reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
laktator Medeli można gotować, myć w zmywarce, sterylizować np. tabl. Milton itp. ale nie można sterylizować w mikrofali. Kasiulec - i tak przed samym użyciem będziesz musiała zdezynfekować, bo dezynf. 'działa' przez 24h! Mój umyję dokładnie na razie, a potem jak będę potrzebowała to wygotuję. Mam też tabl. Milton.

Pastela a te tabletki Milton to są specjalne do odkażania dzieciowych rzeczy? Jeszcze o nich nie czytałam. Gdzie można je dostać?

Ankami co to za chusta? Ma bardzo fajne kolorki. Moja jest kremowa, właściwie żółta i z takiej miękkiej flaneli. Wygląda mało skomplikowanie ale kosztowała tylko ok 55 PLN.
Zobacz załącznik 41840

Kasiulec, Milton robi też płyny do dezynfekcji i inne środki odkażające, popatrz sobie na allegro.
A moja chusta to Hoppediz, droga potwornie (199 zł), ale mam nadzieję, że się sprawdzi. Twoja jest prostsza w obsłudze, moja to 4,5 m materiału, który trzeba samodzielnie obwiązać wokół siebie i dziecka i na początku jest to dość męczące. Ale powalczę. Można wiązać i układać dziecko w różnych pozycjach.
www.chustomania.pl

Ankami zrobisz jak uważasz jak podałaś kolor i bardzo chcesz niebieski to niech wymienią... ogólnie jest fajny...:-) A! no chusta ma fajne kolorki, też mi się podoba... :tak:
A co do chusty to ostatnio oglądałam na allegro takie cos i stwierdziłam że kupie sobie chyba 2 sztuki... :-D jedna na plecy a druga z przodu do cyca i mogę jechać do miasta... :rofl2::-D:-D:-D

Grubelku, w tej można nawet bliźniaki nosić. Ale jak Ty będziesz mieć dzieci różnego wzrostu, to faktycznie 2 by się przydały. A z fotelikiem jeszcze poczekam na odp sprzedawcy, zobaczę co zaproponuje.

Ankami obejrzałam sobie ta stronkę i podoba mi się ta chusta... fajny pomysł, my mamy nosidełko po Julce takie od 4 miesiąca... poza tym juz kupiłam podwójny wózek więc problem przemieszczania się z dwójką mam z głowy a jak bedziemy we dwoje to mamy jeszcze dwa wózki pojedyncze - parasolke i głęboki po Julce... :-) Ale pomysł z chustą rzeczywiście jest fajny! :tak:

reklama
Grubelku, dla jednego dziecka to nie wszędzie będzie mi się chciało targać wózek, a tak owinę się w chustę, Buła blisko mnie i jazda ;) Podobno to nawet zdrowe dla dziecka jest :) Tylko to cholerne wiązanie to na razie zbyt tajemna wiedza dla mnie. Ale już ćwiczę, żeby potem dziecku krzywdy nie zrobić ;)

Do góry