reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

reklama
matusia powiem Ci ze Emka to absolutnie się nie zajmuje ubieraniem :-p
ale jak Vi była mała zawsze szła do ojej szafki z bielizną i zawieszała sobie wszystkie moje gacie na szyję :-p wyciągała z szuflad i robiła łańcuszki....
normlanie masakra , nie dało się jej upilnować , nawet jak odwracałam szafki w stronę ściany to je przewracała aobo obracała spowrotem (takie wiesz małe szafeczki z 3 szufladkami )
paulina gratulacje :-)

Hej dziewczyny,podczytuje Was i nawet odzywalam sie kilka razy,ale pewnie mnie nie kojarzycie. ;-)

Bra robilas cos,ze masz wiecej pokarmu czy tak samoistnie? bo z tego co zrozumialam to mialas mniej,ja tez karmie ale zmiejszyla mi sie ilosc zwlaszcza w lewej piersi i nie wiem co na to poradzic:confused:

Burzowata kojarzę sobie twojego nika:) Podstawiaj synka częściej do piersi, laktacja się wtedy zwiększy.

Aha dzieki za rady:) Tylko,ze jak probuje czesciej do tej piersi przystawiac to Adas sie zlosci bo tu sie musi bardziej napracowac zeby lecialo a z prawej to tryska:confused2: wiec cwaniak placze,marudzi itp a ja ulegam,jedynie w nocy albo jak jest zaspany udaje mi sie od lewej zaczac,w dzien to jedynie taka dokladka po prawej:baffled:

to może dawaj mu lewą też dla rozrywki, żeby sobie ciumciał, a zawsze cos poleci :) może sie rozkręci, no napewno sie rozkręci. ja jestem troche przerażona, że moja córka bardziej woła o cycusie niż gdy miała 5 miesięcy ;) nie narzekam, bo uwielbiam ja karmić, ale moja mama i siostra jakos dziwnie na mnie patrza, że bardzo długo ja karmię piersią. no ale one sa spaczone, bo żadna z nich nie karmiła piersią.

Burzowata tak jak laski pisały:tak: ja też muszę bo cś kiepsko ostatno z mlesiem:-(

Pochwalę syna jak już tu jestem że sam siada z leżenia na pleckach:tak: ale nie raczkuje nie stoi i i nie chodzi......... jeszcze Gada na całego mama tata baba wszystko z literą P:-)

reklama
Agacio toz to Franek gadula bedzie! Po matce:-D:-D Buzka :* i gratki

Bra no wlasnie mnie to irytuje troche, ze ktos tak 'patrzy' ze jeszcze karmie... A no karmie, i co ?!
"A to ty jeszcze karmisz??!" Jak slysze takie pytania to mnie denerwuja, bo maja odpowiedni ton.. Ja nikogo nie pytam - oj juz nie karmisz?czemu tak krotko? lub ze w ogole.. to osobiste sprawy i tyle. Wiekszosc 'starszych' matek karmi 6 m-cy bo tyle trzeba niby, alb o 3 m-ce i nie wyobrazja sobie, ze mozna dluzej.. nie wiedziec czeu. :baffled:

Do góry