reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Dziewczyny nigdy w życiu nie pomyślałabym że trzy miesięczne dzieciaczki już tyle potrafią... Mój mały też już się śmieje w głos, niedawno zainteresowały go zabawki i każdą dokładnie bada rączkami a później próbuje smakować... A telewizor to jego najlepszy przyjaciel, chociaż staram się go od niego odwracać i nie włączać w ciągu dnia za dużo...
Acha i jeszcze zaczął wyginać w łuczek...

o czyli tez luczek...u nas tak samo...moze to normalne bo ja juz sie martwilam...

reklama
a ja myslałam, że tylko moja mała tak w tv chętnie zagląda ;))) czasami wyłączamy go bo dzieciak odpływa ;))))

wszystkie dzieci przyciągają migające kolorki w tv....
nie pokaze jeszcze wam fotki bo nie wyczytuje mi jej jak wkładam karte do kompa:eek:
jak D wróci z pracy to spróbuje przez kabel

Ja zauważyłam,że mój Młody mocniej wszystko i znacznie częściej chwyta lewa rączką:) MOże tak być?
i Kamcia, czekamy na foteczki:)

Ostatnia edycja:
Może tak być, dzieciaczki mają jeszcze nie ustaloną lateralizację. Tak koło pół roku będzie można podglądnąć któro ręczne będzioe dziecko, ale pewność zyskamy pewnie w szkole, to się do 6 - 7 roku życia ksztaltuje :)
ale zauważyłam, że Tymek jakoś ostatnio też tą lewą łapką więcej majstruje.

Niemowlęta z taką samą sprawnością posługują się obiema rączkami i nie świadczy to o prawo lub leworęczności :-)

no i skończyły się czasy kładzenia juniora na brzuchu na kanapie.Bo robi wygięcie, zamach i jest na plecach.. 30 cm dalej.. Dobrze że mi pokazał to na podłodze,bo dopiero by było..:0

a od paru dni ćwiczy mowę pierdziochową- z ojcem swoim siedzą i imitują pierdzochy ustnie,zapluwając się bez ustanku..
musze wyjść:-D

Ostatnia edycja:
jaipur - u nas tej "mowy pierdziochowej" Zośka sama się nauczyła i jak na razie wyparła ona raczej wszelkie a-gu, e-bu i tym podobne;
żelka - mi na studiach do głowy wbijano, że lateralizacja kształtuje się do końca 3 roku życia dziecka...
persefona - moja najczęściej jak płacze przed jedzeniem, to woła: "gigigi":-D

reklama
Michalinka też w koncu zasmiala sie w glos!
Mam to nawet sfilmowane :):)
A najczesciej wola "Ejjj" albo "Nieeee"
prosze bardzo :
[video=youtube;xqwX9NV6zCk]http://www.youtube.com/watch?v=xqwX9NV6zCk&feature=player_embedded[/video]

Do góry