reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

Ja parosolki nie kupowałam bo wydaje mi się, że na jesień nie będzie konieczna.

Jeśli chodzi o materac to pomimo "robaczkowych histori" też wybrałam gryka-kokos. :sorry2:

Catedra, fajny ten organizer. Ja się tylko zastanawiam czy taki organizer nie jest za mały właśnie.

Alpine, zastanawiam się nad taką torbą:
6.jpg 70zł

ewentualnie taki organizer:
sqpkwx.jpg60zł

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 56
  • sqpkwx.jpg
    sqpkwx.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
reklama
soniafka widziałam go na żywo w sklepie jakiej jest wielkości. Na portfel, telefon, chusteczki i butelkę jest ok. Jest fajny bo jest sztywny. Większe rzeczy będę trzymać w koszu pod wózkiem a zawsze mi brakowało czegoś przy rączce aby pochować te głupotki... Nad tym pimkie też się zastanawiam ale on jest chyba miękki a tamten sztywny właśnie jakoś mi bardziej odpowiada..

W poprzednim wózku przy córce kupiłam siatkę na zakupy i to nie było fajne :/ nie było wtedy takich bajerów...

spadam po łóżeczko i materac

Dzięki. Chyba rzeczywiście poczekam z tym i przemyślę temat. W sumie wrzesień może być upalny, ale na szczęście widzę, że parasolka to nie rzecz pierwszej potrzeby.

Zastanawiam się czy prać pokrowiec z materaca. Już drugi dzień się wietrzy i jego zapach pozostawia wiele do życzenia. Prałyście swoje?

Ja mam zboczenie co do prania i prałam wszystko, łącznie z wkładką do wózka :-) niektórzy nie piorą i też dobrze, ale jak to silny zapach, lepiej wypierz.
Dobrze, że jeszcze gaci i skarpet nie prasuję :-D

Marciątko jak bardzo go czuć to wypierz jeszcze raz,ja nie prałam,z parasolką ja bym poczekała zawsze możesz dokupić a najlepiej przymierzyć do wózka,ja miałam taką najzwyklejszą i mnie tylko wkurzała bo opadała na wszystkie strony

parasolkę również tylko do spacerówki dokupowałam, ale wkurzała mnie niesamowicie, majtała się na wszystkie strony :p
a materac kupiłam z pianki termoelastycznej czy coś w tym stylu, jeśli chodzi o kokos - gryka a pianka to wybrałabym jakąś porządną piankę. Czytałam dużo o różnych materacach i w sumie odchodzi się od leżenia na twardym, no ale każda mama postąpi wg uznania.
ja taki kupiłam teraz ALVI Materac Klima Kim 70x140 cm | pinkorblue.pl a przy Mai miałam własnie gryka - kokos bo mówiło się, że takie najlepsze na tamte czasy.

a oto moje dzisiejsze nabytki:
20140807_131505.jpg20140807_131535.jpg te mocno różowe śpioszki wyhaczyłam w cocodrillo. reszta z lumpka :)
ech szkoda, że nie mam więcej kasy, bo cocodrillo uwielbiam :)) takie ładne rzeczy tam mają.

A ja uważam, że torba przy wózku niezbędna, Catedra a jak do organizera Ci śnieg naleci?? :p

Załączniki

• 20140807_131505.jpg
    20140807_131505.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 59
  • 20140807_131535.jpg
    20140807_131535.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o materac to my wzięliśmy latex kokos. Nie był tani ale uważam że na materacu nie warto oszczędzać. ..

Co do parasolki to ja wzięłam w zestawie di wózka (wykorzystałam trochę to że teściu płacił, potem musiałabym kupić sama ;))

A ja uważam, że torba przy wózku niezbędna, Catedra a jak do organizera Ci śnieg naleci?? :p

Alicja ale ja z tych co nie wyjdą z domu jak będzie padać. Ani razu przez pięć lat życia mojej córki nie użyłam czegoś takiego jak te folie przeciwdeszczowe czy cokolwiek w tym klimacie :p

ale dla innych pewnie słuszna uwaga :)

catedra a nigdy przez te 5 lat nie zaskoczył Cię deszcz:-D

ten organizer fajny ale zamiast torby nie widzi mi się,

ja idąc na spacer pakuje do torby,pieluszki,chusteczki,pieluche tetrową,podkład jednorazowy,jakiś kremik,portfel,telefon i inne rzeczy dla starszego dziecka wiec torba pojemna musi być

Joani to ja mam tego samego "fioła" odnośnie prania
piore wszystko!

Ostatnia edycja:
reklama
Sawi o tym samym pomyślałam, że trochę dziwne, żeby przez tyle czasu nigdy pogoda nie zaskoczyła;-)
Ja też praktycznie piorę wszystko co się da:D

Do góry