reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

ania do 6 miesiąca obligatoryjnie tyłem bo przy wypadku dziecko sobie złamie kręgosłup ale później można już przodem, kręgosłup i mięśnie są mocniejsze i sobie poradzą. Nie dajmy się zwariować ;)

reklama
tylko że rozmawiałam z lekarzem i powiedziała że jeśli nożki wystają to przodem lepiej bo przy wypadku z nóżkami i kręgoslupem może być problem.. więc chyba też reguł jest bardzo dużo .. :)

ja już zdecydowana na graco symbio używany , widziałam zestaw cały na allegro jest naprawdę fajny i przymierzam się do zakupu:)

ja już zdecydowana na graco symbio używany , widziałam zestaw cały na allegro jest naprawdę fajny i przymierzam się do zakupu:)
Wygląd ma fajny, ale nie zdecydowałabym się na kubełkową spacerówkę, bo to niezbyt dobre dla dziecka. Takie mam zdanie od kolegi ortopedy. Gondola też ciut mała. Szkoda, że nie ma takich w innej wersji spacerowej.

Będę szukała z szerokimi i długimi gondolami, bo jednak dzieci rodzone we wrześniu trochę w nich pojeżdżą.

Wygląd ma fajny, ale nie zdecydowałabym się na kubełkową spacerówkę, bo to niezbyt dobre dla dziecka. Takie mam zdanie od kolegi ortopedy. Gondola też ciut mała. Szkoda, że nie ma takich w innej wersji spacerowej.Będę szukała z szerokimi i długimi gondolami, bo jednak dzieci rodzone we wrześniu trochę w nich pojeżdżą.
Co to jest kubełkowa spacerówka ? Jak dla mnie wygląda normalnie. Ja też się przymierzam do tego wózka ale muszę go zobaczyć na żywo bo po zdjęciach ciężko ocenić np. czy gondola jest duża czy mała.

właśnie- co to znaczy że spacerówka jest kubełkowa?

i jaki wymiar gondoli będzie ok? z tego co sprawdziłam zarówno graco symbio, jak i wspominany wcześniej x-lander mają wymiary wewnętrzne 75/30....

Włąśnie rozmawiałam z kolegą. Jego córka 8 miesięcy jeździła w gondoli (teraz czasem usypia) i przechodzą na spacerówkę bo mała już nie chce leżeć na spacerach. Jego gondola ma wymiary wew. 74x33 więc myślę że i symbio jest ok. Nie ma co się sugerować zdjęciami.

zależy jak duże dziecko wam rośnie do pół roku, moja siostra miała duże dzieci i miała gondole 85 cm długości. Myślę, że takie od 80 cm spokojnie wystarczą. Trzeba pamiętać, że śpiworki, kocyki itp. też cm zabierają.
Kubełkowe siedziska to takie, które nie rozkładają się do pozycji leżacej. Dziecko nie leży na płasko. W kubełku można położyc małego, ale pleców nie ma wyprostowanych. Zobaczcie w googlach jak to wygląda. Na to jest teraz moda, ale dla mnie ważny jest też kręgosłup dziecka. Każdy decyduje się na to, co uważa za słuszne.

Ja jeszcze nie mam zdania, jestem na etapie wyrabiania go więc każda uwaga jest dla mnie cenna, zwłaszcza że doświadczenia nie mam...

reklama
my mamy x-landera x-move, córka w gondoli jeździła chyba do 7m, później spacerówka ze śpiworkiem. W sumie to nawet była zadowolona z przesiadki bo więcej widziała mimo, że gondola jest regulowana.
Graco symbio bardzo podobał się mojemu mężowi ale jak oglądaliśmy w sklepie to gondola wydawała nam się bardzo ciężka.
Teraz nie wiem, czy znowu zdecydowałabym się na x-landera - jest troszkę sztywny, mam nadzieję, że naszemu drugiemu skarbowi nie będzie to przeszkadzać.
A na co decydują się mamy z małą różnicą wieku? BO u nas podwójny wózek raczej się nie sprawdzi bo córka nie lubi jeździć.

Do góry