reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
u nas też Michałek tańczy, podchodzi do wieży, sam puszcza płyty i tańczy:) a ile przy tym śmiechu:)

No i my przyłanczamy się dogratulacji
U nas z nowych umiejętności to siadanie z płaskiego i poknywanie łóżeczka po szerokości puszczając się obiema rączkami,już za nudno chodzić dookoła, a że łapki za krótkie to na chwilę trzeba się póścić a później szukać ratunku i łapać się szczebelków z drugiej strony łóżeczka :-)

madzik , basiekk gratuluję nowych umiejętności :-)
paulina , ania myślę że już niedługo zaczną wstawać wasze dzieciaczki :-) nie obawiajcie się :-)
karolq mam takie samo odczucie jak Ty :-p heheh
lepi ale masz spryciulke hehe
matusia gratulacie
a ja Ci pwoiem ze u nas Emma robi wszystko wolniej niż Vika :-p hehe mimo ze i tak bardzo szybko wszytsko jej przychodzi i łatwo to zawsze ma jakiś miesiąc opóźnienia od siostry :-p

jaipur Tobie równiez gratuluję że juniorek sam już sie puszcza i zaczyna robić kroczki :-)
Ypra tobie również te same gratki :-)
malutka gratki
hehe żelka gratuluije specjalnych umiejętności stania na jednej nodze :-p
paula gratuliuję

wszystkim gratuluję :-) uwielbiam cytać ten watek jak nasze majówczątka są coraz bardziej mobilne i mamusie szczęsliwe :-)

ypra, to Krzyś jak Maja, nawet mama identycznie się pojawiło.
jaipur, gratki dla Prezesa.
Maja, ale z Polski spryciula.
Malutka, ale szybkie postępy robi Twój Kamil.
Żelka, Tymuś chce do baletu i już ćwiczy:-D.
Aina, super! A na siedząco, czy stojąco? Maja na siedząco podryguje, ale nie wszystkie piosenki (ma swoje ulubione) a i na stojąco zaczęła uginać nóżki i pupcią ruszać. A Jaś jak?
haniagaj, mały dj rośnie DJ Michu:-).
paula, brawo dla Młodego!
mojeszczęścia, oj chyba Ci Oskarek niedługo dreptać będzie.

gratulacje dla wszystkich majowych kumpli i kumpelek od Oskarka :)
my pieknie raczkujemy, podnosimy sie trzymajac przedmiotow, umiemy plywac i lubimy caly dzien glosno spiewac :-)

Gratulacje dla naszych mobilnych majówczątek! :-)

Tak czytam sobie, czytam, Jagódka póki co nie wstaje zbyt chętnie, pewnie dlatego, że raczkuje jak torpeda i jest dosłownie wszędzie w ułamku sekundy ale jak czytam o lejącej się krwi, to nawet się cieszę ;-)

Skupiła się za to na psoceniu :confused2: Ciągnie kable, wkłada palce do gniazdka, karmi psa biszkoptami i chrupkami - przez kratki, wyjęła pieluchy ze śmietnika, włącza i wyłącza komputer, otwiera szuflady i szafki a to wszystko przez jednego palca! Odkryła palec wskazujący i robi z niego użytek. W czasie jedzenia wkłada tego jednego, jedynego paluszka, grzebie nim w posiłkach. Wszystko tym jednym palcem dotyka, wciska, postanowiłam więc wykorzystać ową zdolność jednego palca i tak oto Jagodzianka umie pokazać swoim super palcem gdzie jest oko i nos :-)

Dzisiaj dla przykładu chciałam zaszpanować przed tatą, na pytanie gdzie jest oko Purchawka elegancko włożyła mi paluszek w oko. Jadalny, nie swój :sorry:

reklama
hehe niezla Jagodzia:) my tez wyciagamy pieluszki ze smietnika no i pies niedlugo bedzie kwadratowy;)

U nas ladnie mala pokazuje palcem jak sie mowi nie wolno ale o dziwo zaraz odchodzi i podchodzi dopiero za jakis czas;)

Do góry