reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

PM ja tylko doradzam i to jest tylko moje zdanie :tak:;-)
Stefanna u mnie nieraz sie spradziło ze jak ktos kupił cos badziewnego to dzieciaki mega zachwycone tym były;-):-D i ajk widac dziec maja odmienny gust od nas dorosłych:-D:-p

reklama
Anetka Ala ma taki jak wkleiłaś tylko wersja różowo-szara, tylko nie używała go zbyt często, bo nie mogła na nim za długo usiedzieć. Ledwo wsiadła to już chciała schodzić i biec gdzieś indziej :baffled:

Anetka, fajny ten basenik :tak: Teraz wlasnie poluje na wakacyjne ogrodowe atrakcje i ten jest najfajniejszy ze wszystkich co widzialam dla roczniaczkow. ciekawe czy znajde Banzai u nas :confused:

co do namiotow-tuneli to mamy takowe, na razie operujace tylko w salonie, i na poczatku J strasznie sie cieszyl i koczowal z banda misiow albo w tunelu albo w namiotach, a teraz juz troche znudzil. pewnie sie znowu zainteresuje jak schowam i wyciagne za pare tygodni.

co do piaskownicy to ja na przykrywana poluje (zeby jakies zwierzaki mi do dudusiowego piasku nie sikaly) i na razie cosik takiego upatrzylam: http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...turally-Playful-Summertime-Playcentre(0013255)

na to niestety jeszcze za wczesnie i chyba tylko tatusia bedzie mozna pod skale wyslac jak narozrabia ;-)
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Outdoor-and-Sports/Playcentres/Step-2-Skyward-Summit
8609713230307792.jpg

a dzemikowy tatus rowniez nalega ze bramka sie musi pojawic w ogrodzie :baffled:
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/.../Stats-7-x-5ft-Foldable-Football-Goal(0021009)

szukam tez jakiegos ogrodowego domku zjezdzalniowo-hustawkowego i na razie nic nie moge znajezc co nadawalo by sie dla rocznych maluszkow. tylko to ale hustawek nie ma
Search Results - Toys R Us - Britain's greatest toy store

Befatka, btw, blooming m maja do 75% znizki! Looking for Babywear? Check Out Our Beautiful Range of Baby Clothes at Blooming Marvellous

Załączniki

• 8609696574419712.jpg
    8609696574419712.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 26
  • 8609713230307792.jpg
    8609713230307792.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 25
MrsF widzę, że też jesteś na etapie szukania zabawek ogrodowych dla Dżemika!;-) Superowe rzeczy wkleiłaś, chociaż nie wszystko mi się otwiera...:confused::-(
Ja też już trochę grzebałam na necie i myślę że kupię dziewczynkom zamykaną piaskownicę, domek ze zjeżdzalnią i huśtawkę ze Smoby albo z Little Tickesa - mają bardzo duży wybór. Szkoda tylko, że ceny takie wysokie...:baffled:Ale cała rodzinka wypytuje o prezenty dla Martynki, więc będziemy zbierać kaskę na roczek, żeby kupić chociaż te najpilniejsze zabawki do ogrodu.

Przy okazji pochwalę się, że moje dziecię z okazji roczku 'dorobiło' się w końcu pierwszych, prawdziwych butków... Nie wiem tylko jak długo w nich pochodzi, bo na przyszły tydzień zapowiedzieli 20 stopni ciepła, więc raczej sandałki będą potrzebne...!:szok:

31834-88Q.jpg

Stefanna ja miałam zamykana piaskownice motylka z Snoby i szybko nam popekala wiec odradzam. Widziałam później z Litle Tikes zółwia i on am mocniejszy i wytrzymalszy palstik:tak:
Mrsf oj ale Dżemik ebdize miał plac zabaw:-) cudo!!!

polecam Little Tiskes mam od 4 lat zółwia zamykanego i uzywany był i jako piaskownica i jako basenik:tak:oliwia nawet siadywała na pokrywie i nie pekłabo plastik jest elastyczny;-)zamierzma sie do kupna dmuchanego placu zabaw dla obojga ale to blizej lata (Dzień Dziecka idealna okazja ku temu heheh):-)będzie wtedy więskzy wybór takich rzeczy.No i chciałm zjeżdżalnie im zmajstrowac ale jakos ceny mnie lekko odstraszają - póki co chyba nas jednak nie stać:-(

Mrowa, Niekat dzięki za opinie - jak dobrze, że napisałam, bo już wiem czego się wystrzegać...!;-):tak:
Ja też mam tego żółwika upatrzonego i taki kolorowy domek - kosztuje dużo, ale jak się wszyscy złożą to chyba jakoś uzbieramy...:sorry2:

Widzę, że zabawki ogrodowe są teraz na topie:-) Ja też już zaczynam się rozglądać za sprzętem. Niestety nie na swoje, bo przed blokiem nie postawię:baffled: Ale i tak często bywam u rodziców, a jak będzie ładna pogoda, to będę jeszcze częściej:tak:;-);-) Piaskownicę dziadek zadeklarował się zrobić sam, niestety nie mam projektu, ale wkleję zdjęcia jak będzie gotowa. Będzie z ławeczkami i oczywiście przykrywana, a to przykrycie będzie też dachem piaskownicy, czyli ochroną przed słońcem. Bez sensu to chyba opisałam:baffled::sorry2::baffled: ale może zrozumiecie o co mi chodziło... Zjeżdżalnię i basen mam zorganizować we własnym zakresie za kaskę z roczku, więc chętnie podglądam wasze propozycje. Domku niestety nie będzie, bo są zaj...ie drogie i szkoda mi kaski:no::no:
Stefanna Fifi już od miesiąca ma buciki wiosenne. Koleżanka poleciła mi zakup bucików z firmy Dawid, a że akurat spotkałam takie w sklepie, to kupiłam i jestem super zadowolona i Filip zresztą też. Najchętniej wcale nie zdejmowałby ich z nóżek:-D:-D A wyglądają tak:

Załączniki

• 091 A.jpg
    091 A.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Siwona, czy to ma być tego typu piaskownica?
PIASKOWNICA OGRODOWA Z DACHEM - NP3 PRODUCENT, SOD (588859880) - Aukcje internetowe Allegro
U moich rodziców na wsi jest tego typu, tylko z dnem i na kółeczkach. Kupili używaną w zeszłym roku i choć widać po niej, że nie jest nowa, to świetnie się sprawdza.
Ja tez przeglądam zjeżdżalnie, bo jest już piaskownica i huśtawka. Ale nie mam pojęcia, jaki długi powinien być zjazd, żeby i Milenka mogła zjeżdżać i Przemko. No i żeby nie okazało się za rok, że dla Przemka już za mała.
AsiaM, ta "Twoja" zjeżdżalnia bardzo fajnie wygląda.

Do góry