reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Hania mnie jedynie przeraziła ilość rzeczy ze względu na przechowywanie. Dobrze, że zmieniliście mieszkanie na domek i macie dużo miejsca na te ochraniacze ;-)
Ja właśnie nie chcę się tak obkupować bo nie wiem jak ja później się przeprowadzę z tymi wszystkimi rzeczami, a jak przyjdzie wyjechać do Niemiec za kilka miesięcy to już mega daleko.

Może już o to pytał ktoś, ale jestem aktualnie na etapie kupowania proszku do prania więc powiedzcie mi jaki proszek jest dobry? czy płyn do płukania używacie razem z proszkiem? Chodzi mi o efekt miękkości i delikatności ubranek.

reklama
Nigdy nie używałam płynu do płukania tkanin przy ubrankach dla dzieci, zresztą mnie samą swędzi skóra bo jestem lekko uczuleniowa, więc przy dzieciach tym bardziej. Ja proszku specjalnego również nie miałam, prałam w Vizir Sensitive bo po tym i ja i mała nie miałyśmy uczulenia i skóra nas nie swędziała. Teraz również w tym proszku prałam wszystkie ubranka, bez płynu.

Mi znajome polecaly proszek/płyn do prania lovela i taki zakupiłam. Płynu du płukania nie zamierzam używać. trzeba natomiast pamiętać o podwójnym płukaniu.

dziewczyny a jeśli używacie płynu/żelu do prania to on w miejsce proszku idzie tak?
Amaliee ja tak zrobiłam jak piszesz, najpierw w normalnym swoim proszku wszystko wyprałam bo większość w spadku mam ciuchów, a teraz będę jeszcze raz prała już w tym właściwym przeznaczonym dla dzieci.

Ja mam tylko nowe i zamierzam je prać tylko raz, część w pralce część ręcznie (mam nawyk prania delikatnych rzeczy w rękach więc w rzeczach dla małego nie będę robić wyjątku).
Pewnie potem jak się urodzi to zmienię zdanie i wszystko pójdzie di pralki ale na pierwszy raz taki mam plan :)

W pralce będę prala w proszku, ręcznie w płynie di prania. Ci di temp to trzeba chyba metki przejrzeć-pieluchy i ręczniki pewnie 60 albo 90, ciuszki- 30-40.

Amaliee mam do ciebie pytanie co musiałaś swojemu synkowi zawozić do szpitala?

U nas wymagają pampersów, chusteczek teraz i kosmetyków którch mamy zamiar używać w domu co by się skóra przyzwyczaiła.
Ciuszki, pielichy teteowe i flanelowe, ręczniki, rożki i jeszcze smoki i butelki.
Te ostatnie troszkę mnie dziwią, ale może to poto by małe nauczyły się ssać z takiej butelki jakiej będą q domu używać?

dziewczyny a jeśli używacie płynu/żelu do prania to on w miejsce proszku idzie tak?

Ann po pierwsze zerknij co pisza na opakowaniu.
Jesli plyn jest w miare rzadki to leje tam gdzie proszek. Jesli gesty to albo troche rozcienczam albo prosto do bebna.

Dziewczyny, zamierzam kupic butelki antykolkowe TT ale dzis rozmawialam z kolezanka i mowila ze sa do d.... Podobno ta rurke trudno sie myje i ma wiele elementow a jakas membranke uszkodzila czyszczac. W koncu ja wyrzucila i uzywala zwyklych.
Jakie sa Wasze opinie ?

Amaliee widać co szpital to inne wymagania :(
Tu to masakra wszystko na gwałt muszę kupować, no ale trudno pewnie szpitala niestac bo widzę, że tu dziewczyny nawet jakieś sprzęty kupują do przemywania rany tam gdzie jelitko było.

Ritta ja też właśnie zastanawiam się nad tt lub zestawem z aventu...
I też nie wiemmco wziąść :what:

reklama
Amaliee ale ile bedzie chcialo Ci sie pucowac kazda czesc tym czyscikiem. Jak juz mam watpliwosci.

Haniu moze zapytaj na wczesniakach. Bo stadnardowo po miesiacu wiekszosc odpuszcza wypazania ale przy wczesniakach moze trzeba dluzej.

Do góry