reklama
malutka_ja87
Fanka BB :)
podczytuje Was bo niestety malo czasunapisanie-ale kibicuje wszystkim majowczątkom:-) chcialam Was zapytac czy jest jeszcze wsrod Was jakis maluch ktory nie mowi..?Kamis blebla po swojemu owszem- jakies jajajajaja, dadadadada itp tak,ale doslownie nic ze zrozumieniemnie nasladuje zwierzatek,nie mowi mama, tata itp -zastanawiam sie czy juz powinnam sie niepokoic..? rozwoj ruchowy ok-wspina sie, schodzi z kanapy, chodzi za jedna raczke bez problemu, ale sam juz tez zwiedza dom:-)tylko ta mowa mnie niepokoi troche..
basiekkk
Malutka każde dziecko ma swój indywidualny tok, synuś ma jeszcze czas na mówienie. Niczym się nie przejmuj póki co.
U nas z chodzeniem identycznie jak u Hope wszędzie sama, i niech się matka ani ojciec nie waży brać za rękę, odpycha rękę z całej siły i nawet ugryźć potrafi. A jak się zmęczymy to jak Jagodzia raczkujemy po trawie, a matka spodni doprać nie może.
Ale muszę tym niechodzącym powiedzieć, że Marti też chodziła tylko trzymana za rączki, stała prosto tylko przy meblach nie umiała w ogóle utrzymać równowagi w pionie. Sądziłam, że na chodzenie sobie jeszcze poczekamy, a tu zonk najpierw ruszyła i ciągle się przewracała bo z tą równowaga miała problem, a potem dopiero nauczyła się stać prosto i utrzymywać równowagę, więc kochane nie znacie dnia, ani godziny
U nas z chodzeniem identycznie jak u Hope wszędzie sama, i niech się matka ani ojciec nie waży brać za rękę, odpycha rękę z całej siły i nawet ugryźć potrafi. A jak się zmęczymy to jak Jagodzia raczkujemy po trawie, a matka spodni doprać nie może.
Ale muszę tym niechodzącym powiedzieć, że Marti też chodziła tylko trzymana za rączki, stała prosto tylko przy meblach nie umiała w ogóle utrzymać równowagi w pionie. Sądziłam, że na chodzenie sobie jeszcze poczekamy, a tu zonk najpierw ruszyła i ciągle się przewracała bo z tą równowaga miała problem, a potem dopiero nauczyła się stać prosto i utrzymywać równowagę, więc kochane nie znacie dnia, ani godziny
lepidoptera
jaipur - toś mnie pocieszyła, że Zochna chociaż matematyczne myślenie będzie miała za mną , bo z wyglądu nic.
Całe szczęście Igi na dworku sam wyciąga rączkę,żeby mu dać palucha do trzymania
Dziś pełnia szczęścia w domu bo młody zaczął mówić TATA. M podjarany cały wieczór
W dzień za to Igi jak zobaczył kota w TV podleciał dotknął paluszkiem i powiedział KOTI
Dziś pełnia szczęścia w domu bo młody zaczął mówić TATA. M podjarany cały wieczór
W dzień za to Igi jak zobaczył kota w TV podleciał dotknął paluszkiem i powiedział KOTI
Zgadzam się z Basiekkk Nadia też najpierw się puściła i zaczęła chodzić a dopiero potem nauczyła się sama stać, kucać i wstawać z kucania. Zresztą wciąż jak chodzi to ją tak ściąga w jedną stronę ale coraz lepiej i szybciej jej to idzie.
brava dla Igusia ,no i niech wam tata nie pęknie
bartuś chodzi biega i się wspina no i spada z łóżek :-), gada proste rzeczy,woła mama tata niania(paulinka) tatuś! mamo! adzi (madzia) baba dziadzia kieruje te wszystkie słowa do odpowiednich ludzi :-)
bartuś chodzi biega i się wspina no i spada z łóżek :-), gada proste rzeczy,woła mama tata niania(paulinka) tatuś! mamo! adzi (madzia) baba dziadzia kieruje te wszystkie słowa do odpowiednich ludzi :-)
reklama