reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
Wczoraj przeczytałam cały wątek i stwierdziłam, że jestem jeszcze w lesie i to ciemnym z zakupami jakimikolwiek :D
Dziś byliśmy w tesco, myślałam że więcej uda mi się kupić ale nic mi w oko nie wpadło. Kupiłam 5 par skarpetek na 0-6 w różnych kolorach, niebieskie łapki i śliczne body, które już dawno mi w oko wpadły ale mąż wcześniej był przeciwnikiem jakichkolwiek zakupów dla maluszka. Bodziaki kupiłam na 3-6 miesięcy, 68 rozmiar. Ten co był na 0-3 - rozmiar 56 wydawał mi się taki malutki, że pomyślałam że chyba za malutki. Ale jak sobie teraz siedzę i myślę to chyba jestem w błędzie - delikatnie mówiąc :D

IMG_1027.jpg

W aptece wysyłkowej Gemini zaopatrzę się we wszelkie kosmetyki, termometry - macie jakieś sprawdzone? myślę o takim na czoło co się przykłada lub do skroni, wszystko do szpitala też z tego co patrzyłam to tam dostanę :-) U mnie może być tak, że w 34-35 tygodniu mogę iść już do szpitala ze względu na to łożysko i lekarz już mnie o tym uprzedził, więc tak naprawdę przed tym wolałabym mieć już większość skompletowane i poprane :-)

Załączniki

• IMG_1027.jpg
    IMG_1027.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 49
Aniaam ja ma termometr thermoflasx lx-26. On jest do czoła i do skroni. Skonfrontowany z alkoholowym pomiary pokazuje te same :)

Może nie jest najtańszy ale te 30zł warto dołożyć.

reklama
Nasza położna wychodzi z założenia, że po prostu nie ma co szaleć i kupować wszystko jak leci dedykowane niemowlakom, jeśli pewne rzeczy można mieć nieco taniej. Sama się zastanawiam nad rodzajem termometru, wolę zacząć od tańszego i jak się nie sprawdzi kupić droższy.

Do góry