na rączkach , stąd łatwiej się im podciagać , ale to wcale nie znaczy ze maja siłe siedziec i ze ich kręgosłup jest na tyle mocny aby utrzymał górną częśc ciała w pozycji pionowej :tak:
więc jesli jeszcze nie siada to znak że trzeba poczekać :tak:

Mało które dzieci półroczne siedzą samodzielnie. Nie ma się czym martwić:tak: Przynajmniej nie trzeba jeszcze obniżać łóżeczka ;-)

Ania super Daruś siedzi :-) Jak posiedzi kilka minut nic się nie stanie, jak zacznie siadać sam z płaskiego to już wolna wola:-)

Metki są świetne, mamy motyla który posiada metki na skrzydełkach i to one są najsmaczniejsze :-D

Dołączamy do czworakowatych :-)
j.jpg
o takie to śmieszne:-p

kk.jpg

Hope, superowo Jagodzia na czworakach wygląda:) Gratulacje!
Ania, czytałam ostatnio, żeby pozwolić maluszkowi na próby siadania przez chwilę na jakimś miękkim podłożu, na kanapie na przykład, żeby mógł się spokojnie przewracać i nic mu się nie stało:)

reklama
Do góry