reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Zebrra, wyobraźnia wyobraźnią, a wiesz jak przy tym ręcę bolą? ;) taki kawał materiału, dość mięsistego jest naprawdę ciężki - coś czuję, że po ciąży szybko zgubię zbędne kilogramy ;)

Dziewczyny które macie większe niż ja doświadczenie w kupowaniu w necie (czyli chyba większość). Podajcie namiary na sklep w którym zaopatrzę się jednocześnie w paklanki , te tabletki moltona, pieluchy, chusteczki nawilżane, no i płyn lovela. Sprawdzałam goldmax'a - nie mają niektórych rzeczy. A może to wszystko dostanę w hipermarkecie typu carrefour, real? Nie chce mi się biegać po sklepach i aptekach :no:

Pewnie tak :) ja nie mogę w ogóle sobie wyobrazić jak trzymać dziecko i się obwiązywać... to dla mnie zbyt duże wyzwanie! :)

Ha! bo to jest odwrotna kolejność - najpierw zawiązujesz sobie chustę, potem wkładasz do niej dziecko i ewentualnie ściągasz węzłem nadmiar materiału :) na razie podobają mi się takie wyzwania - zobaczymy jak długo ;-)

Kasiulec81 - Lovelę, chusteczki nawilżające, pieluchy i Paklanki to spokojnie w jakimś Hipermarkecie dostaniesz... ale nie wiem co z tymi tabletkami moltona bo ja nawet nie wiem co to jest :rofl2:

Ankami pisze:
Ha! bo to jest odwrotna kolejność - najpierw zawiązujesz sobie chustę, potem wkładasz do niej dziecko i ewentualnie ściągasz węzłem nadmiar materiału :)
Aaaaa i tu jest pies pogrzebany :) No dobra, to teraz już jestem w stanie sobie wyobrazić jak to może wyglądać :)

Kasiulec ja CI polecę allegro zamiast sklepów internetowych...

Hej Kochane..
Negri- Ja tez zamierzam kupic baldachim ale jak narazie nie bylo w sklepie takiego jak ja chce odrazu pod komplet do mojej poscielki chcialam kupic ale sa tylko w katalogu...:baffled: baldachim fajna sprawa a jaki Ty masz wklej zdjecie jak mozesz ??? ja mam karuzelke i kupilam z pluszowymi zabawkami bo uwazam ze sa bardziej efektowne!!

Grubelek- Masz racje, z jakim pilotem??
Kasiulec81- ja poprosilam zeby mi kupili w prezencie laktator :happy2: ale elektryczny!! bo reczny chyba jest nie wygodny co nie??
i ciezko jest nim odciagac !!
a od ile miesiecy mozna nosic dziecko w takiej chuscie?? ona jest potrzebna ??a sprawdza sie ?? mi sie wydaje ze nie bede miala gdzie nosic malej w takiej chuscie !!

Ankami- Ladny ten fotelik...ja mam kota na punkcie czerwonego koloru od kad jestesm w ciazy :tak: a chusta tez bardzo ladna rownierz w moich kolorach !! ale jakas taka duza sie wydaje ...:sorry2:
a nie bedzie cie bolal kregoslup jak ta chusta tyle wazy ??:crazy: ja bym nie dala rady chyba ..

Rownierz polecam allegro !! ale czytajcie wczesniej - wlascicieli komentarze !! bo czasem sa okrutni oszusci!!!:angry::wściekła/y::baffled:

Buziaczek, jak odpowiednio się zawiąże to kręgosłup nie powinien boleć (ciężar jest prawidłowo rozłożony) i dziecku jest wygodnie.

reklama
Te chusty sa podobno bardzo dobre i wygodne. Slyszalam o nich duzo dobrych opinii a tu w DE to duzo mam nosi w nich dzieciaczki. Czesto na ulicach widac.. i tatusiow tez:-):-) Ja jednak przy 2-ce to sie raczej na nia nie skusze;-);-)

Dziewczyny kupujecie mleko poczatkowe i herbatke koperkowa na "w razie czego"?? Jak tak to jakie? Bo ja mysle o kupnie. Boje sie, ze moge nie miec pokarmu dla dwojki i w nocy beda mi dzieci plakaly z glodu a maz bedzie musial po aptekach objezdzac... :baffled:Co myslicie??

Do góry