reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Zebrra, wyobraźnia wyobraźnią, a wiesz jak przy tym ręcę bolą? ;) taki kawał materiału, dość mięsistego jest naprawdę ciężki - coś czuję, że po ciąży szybko zgubię zbędne kilogramy ;)

Dziewczyny które macie większe niż ja doświadczenie w kupowaniu w necie (czyli chyba większość). Podajcie namiary na sklep w którym zaopatrzę się jednocześnie w paklanki , te tabletki moltona, pieluchy, chusteczki nawilżane, no i płyn lovela. Sprawdzałam goldmax'a - nie mają niektórych rzeczy. A może to wszystko dostanę w hipermarkecie typu carrefour, real? Nie chce mi się biegać po sklepach i aptekach :no:

Pewnie tak :) ja nie mogę w ogóle sobie wyobrazić jak trzymać dziecko i się obwiązywać... to dla mnie zbyt duże wyzwanie! :)

Ha! bo to jest odwrotna kolejność - najpierw zawiązujesz sobie chustę, potem wkładasz do niej dziecko i ewentualnie ściągasz węzłem nadmiar materiału :) na razie podobają mi się takie wyzwania - zobaczymy jak długo ;-)

Kasiulec81 - Lovelę, chusteczki nawilżające, pieluchy i Paklanki to spokojnie w jakimś Hipermarkecie dostaniesz... ale nie wiem co z tymi tabletkami moltona bo ja nawet nie wiem co to jest :rofl2:

Ankami pisze:
Ha! bo to jest odwrotna kolejność - najpierw zawiązujesz sobie chustę, potem wkładasz do niej dziecko i ewentualnie ściągasz węzłem nadmiar materiału :)
Aaaaa i tu jest pies pogrzebany :) No dobra, to teraz już jestem w stanie sobie wyobrazić jak to może wyglądać :)

Kasiulec ja CI polecę allegro zamiast sklepów internetowych...

Hej Kochane..
Negri- Ja tez zamierzam kupic baldachim ale jak narazie nie bylo w sklepie takiego jak ja chce odrazu pod komplet do mojej poscielki chcialam kupic ale sa tylko w katalogu...:baffled: baldachim fajna sprawa a jaki Ty masz wklej zdjecie jak mozesz ??? ja mam karuzelke i kupilam z pluszowymi zabawkami bo uwazam ze sa bardziej efektowne!!

Grubelek- Masz racje, z jakim pilotem??
Kasiulec81- ja poprosilam zeby mi kupili w prezencie laktator :happy2: ale elektryczny!! bo reczny chyba jest nie wygodny co nie??
i ciezko jest nim odciagac !!
a od ile miesiecy mozna nosic dziecko w takiej chuscie?? ona jest potrzebna ??a sprawdza sie ?? mi sie wydaje ze nie bede miala gdzie nosic malej w takiej chuscie !!

Ankami- Ladny ten fotelik...ja mam kota na punkcie czerwonego koloru od kad jestesm w ciazy :tak: a chusta tez bardzo ladna rownierz w moich kolorach !! ale jakas taka duza sie wydaje ...:sorry2:
a nie bedzie cie bolal kregoslup jak ta chusta tyle wazy ??:crazy: ja bym nie dala rady chyba ..

Rownierz polecam allegro !! ale czytajcie wczesniej - wlascicieli komentarze !! bo czasem sa okrutni oszusci!!!:angry::wściekła/y::baffled:

Buziaczek, jak odpowiednio się zawiąże to kręgosłup nie powinien boleć (ciężar jest prawidłowo rozłożony) i dziecku jest wygodnie.

reklama
Te chusty sa podobno bardzo dobre i wygodne. Slyszalam o nich duzo dobrych opinii a tu w DE to duzo mam nosi w nich dzieciaczki. Czesto na ulicach widac.. i tatusiow tez:-):-) Ja jednak przy 2-ce to sie raczej na nia nie skusze;-);-)

Dziewczyny kupujecie mleko poczatkowe i herbatke koperkowa na "w razie czego"?? Jak tak to jakie? Bo ja mysle o kupnie. Boje sie, ze moge nie miec pokarmu dla dwojki i w nocy beda mi dzieci plakaly z glodu a maz bedzie musial po aptekach objezdzac... :baffled:Co myslicie??

Do góry