reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
laktator Medeli można gotować, myć w zmywarce, sterylizować np. tabl. Milton itp. ale nie można sterylizować w mikrofali. Kasiulec - i tak przed samym użyciem będziesz musiała zdezynfekować, bo dezynf. 'działa' przez 24h! Mój umyję dokładnie na razie, a potem jak będę potrzebowała to wygotuję. Mam też tabl. Milton.

Pastela a te tabletki Milton to są specjalne do odkażania dzieciowych rzeczy? Jeszcze o nich nie czytałam. Gdzie można je dostać?

Ankami co to za chusta? Ma bardzo fajne kolorki. Moja jest kremowa, właściwie żółta i z takiej miękkiej flaneli. Wygląda mało skomplikowanie ale kosztowała tylko ok 55 PLN.
Zobacz załącznik 41840

Kasiulec, Milton robi też płyny do dezynfekcji i inne środki odkażające, popatrz sobie na allegro.
A moja chusta to Hoppediz, droga potwornie (199 zł), ale mam nadzieję, że się sprawdzi. Twoja jest prostsza w obsłudze, moja to 4,5 m materiału, który trzeba samodzielnie obwiązać wokół siebie i dziecka i na początku jest to dość męczące. Ale powalczę. Można wiązać i układać dziecko w różnych pozycjach.
www.chustomania.pl

Ankami zrobisz jak uważasz jak podałaś kolor i bardzo chcesz niebieski to niech wymienią... ogólnie jest fajny...:-) A! no chusta ma fajne kolorki, też mi się podoba... :tak:
A co do chusty to ostatnio oglądałam na allegro takie cos i stwierdziłam że kupie sobie chyba 2 sztuki... :-D jedna na plecy a druga z przodu do cyca i mogę jechać do miasta... :rofl2::-D:-D:-D

Grubelku, w tej można nawet bliźniaki nosić. Ale jak Ty będziesz mieć dzieci różnego wzrostu, to faktycznie 2 by się przydały. A z fotelikiem jeszcze poczekam na odp sprzedawcy, zobaczę co zaproponuje.

Ankami obejrzałam sobie ta stronkę i podoba mi się ta chusta... fajny pomysł, my mamy nosidełko po Julce takie od 4 miesiąca... poza tym juz kupiłam podwójny wózek więc problem przemieszczania się z dwójką mam z głowy a jak bedziemy we dwoje to mamy jeszcze dwa wózki pojedyncze - parasolke i głęboki po Julce... :-) Ale pomysł z chustą rzeczywiście jest fajny! :tak:

reklama
Grubelku, dla jednego dziecka to nie wszędzie będzie mi się chciało targać wózek, a tak owinę się w chustę, Buła blisko mnie i jazda ;) Podobno to nawet zdrowe dla dziecka jest :) Tylko to cholerne wiązanie to na razie zbyt tajemna wiedza dla mnie. Ale już ćwiczę, żeby potem dziecku krzywdy nie zrobić ;)

Do góry