reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

Jak widzę co mam jeszcze kupić, to się za głowę łapię :-) Sonia, masz już z głowy przynajmniej. My w lipcu się zabierzemy za kompletowanie. Chciałabym wejść do jednego sklepu i wszystko kupić, ale się nie da niestety...

reklama
sonia ła zaszalałaś, ps. ja kupiłam takie same majtki poporodowe i nie sprawdziły się bo takie workowate były, możesz sobie dokupić takie z siateczki

No właśnie te majtki to kupowałam na czuja więc to cenna rada. Dzięki. :blink:

Ania, skoro mówisz, że taki syropek się przydaje to zamówie jeszcze u mamy i jak przyjedzie do mnie po porodzie to mi dostarczy.

No i widzicie, tym sposobem można szybko zweryfikować czego się nie ma a co kupiło się mało trafnie ;-)

Ostatnia edycja:
a ja nic nie mam poza paroma ubrankami. Jakoś mega spokojnie podchodzę do tej ciąży.

Do szpitala zamierzam kupić jedynie podpaski i tantum rosa bo nic innego nie było mi potrzebne... aaa i nie mogę zapomnieć o wkładkach laktacyjnych :)

a te majtki poporodowe jakaś masakra... ja zamierzam kupić w pepco taką zwykłą bawełnianą bieliznę za grosze i ją wyrzucić... jak sobie przypomnę tę siateczkę to mam przed oczami stare baby w czepkach na głowach takich foliowych.... jedyne skojarzenie jakie mam z poprzedniego porodu.... pociłam się w nich jak nie powiem co... uciskały mnie na gumkach, nie trzymały kompletnie podpasek... traaaagedia...

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam takie pytanie. Pamiętam, że najlepsze wkładki jakie miałam to takie które zmieniały konsystencję na taki żel...

tylko ni cholery nie pamiętam jakiej one firmy były... pomożecie?

wypraweczka jak się patrzy :))
ja planuję mniej kupić, ale jeszcze nic nie mam , więc też nie mogę się doczekaćahhh

a te majtki poporodowe jakaś masakra... ja zamierzam kupić w pepco taką zwykłą bawełnianą bieliznę za grosze i ją wyrzucić... jak sobie przypomnę tę siateczkę to mam przed oczami stare baby w czepkach na głowach takich foliowych.... jedyne skojarzenie jakie mam z poprzedniego porodu.... pociłam się w nich jak nie powiem co... uciskały mnie na gumkach, nie trzymały kompletnie podpasek... traaaagedia...
dokładnie miałam takie samo wrażenie. Kupiłam, wyjęłam jedne z opakowania i na tym się skończyło :-p poszłam kupiłam kilka szt zwykłych bawełnianych majtek, które nosiłam przez cały połóg praktycznie. W klinice też w bawełnianych leżałam.

Niezła wyprawka :)
Gdyby ktoś chciał przez internet kupić, to polecam aptekę gemini. Kupiłam tam nawet torbę do wózka z babyono - jakieś 10 zł taniej niż u producenta :) Teraz tylko czekać aż kurier przyjedzie :)

Soniafka super, że masz już wszystkie gadżety:-) Aleksowi smoczki będziesz mogła dopasowywać kolorystycznie do ubranka;-) Właśnie się zorientowałam, że ja z kolei zapomniałam przy robieniu zamówienia w aptece internetowej o smoczkach

Marciątko ja też zamówiłam w Gemini wszystkie higieniczne rzeczy wczoraj, bo do tej pory z wyprawką jestem daleko w polu i w końcu się zmobilizowałam:tak: Ale nie zauważyłam, że mają też takie gadżety jak torby. Jutro paczka ma być na miejscu, więc widać, że apteka działa bardzo sprawnie. No i ceny atrakcyjne.

reklama
Soniafka wyprawka super! :D a moge sie zapytac czemu to wszystko z Polski sprowadzalas zamiast kupowac rzeczy tam u Ciebie w Norwegii?

Do góry