reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Elleni jak znajdziesz jakas fajna chuste to daj znac. Ja zaczynam sie rozgladac ale jestem zielona w temacie i nie wiem jakiej firmy i jaka dlugosc. Wiem ze chce tkana

a no widzisz, ja szukam elastycznej Tuli. Nie znam się kompletnie na tkanych :( myślę, że w elastycznej przenoszę do wiosny małą, a później pomyślę czy kupię tkaną czy poradzę sobie bez chusty ;)

reklama
Ja też kupiłam klin pod prześcieradło, siostra wkładała segregator pod materac, więc mozliwości trochę jest... może to i pomaga na ulewanie... a i tak potem jak katary będą wieksze to ręcę będą nieodzowne i pozycja półsiedząca zapewne.
Podziwiam was za te chusty, bo teraz boli mnie kręgosłup od mojego "małego ciężaru" a co dopiero potem jak rośnie i przybiera na wadze w expresowym tempie. Ja bym się chyba nie zdecydowała, no ale jak ktos ma zdrowy kręgosłup, to pewnie i może sobie na to pozwolić.

Ostatnia edycja:
U mnie wyprawka tez dobiega końca,
Dzisiaj zakupiłam klin, pokrowce na przewijak, okrycie kapielowe, dokupiłam pieluchy tetrowe, torbę z przewijakiem, zostały tylko pampersy i komoda na ubranka dla małej i jest wsio...jakoś lepiej się czuję.Torba do szpitala też spakowana:-)
A przyszła również dzisiaj pościel jest przemilusia i słodka :-)

Jestem gotowa na przyjście małej:-)

Ja już też mam wszystko z wyprawki :)
Poduszki klina nie kupuję choć zastanawiałam się nad tym poważnie.

Dokupię jeszcze pampersy przed wyjściem i to będzie na tyle. A potem to już systematycznie będzie się rzeczy dokupować :)

Mnie brakuje kilku rzeczy, ale wciąż myślę, że na mojej liście nie ma wszystkiego i nie umiem wpaść na to co by to mogło być :(

U mnie ostatni wyprawkowy zakup czyli szczotke do mycia butelek zrobilam wczoraj i juz koniec :D takze tez juz jestem gotowa :)

A jakie podkłady jednorazowe do przewijania kupujecie? Bo ja stwierdziłam, że kupię kilka jednorazowych do testowania, ale widzę że są różne rozmiary i rodzaje i nie bardzo wiem jakie kupić....

dziewczyny gratuluje skompletowanych wyprawek :)

kara, ja mam 2 opakowania seni (dla mnie), i tyle samo bella panda (dla sasanki)... u nas generalnie po kazdym karmieniu byla kupa i to ze tak powiem luznej konsystencji wiec podklad po jednym przewijaniu ladowal w smieciach :p

reklama
Jak Maja byłą maleńka to mówiło się, że ten klin to wsadzać w razie kataru, a teraz doczytuję Was, że to od razu trzeba wsadzić żeby zapobiec ulewaniu, tak? ciągle nie mogę się zdecydować.
To już nie jest zalecane żeby dzidzia była na płasko? Zgłupiałam.

Do góry