reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Kurcze a ja od wczoraj tylko na telefonie i nie widzę tych wszystkich pieknych rzeczy :) we czwartek wieczorem dopiero będzie mi dane zobaczyc..

U nas wczoraj została dokupiona wanienka z gąbka i jeszcze dwa komplety ciuszkow :) tzn teściowa się postarala :)
aprpos teściow to wcześniej już dostalismy wsad do poscieli i poduszki do lozeczka w komplecie z poszewkami i ochraniaczem, okrycie kapielowe, dwa kocyki, przescieradlo, rozek z kokosem i kombinezon taki misiowy :)
Słyszalam też że zamówili dla Nastki Leżaczek Bujaczek Z funkcja krzesełka Fisher Price Cudowna Planeta i kolderke do wozka :)
Tak więc pod tym względem odnosząc się do ostatnich wydarzeń na forum, mimo że są daleko, ja narzekac nie moge ;)

Z moimi rodzicami za to cały czas rozmyślamy jaki wózek wybrać, no i z mamą wyszykujemy fajne ubranka :)

Dziewczyny pocieszajmy się że większość z tych rzeczy co kupujemy nie będziemy kupować co miesiąc :) jak się kupi to już będzie na dłuższy czas :)

Co do np regału to mam swoj z pokoju u rodziców :) pojemny i praktyczny :) i nawet nie przyszło mi na myśl żeby nowy kupowac :)

Do zakończenia zakupów zostało nam jeszcze:
- termometr,
- Pampersy,
- Jakies ozdoby do wozka
- ozdoby do pokoju na ściane.

Życzę miłego kończenia kompletowania wyprawek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Choco no to się teście postarali:-D U nas teściowa też pokupowała ciuszków, moja mam też, a tak to dają nam pieniądze, żebyśmy sobie sami wszystko powybierali pod siebie, więc ja to nie mogę, ani na rodziców, ani na teściów narzekać:)) Moi rodzice są teraz nad morzem i mama już jakiś śliniaczek z imieniem wypatrzyła, ale jako, że Filipa nie znalazła to jej zrobią na zamówienie:D Coś czuję, że się na tym nie skończy i wróci z gadżetami dla wnuka:)) Widzę u Ciebie lista też już króciutka jak u mnie, dobrze, że już prawie mamy to z głowy:tak:

Nam się nikt w nic nie wtrynia :) teściowa jak ma zyczenie to kupuje to co nam się podoba :)
Jeśli chce w ten sposób brać udzial w kompletowaniu wyprawki, to nie będę jej zabraniac :p

A dziewczyny wychodzi po 5 na głowę, a ja akurat po tyle miałam przy pierwszych dzieciakach i dla mnie to było optimum :)

A prześcieradła akurat przy Dominiku na początku po 3xdziennie zmieniać trzeba było bo a to przesikał, a najgorzej jak zarzygał :(

Reszty chyba wcale nie mam tak dużo? Czytając listę sierpniówek to moja uboga jest.

Dziewczyny kupowałam najtańsze zestawy :) dlatego łapałam 3el i nawet nie pomyślałam by wziąść dwa :what: pipa ze mnie :(

Ale ja czasem jestem ciężko myśląca :( trudno potem wydam jak zrobiła z częscią pościeli po córci i synku ewent. Sprzedam albo zatrzymam dla mojej siostry.

A_nka przy Twoim natłoku obowiązków to normalne, że można o czymś nie pomyśleć, nie miałaś czasu, żeby wszystko tak dokładnie przeanalizować;-) I tak podziwiam, że jesteś tak zorganizowana i to wszystko ogarniasz:)

reklama
Bubbles a z tą torbą to bardziej niż na wózek ją montować to chodziło mi na ramię. Nas czeka istny maraton po lekarzach, szpitalach, rehabilitacjach więc nie wiem czy w jedną bym panny spakowała obie?

Jeszcze mi potrzebny wygodny fotel do karmienia albo jakiś tapczanik co bym mogła spać z dziewczynkami. Dobrze, że takie coś to u rodziców znajdę :)

Do góry