reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Moje najnowsze nabytki :) Wreszcie zakupy wyprawkowe poszły pełną parą :) A w SMYKu takie wyprzedaże, że ubranka po 7 zł za sztukę wychodziły :)
DSC_0463.jpgDSC_0464.jpgDSC_0465.jpgDSC_0466.jpgDSC_0467.jpgDSC_0468.jpgDSC_0469.jpgDSC_0470.jpgDSC_0471.jpg kolory w rzeczywistości są bardzo intensywne, ale zdjęcia robiłam kiepskim aparatem :)

Załączniki

• DSC_0463.jpg
    DSC_0463.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC_0464.jpg
    DSC_0464.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC_0465.jpg
    DSC_0465.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 59
  • DSC_0466.jpg
    DSC_0466.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0467.jpg
    DSC_0467.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_0468.jpg
    DSC_0468.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0469.jpg
    DSC_0469.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC_0470.jpg
    DSC_0470.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC_0471.jpg
    DSC_0471.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 58
reklama
kurcze nie wiem jak Wy ale ja nie znoszę ubranek ze smyka, rezerved i 5-10-15. Pięknie wyglądają do pierwszego prania... dużo bardziej wolę h&m... a już szczególnie wszystko z najtańszej serii basic

Czas zweryfikuje mi to czy będę z nich zadowolona :) mam nadzieję, że nie zrobią się z nich za chwilę szmatki. Oby nie :)

ja lubie ciuszki z h&m,mothercare,F&F

ze smyka też są gatunkowo ok,ale nie powalają mnie ,tak samo 5-10-15 czy endo nie zachwycają jako wzroki,motywy itp...

Z H&M bardzo mi się ubranka podobają, ale rozmiar tam był zawsze taki, że na dziecko z długimi rączkami i nóżkami :p a moja Majunia niziutka i raczej krępa, więc wszystko zawsze jej podwijałam. Dodam, że źle mi się prało z plam te ubranka.
Z kolei 5 10 15 to był sklep i ciuszki jakby skrojone na Maję, rozmiarówka mi tam bardzo odpowiadała i mogłam kupować w ciemno, lepiej mi z nich też plamy schodziły (mówię tu o takich marchewkowych, zupkowych, jak dziecko ma już powyżej 6 miesięcy i zaczyna jeść te kolorowe papki)
Teraz nie ukrywam, że często kupuję w pepco, ze względu na finanse, ale jakość tych ubranek pozostawia wiele do życzenia. Jednak Maja jest wiecznie umorusana jak prosiak i w przedszkolu tez wiecznie upaćkana farbami, piachem i jedzeniem, więc nie żal mi było wydać te 5 zł na koszulkę, wyrzucić po jakimś czasie i kupić nową.

U mojej szwagierki super sprawdzały się ciuszki z f&fa i teraz jak je dostałam to są w super stanie, nie są wyciągnięte i kolorki też super :)

Dooda - urocza ta pościel :-)

Hej,
ja tez mam sprawdzone z H&M, Reserved, 5 10 15, napewno dalej będę tam kupować. Co do ubranek to mam więcej w rozm.62 i niewiele w 56.Poprzednio mi sie to sprawdziło, bo mały się urodził dosyć spory, a po 2 tyg w 56 już chyba nie wchodził :no: (dosyć długo nosilismy pieluchę na bioderka).

to ja w takim razie coś z 5-10-15 robię nie tak bo u mnie po pierwsze ubrania są za małe na moje dziecko (za krótkie rękawy w stosunku do szerokości) i zawsze po kilku praniach robi mi się harmonijka zamiast kołnierzyka i strasznie twarda się ta bawełna robi :/

Ogólnie drogie ubranka. Nie zapłaciłabym za spodnie dla dziecka tyle co dla siebie :/

tescowe też lubię. Ale ostatnio też zaczynają przeginać z cenami. Kiedyś to była dobra i niedroga firma a obecnie jedynie na wyprzedaży można coś złapać w normalnej cenie.

Powiem Wam szczerze, że lubię też bawełnę z firmy tex. Jest w carrefourze i chyba auchan. Można dorwać fajne ubrania za śmieszne pieniądze.

Czasami kupuję w zarze też ubrania dla córki. Lubię ich bardzo. Szczególnie jak szukam czegoś eleganckiego bądź takiego na tzw. wyjście.

reklama
Ja po ubraniach ktore dostalam widze ze duzo zalezy od samego uzytkownika, chociaz pepco to faktycznie szybko sie rozlazi, siostra ktora 2 letniej corce pierze wszystko dalej w 60stopniach z podwojnym plukaniem albo dwa razy najpierw w "doroslym" pozniej dzieciowym proszku ma ciuchy w fatalnym stanie:(

Jak wogole powinno sie prac jesli chodzi o temp? Wg metki? Ijak dlugo powinno sie uzywac tych proszkow specjalnie dla dzieci?

Ja kupowalam sporo z C&A jak byly wyprzedaze i promocje i darmowa wysylka :)

Do góry