reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Wstawiam ostatnie wyprawkowe zakupy :)
1. Naklejki na ścianę
2. Modlitwa Aniele Stróżu...
3. Obrazki
4. super pojemna torba i dałam jedynie 29zł
5. druga torba na wózek
6. Monitor oddechu Angelcare ac1100
7. Niania video motorola
8. Regał z przewijakiem majka - kupiłam za 200zł używany. te firanki ma różowe jest niezniszczony i posiada materacyk do przewijania. w niedziele mamy go w bydg odebrać.

Jeszcze zamówilismy dwie komody półki i regał, ale nie zapisałam ich zdjęć.

Z pomysłu z borderem na ścianę zrezygnowaliśmy.

Edit.
Okazuję się, że nie są to ostatnie zakupy bo przy wcześniakach należy używać sterylizatora. Ale to odkupię od szwagierki ona ma praktycznie nówkę.

Co do butelek ja zdecydowałam się na zestaw TT natural clear. 4 butelki i niekapek 56zł bodaj :)

Zobacz załącznik 634345Zobacz załącznik 634346Zobacz załącznik 634347Zobacz załącznik 634348Zobacz załącznik 634349Zobacz załącznik 634350Zobacz załącznik 634351Zobacz załącznik 634355

Ostatnia edycja:
Ameliee na allegro ta tańsza jest baaardzo pojemna bo zdjęcie w środku było pokazane.

Jak Ci zależy to po kolacji mogę linka podesłać :))

Ritta ja mialam te antykolkowe TT przy pierwszym i przy drugim i jeden i drugi mial kolki a butelki niczego nie zmienialy ani nie pomagaly. Rzeczywiscie mycia bylo wiecej co bylo troche wkurzajace zwlaszcza przy drugim dziecku jak nie masz czasu na takie zabawy. A najbardziej mnie wkurzalo to ze pozniej jak juz kolek nie mieli to i tak trzeba bylo to uzywac i wszystko myc bo nie mozesz uzywac butelki bez tych pieerdulek. Takze ja kupilam zwykle TT tym razem :)

Amaliee kolory ma piekne i w ogole super pomysl z poduszkami, wyglada bardzo fajnie :)

Ja nie wiem co sie mowi w Pl ale u nas nie pozwalaja na poczatku na ochraniacze ze wzgledu na przegrzewanie maluchow i brak powietrza, boja sie smierci lozeczkowej. Ja z tego wzgledu kupilam ochraniacz (taki na cale lozeczko dookola) ale taki niski bardzo, nie przykrywa wysoko szczebelek. Ale i tak nie mam zamiaru go uzywac na poczatku tak mnie tu wystraszyli ta smiercia lozeczkowa...

z facetami tak w większości - tak kochanie, zgadzam się na wszystko, wybierz ty, albo - może być. i taka z nich pomoc. Kolory te turkusowe sa boskie, ale poduchy faktycznie zajmują dużo miejsca. Ja kupuję zwykłe TT i smoczki tez z tej firmy. W sumie nie wiem czemu, tak sobie ubzdurałam. Przy Mai miałam jedną buteleczkę małą TT i fajnie się nią karmiło i tak teraz też nie będę ryzykowała z innymi firmami.

Fajny ten szary komplecik.Ja dostałam jeden od siostry i mimo ,że mi kolorystycznie do pokoju nie pasuje, to wybrzydzać nie będę, tak jeszcze z jeden muszę kpić na zmianę...
Ja też kupiłam butelkę antykolkową TT ale bez rurki, bo jak wy słyszałam, że trochę trzeba się naczyścić. A dziecko jak ma miec kolki, to butelka żadna nie pomoże...
Kurka, jeszcze coś do wystroju pokoju musze upolowac... tylko codziennie mam inną koncepcję i już sama nie wiem...

Joani ja właśnie zamówiłam ostatnią rzecz do pokoju panel z firankami i zasłonkami :)

I juz mam spokój, kupię jeszcze tu na miejscu jakieś bibeloty na regał i już :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry