reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Hania, ja też brałabym normalne meble, bo szkoda kasy. Zawsze możesz je "udekorować" jakimiś rzeczami, tyle tego na necie. Tylko patrz, żeby ewent. klej nie był mocny i łatwo schodziło jak się znudzi.
Ja muszę w sypialni jakieś akcenty dziecięce wstawić, całą ściana pusta i tak myślę, że może ramki dam i zdjątka a na szafach właśnie coś ponaklejam, żeby bylo weselej. Nie mam pomysłu, muszę poszukać jakichś inspiracji na necie...

reklama
wejdź na "agatameble" i tam szukaj, jest tam pełno firm a na pewno coś wpadnie ci w oko...

Ja tez mysle ze typowo niemowlece nie maja sensu. Nie zeby mi sie nie podobaly :) jakbym miala kase to bym pewnie kupowala ale nie mam :p

witajcie :) ale naskrobałyście :)

Hania, my mamy karuzelke tiny love rośnij z muzyką i bardzo polecam. PRzede wszystkim ma sciagany pałąg, wiec nie trzeba robic akrobacji z wkladaniem czy wyciaganiem dziecka. Duzo meldoyjek i dzwiekow, lacznie z biciem serca, czy wodospadem - swietnie usypia :) Te zwierzatka kreca sie dookola ze sa zawsze "przodem" do dziecka. Noi jeszcze fajna lampka :) a jak dziecko jest wieksze odpinasz palag i zostaje "radyjko".
O widze ze dokladnie ta karuzele wkleila soniafka.
Mielismy wczesniej z fisher price z projektorem i polotem, ale byla totalna porazka - oddalismy ja do reklamacji (ktorej pewnie by nam nie uznali) i na szczescie zaginela w drodze wiec zwrocili nam kase :)

A co do niani, to chyba tez wybralabym dwie...

Amaliee, Hania, swietnie wygladaja te kocyki... i ja sie chyba skusze, tymbardziej ze Ola bez kocyka sie nigdzie nie rusza :) i zawsze musi byc w poblizu :p a jak z [raniem, nic mu sie nie dzieje?

kocyk Minky wyprałam i nic się złego z nim nie stało :) bawełnianą stronę przeleciałam żelazkiem i wygląda pięknie :) ja mam turkusowy a z drugiej str biały w sówki.

A my będziemy miały miętowy i biała strona w sówki, a drugi różowy i biała strona w sówki :)
Dodatkowo do kompletów podusie :)

Resztę już też domówiliśmy, jutro wstawię zdjęcia.

Jeszcze zakupy w gemini i wszystko z większych rzeczy jest.

Ciuszków nie liczę bo te na bierząco muszę kupować.

Ogólnie podsumowując mam:
2 wypełnienia do łóżeczka
10 pościeli do łóżeczka każda z ochraniaczem
10 bawelnianych prześcieradeł
4 rożki ( 2 usztywniane, 2 miękkie)
4 ręczniczki z kapturkiem
2 kocyki minky
2 śpiworki do gondoli
2 śpiworki do spania
2 karuzele
2 maty edukacyjne plus mata xxl do zabawy po Neli i Dominiku
Lampkę nocną
Trzy kinkiety
Budzik z projektorem
2 monitory oddechu jeden z nianią video
Nianie video
1 wanienkę ze stelażem i wkładkami od mamy
2 huśtawki
2 komody
2 półki
Regał
"Komodę" z przewijakiem
Wózek
Foteliki
Łóżeczka
4 kocyki z biedronki

Brakuje mi podkładów na materac, i czego jeszcze?
Całego osprzętu z apteki, torby do wózka lub nawet dwóch.

Ozdób do pokoju, firanek i zaslonek oraz pojemników na kosmetyki.
Idzie zwariowac :(

Ostatnia edycja:
A_nka faktycznie straaasznie duzo tego wszystkiego:tak: a moge wiedziec czemu, az 10 zestawow poscieli z ochraniaczami?

Bedziesz miala gdzie powiesic dwie torby do wozka? Moze na poczatek kup jedna, jak nie bedzie Ci wystarczyla to zawsze mozna dokupic "od reki" tak mysle:)

My pojemniki na kosmetyki, czy organizery do szuflad mamy z ikei, bardzo fajnie wychodzily cenowo, moze tez zobacz:) juz blizej niz dalej, zobaczysz niedlugo juz wszystko ogarniesz i cala wyprawka bedzie gotowa:tak:

reklama
Szaleństwo tu widzę :)

Piękne te wszystkie rzeczy :)
Haniu no Was te podwójne zakupy napewno nie wzbogacają.. ale tak jak mówiecie poczatek jest najgorszy :)

Do góry