reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Ja zamówiłam uniwersalne termoopakowanie w gemieni nie zastanawiając się za bardzo nad tym- wczoraj przyszło i chyba nie zmieści mi się do torby (nie mogę sprawdzić bo wózek z akcesoriami zostawiliśmy na razie u rodziców żeby nam miejsca nie zajmował) ;/

reklama
Mija piankowe z reguly uwazane sa za gorsze poniewaz sie odksztalcaja. Wiec z tych dwoch to chyba lepiej gryka-kokos. Ja zdecydowalam sie na lateksowy ale ich cena jest zdecydowanie wieksza.

Ritta wydaje mi się, że za 90 zł to trochę inna pianka bo pianka zwykła jest taniutka, tańsza od kokosu czy gryki-kokos :-).
Ja od siebie gryki-kokos nie polecam. Była już rozmowa o tym w którymś temacie jak w gryce robale się zalęgają bo to niezła pożywka dla nich ;)

ja już chyba wszystko mam dla małej ;) wczoraj kupiliśmy pampersy 1, mleczko Nivea, płyn do kąpieli, podkłady jednorazowe i całą resztę kosmetyków ;) No, jedynie zostało mi kupić podgrzewacz do butelek bo nie chcę żeby mała budziła mi w nocy syna za każdym razem zanim ja zdążę jej przygotować mleko w kuchni :)
I druga rzecz to chusta do noszenia ale nie mogę trafić na okazję bo chcę tulę ....

Ostatnia edycja:
Elleni jak znajdziesz jakas fajna chuste to daj znac. Ja zaczynam sie rozgladac ale jestem zielona w temacie i nie wiem jakiej firmy i jaka dlugosc. Wiem ze chce tkana

Powiem Wam jeśli chodzi o klin to myśmy nie kupowali po prostu pod materac wsadziliśmy segregator :) i teraz zrobimy dokładnie tak samo :)

ja kupiłam najprostszy materacyk piankę bo małemu kupiłam łóżeczko turystyczne i potrzebowałam czegoś do położenia na materacyk od łóżeczka który jest marny jak to w turystycznych. Gryka,kokos jest spoko ale do pierwszego osikania materaca. Tak wiem są podkłady itd ale nauczona pierwszym dzieckiem omijałam kokosy szerokim łukiem :) .

Poduszkę klin mam po córce. Dobrze się sprawdzała.

Zrobiliśmy miejsce wczoraj dla małego w pokoju córci. Cieszy się bardzo i nie pozwala przenieść łóżeczka nigdzie indziej i tylko codziennie się dopytuje czy aby na pewno nie oddamy naszego dzidziusia :)

reklama
Moja szwagierka wsadziła zwykłą poduszkę, bo tak jej poradziła położna i mówi że jest ok. ja chyba też tak zrobię....

Do góry