reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

reklama
ankusch ale bylam zaskoczona bo faktycznie w smyku dla niemowlat rządzi róż lub błekit :sorry: uznalam że z różem szalec nie bede bo bez sensu... wole błękit, beże, białe. A jak bedzie dziewczynka to w róż sie zdąze obkupic :tak:

Urzadzam juz polowanie na allegrowe promocje :tak: na kombinezony ciensze i grubsze bo teraz po zimie jest tanioszka :tak: a także bodziaki zapinane kopertowo bo tez w dobrej cenie nie latwo je zdobyc ;-)

Jak coś znajdziesz w przystępnej cenie to możesz dać znać, masz rację, że lepiej kupić w wyprzedażach, a nie gdy zacznie się sezon zimowy :)

Bardzo często są w Tesco w wyprzedażach body,pajace firmowe za podoną kasą jak Dominiak dała linka i bez pzresyłki :-)

Tesco to chyba marki F&F? Tez je kupuje na allegro, tzn dla Kuby bodziaki bo maja duże rozmiary, ten na 2-3 lata jest w sam raz na niego :tak:

hej,
w pierwszej ciązy tez tak miałam, że nie mogłam przejść obojętnie obok jakiegoś słodkiego ciuszka juz od samego początku ciąży.. i w ten sposób zmagazynowałam tyle ciuchów, że Majusia nie zdążyła ich wszystkich mieć na sobie ;) tym bardziej, że ktos coś podrzucił na koniec ciąży i sporo się tego nazbierało ;)
teraz raczej na spokojnie...
z ubrankami poczekam aż będzie wiadomo jaka płeć i pewnie wtedy się nie powstrzymam :pP
jak na razie kuszą mnie wózki - zastanawiam się nad MUTSY 4 RIDER a maxi cosi MURA, niestety nie stac mnie na nowe, ale na Tablicy można w dobrym stanie wyhaczyć fajny wózeczek...
w pierwszej ciąży nie przywiązałam odpowiedniej wagi do wyboru wózka i potem żałowałam, jednym i drugim z powyższych jeździłam u znajomych, więc dla mnie te - nie inne :)
pozdrawiam

Dziewczyny bardziej doświadczone w tym temacie- może napiszecie co (oprócz ubranek;)) trzeba kupić. Ja szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać ;)

Jeśli chodzi o wózek to u mnie w rodzinie jest zwyczaj że fundują go dziadkowie. A że z jednej i drugiej strony bardzie to pierwszy wyczekiwany wnuk to myślę że będę tylko musiała pokazać który ;) si przy okazji pytanie w tym zakresie- na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Ostatnia edycja:
Kara na lutowkach albo marcowkach widzialam fajna liste z pelna wyprawka. Ale oczywiscie kazdy powinien sam ocenic co mu bedzie potrzebne. Ja uwazam ze nie warto kupowac za duzo na start bo pozniej wiele rzeczy okazuje sie zbednych. A dzis wszystko dostepne od reki wiec zawsze mozna dokupic.

reklama
Na majówkach jest fajna lista potrzebnych i mniej potrzebnych lub wcale nie potrzebnych rzeczy dla maluszka w domu:)

Do góry