Mnie kochany maz zabral wczoraj na wycieczke celem ogladania wozkow
Kochany, bo sklep w Dreznie a nic nie marudzil, ze trzeba daleko jechac (prawie 3h w jedna strone) i wlasciwie to sam zaproponowal
Ogladalam glownie Orbit Baby G2, Stokke Xplory 4ej generacji i Stokke Crusi oraz Bugaboo Cameleon 3 i powiem krotko, jesli ktoras z Was mysli o ktoryms wozku z tej grupy, to moim zdaniem wart uwagi jest tylko Stokke Xplory i na niego tez sie zdecydowalismy
Orbit ma mega cienki material budki, nawet w sklepie przeswitywalo przez niego slonce, nie wyobrazam sobie korzystania z tego wozka w lecie. Obracane w zakresie 360 stopni siedzisko to fajna sprawa, ale jednak bardziej bajer niz potrzebna funkcja. Poza tym konstrukcja jest jak dla mnie za malo stabilna, a kolka srednio radzily sobie nawet na pokazowym plaskim i cienkim kawalku trawy w sklepie. Fantastycznie sie natomiast sklada - jedna reka, a po zlozeniu jest naprawde maly. Na bardzo rowny chodnik i galerie handlowa to fajny wozek, ale w terenie nie da rady na bank, wiec dla mnie odpada.
Fenomenu wozkow Bugaboo nie rozumiem szczerze mowiac kompletnie, sporo ich ostatnio widzialam w Warszawie (pewnie zrobily sie modne dlatego ze tym wozkiem podrozuje mlody brytyjski nastepca tronu
), ale jak dla mnie te wozki nie wyrozniaja sie niczym specjalnym. Wielkiej roznicy w jakosci wykonania i komforcie prowadzenia miedzy nimi a np Quinny czy X-landerem nie zauwazylam, moim zdaniem szkoda kasy na sama "metke".
No i na koniec Stokke Xplory... Szczerze, dotknelam i po 30 sekundach wiedzialam ze mamy zwyciezce
Prowadzi sie jak marzenie, trawka nie zrobila na nim zadnego wrazenia, mimo ze kola sa piankowe, ale za to szerokie, zwlaszcza tylne. Przednie kola mozna zablokowac. Material i elementy metalowe wygladaja na bardzo wytrymale. Bardzo wygodnie reguluje sie wysokosc raczki i regulacja ta ma duzy zakres, co szczegolnie dla takich par jak my - z duza roznica wzrostu, ma spore znaczenie. Wozek latwo sie sklada, dziecko podczas jazdy siedzi/lezy wysoko, co odciaza kregoslupy rodzicow i dziadkow i pozwala maluchowi wiecej widziec. Torba na zakupy jest zadziwiajaco pojemna. Wozek ma w zestawie fotelik samochodowy BeSafe izi Sleep (przynajmniej w tym sklepie), ktory rozklada sie do pozycji lezacej i ma mozliwosc doczepienia wlasnej budki, na krotsze wyjscia czy spacery zwiazane z jazda samochodem, nie trzeba wiec brac gondoli ze soba. Wozek ma mozliwosc zlozenie przedniej osi kol, jesli trzeba go np pociagnac, po piachu albo schodach. Wszystkie elementy bardzo latwo sie mocuje i zdejmuje. Jak dla mnie ten model to wozek prawie idealny
A i oko cieszy
Na razie jeszcze za wczesnie zeby zamawiac, ale tesciowie, od ktorych wozek ma byc prezentem dla wnuczecia juz poinformowani o wyborze i o dziwo nadal zadowoleni z pomyslu, choc cene juz znaja
Zestaw wozek spacerowy + gondola + fotelik kosztuje ok 1000€. W listopadzie w promocji ma byc zestaw zimowy gratis. Sklada sie z futrzanej ochrony na budke, gondole i siedzisko oraz mufki montowanej na raczce, dla rodzica, normalnie kosztuje 250€.