reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

No mnie się wydaję że nie dużo.. nawet jakby karmić piersią to butelki się przydadzą na poźniej a i fajny niekapek jest :)
Moja niunia też miała Aventa i nie była zadowolona za długie te dziubki mają i kiepsko jej się piło.. ale właśnie te tommy są bardzo fajne i ja chce je :) tylko teraz brak kasy ;/

reklama
Ale fajny ten zestaw, chyba się skuszę :-) Co prawda myśle że będe karmić piersią tak do roku ale na później będą idealne

Dr Brown to taki typowo antykolkowy. Moja siostra używała. Tyle, że na jej małego nie działał. I tak miał kolki. Ale też słyszałam bardzo dobre opinie na ich temat.

Tu u nas dr brown tez ma dobre recenzje jak ktos ma dziecko z kolkami :) ale ja sie zgadzam z Amaliee bo moj starszy syn nie lubil tommee tippiee i musielismy kupowac inny dodatkowy zestaw butelek z innymi smoczkami, za to drugi syn je uwielbial. Takze ja teraz tez kupuje tommee tippee ale tak ze dwie butelki zeby zobaczyc czy malej beda odpowiadac a jak beda to dokupimy nastepne.

Amaliee, Ja też nie chce długo karmić, podobnie jak ty. Myślę, że jakieś 4 miesiące do 6ciu maksymalnie.
Masz jakieś sprawdzone mleko, którym będziesz karmić po odstawieni od cyca? Co jest lepsze Bebiko czy Bebilon?

Ostatnia edycja:
Moja Majka piła bardzo chętnie z tych butelek Tomme Tippe, chociaż miała kolki, ale żadne inne butelki, krople, sposoby i tak nie pomagały...;/ karmiłam do 6 miesiąca piersią i to był dla mnie koszmar, ale dla malucha zdrowo, więc będę karmić to niezbędne minimum. ... kilka rodzajów mleka przetestowałam (bo mała nie chciała pić w ogóle modyfikowanego żadnego) i generalnie lekarz mi polecał Bebilon i odradzał Bebiko.
Od razu mówię, że już nie pamiętam dlaczego tak, bo to dość dawno było.
Z różnic, które zauważyłam to Bebiko jest niesamowicie słodkie, no i tańsze :)

Ameliee ale wiesz może jak pokarmisz te pół roku to Ci się spodoba :-) Ja syna karmiłam tylko do 3 miesiąca, zupełnie mnie to przerosło, nie czułam tego. Z Hanią było zupełnie inaczej, podeszłam do karmienia na luzie, było wygodne i udało się karmić do 9 miesiąca, później mała sama straciła zainteresowanie. Na pewno nic na siłę, najważniejsze żeby mama była zadowolona i spokojna, najgorsza jest presja otoczenia, z tego nigdy nic dobrego nie wynika a dziecko karmione mlekiem modyfikowanym jest tak samo szczęśliwe ja te karmione piersią

Masz rację, przy karmieniu połowa sukcesu to odpowiednie nastawienie i po prostu chęć karmienia pomimo ciezkich początków. Niestety u mnie to szybkie spalanie kalorii się nie sprawdziło, dopiero po zakończeniu karmienia waga zaczęła spadać :-/

reklama
Wszystko zależy od dziecka :) ja karmiłam 6,5 miesiesiąca i mała się sama od cycka odwróciła.. więcej nie chciała i już.. a mnie się to podobało taka fajna więź jest :) ale to trzeba lubieć bo na chama nie ma co :) a Natka piła bebiko innego mleka nie chciała pic.. :)

Do góry