reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Bubbles ja na razie zamówiłam małe opakowania, chce zobaczyć co sie sprawdzi i wtedy domówie te maxi o których piszesz :)

reklama
Ania// ja już mam 2 próbki sudocremu(jedną z prenatalnych, drugą z normalnej wizyty u położnej), ale kupiłam też to duże opakowanie, bo akurat robiliśmy w aptece zamówienie i wzięłam, mam nadzieję, że u małego się sprawdzi:tak:

no chyba że tak :) rzadko się słyszy żeby po sudocremie coś było :) a powiem Wam że strasznie dużo go chcecie :) sudocrem przeważnie używa się przy odparzeniach a tak najlepiej normalny nawilżający :)

Ania// u mnie wszyscy znajomi i kuzynki używają sudocremu codziennie po kąpieli tak "profilaktycznie", myślałam, że tak się robi:zawstydzona/y:

można za bardzo skórę przyzwyczaić i poprostu później nie zadziałać.. A u nas najbardziej sie sprawdziła mieszanka clotrimazolum i kapka tormentiolu i mycie czystą wodą i płatkiem kosmetycznym..:) ale to chyba raz czy dwa musiałam użyć bo jak smarowane nawilżone to się tak często nie robi :)

Ania// u mnie wszyscy znajomi i kuzynki używają sudocremu codziennie po kąpieli tak "profilaktycznie", myślałam, że tak się robi:zawstydzona/y:
Ja używałam Sudocrem na odparzenia, a "profilaktycznie" lepiej nic. Jak przyzwyczaisz skórę do smarowania, to wtedy będzie się częsciej odparzać. Tak mi radziła położna i u nas to się sprawdziło. Na codzień nie smarowałam.
A sudocrem ma długą datę ważności, ja wykorzystałam jeszcze później, jak Antek się odzwyczajał od pieluchy, czasem popuścił trochę kupki i się mu odparzyło, to się przydał.

A ta apteka właśnie rewelacja, ceny mega. Jak zaszalałam z zamówieniem, to mi wyszło ponad 400 zl. Ale ceny naprawdę bomba. Np pasta do zębów MERIDOL w taniej aptece u nas 17 zl, a tutaj 25 za 2 szt. Moje witaminy PREGNA PLUS 25 zl a u nas od 33zl wzwyż.

Ostatnia edycja:
Każde dziecko inaczej widać :) ja małej jak nie posmarowałam co pieluszkę zwykłym kremem nawilżającym to lekko ją odparzało więc smarowałam lekką cieniutką warstwe :)

reklama
Do góry