reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Kurcze a ja od wczoraj tylko na telefonie i nie widzę tych wszystkich pieknych rzeczy :) we czwartek wieczorem dopiero będzie mi dane zobaczyc..

U nas wczoraj została dokupiona wanienka z gąbka i jeszcze dwa komplety ciuszkow :) tzn teściowa się postarala :)
aprpos teściow to wcześniej już dostalismy wsad do poscieli i poduszki do lozeczka w komplecie z poszewkami i ochraniaczem, okrycie kapielowe, dwa kocyki, przescieradlo, rozek z kokosem i kombinezon taki misiowy :)
Słyszalam też że zamówili dla Nastki Leżaczek Bujaczek Z funkcja krzesełka Fisher Price Cudowna Planeta i kolderke do wozka :)
Tak więc pod tym względem odnosząc się do ostatnich wydarzeń na forum, mimo że są daleko, ja narzekac nie moge ;)

Z moimi rodzicami za to cały czas rozmyślamy jaki wózek wybrać, no i z mamą wyszykujemy fajne ubranka :)

Dziewczyny pocieszajmy się że większość z tych rzeczy co kupujemy nie będziemy kupować co miesiąc :) jak się kupi to już będzie na dłuższy czas :)

Co do np regału to mam swoj z pokoju u rodziców :) pojemny i praktyczny :) i nawet nie przyszło mi na myśl żeby nowy kupowac :)

Do zakończenia zakupów zostało nam jeszcze:
- termometr,
- Pampersy,
- Jakies ozdoby do wozka
- ozdoby do pokoju na ściane.

Życzę miłego kończenia kompletowania wyprawek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Choco no to się teście postarali:-D U nas teściowa też pokupowała ciuszków, moja mam też, a tak to dają nam pieniądze, żebyśmy sobie sami wszystko powybierali pod siebie, więc ja to nie mogę, ani na rodziców, ani na teściów narzekać:)) Moi rodzice są teraz nad morzem i mama już jakiś śliniaczek z imieniem wypatrzyła, ale jako, że Filipa nie znalazła to jej zrobią na zamówienie:D Coś czuję, że się na tym nie skończy i wróci z gadżetami dla wnuka:)) Widzę u Ciebie lista też już króciutka jak u mnie, dobrze, że już prawie mamy to z głowy:tak:

Nam się nikt w nic nie wtrynia :) teściowa jak ma zyczenie to kupuje to co nam się podoba :)
Jeśli chce w ten sposób brać udzial w kompletowaniu wyprawki, to nie będę jej zabraniac :p

A dziewczyny wychodzi po 5 na głowę, a ja akurat po tyle miałam przy pierwszych dzieciakach i dla mnie to było optimum :)

A prześcieradła akurat przy Dominiku na początku po 3xdziennie zmieniać trzeba było bo a to przesikał, a najgorzej jak zarzygał :(

Reszty chyba wcale nie mam tak dużo? Czytając listę sierpniówek to moja uboga jest.

Dziewczyny kupowałam najtańsze zestawy :) dlatego łapałam 3el i nawet nie pomyślałam by wziąść dwa :what: pipa ze mnie :(

Ale ja czasem jestem ciężko myśląca :( trudno potem wydam jak zrobiła z częscią pościeli po córci i synku ewent. Sprzedam albo zatrzymam dla mojej siostry.

A_nka przy Twoim natłoku obowiązków to normalne, że można o czymś nie pomyśleć, nie miałaś czasu, żeby wszystko tak dokładnie przeanalizować;-) I tak podziwiam, że jesteś tak zorganizowana i to wszystko ogarniasz:)

reklama
Bubbles a z tą torbą to bardziej niż na wózek ją montować to chodziło mi na ramię. Nas czeka istny maraton po lekarzach, szpitalach, rehabilitacjach więc nie wiem czy w jedną bym panny spakowała obie?

Jeszcze mi potrzebny wygodny fotel do karmienia albo jakiś tapczanik co bym mogła spać z dziewczynkami. Dobrze, że takie coś to u rodziców znajdę :)

Do góry