reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy

PM ja tylko doradzam i to jest tylko moje zdanie :tak:;-)
Stefanna u mnie nieraz sie spradziło ze jak ktos kupił cos badziewnego to dzieciaki mega zachwycone tym były;-):-D i ajk widac dziec maja odmienny gust od nas dorosłych:-D:-p

reklama
Anetka Ala ma taki jak wkleiłaś tylko wersja różowo-szara, tylko nie używała go zbyt często, bo nie mogła na nim za długo usiedzieć. Ledwo wsiadła to już chciała schodzić i biec gdzieś indziej :baffled:

Anetka, fajny ten basenik :tak: Teraz wlasnie poluje na wakacyjne ogrodowe atrakcje i ten jest najfajniejszy ze wszystkich co widzialam dla roczniaczkow. ciekawe czy znajde Banzai u nas :confused:

co do namiotow-tuneli to mamy takowe, na razie operujace tylko w salonie, i na poczatku J strasznie sie cieszyl i koczowal z banda misiow albo w tunelu albo w namiotach, a teraz juz troche znudzil. pewnie sie znowu zainteresuje jak schowam i wyciagne za pare tygodni.

co do piaskownicy to ja na przykrywana poluje (zeby jakies zwierzaki mi do dudusiowego piasku nie sikaly) i na razie cosik takiego upatrzylam: http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/...turally-Playful-Summertime-Playcentre(0013255)

na to niestety jeszcze za wczesnie i chyba tylko tatusia bedzie mozna pod skale wyslac jak narozrabia ;-)
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Outdoor-and-Sports/Playcentres/Step-2-Skyward-Summit
8609713230307792.jpg

a dzemikowy tatus rowniez nalega ze bramka sie musi pojawic w ogrodzie :baffled:
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/.../Stats-7-x-5ft-Foldable-Football-Goal(0021009)

szukam tez jakiegos ogrodowego domku zjezdzalniowo-hustawkowego i na razie nic nie moge znajezc co nadawalo by sie dla rocznych maluszkow. tylko to ale hustawek nie ma
Search Results - Toys R Us - Britain's greatest toy store

Befatka, btw, blooming m maja do 75% znizki! Looking for Babywear? Check Out Our Beautiful Range of Baby Clothes at Blooming Marvellous

Załączniki

• 8609696574419712.jpg
    8609696574419712.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 23
  • 8609713230307792.jpg
    8609713230307792.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 22
MrsF widzę, że też jesteś na etapie szukania zabawek ogrodowych dla Dżemika!;-) Superowe rzeczy wkleiłaś, chociaż nie wszystko mi się otwiera...:confused::-(
Ja też już trochę grzebałam na necie i myślę że kupię dziewczynkom zamykaną piaskownicę, domek ze zjeżdzalnią i huśtawkę ze Smoby albo z Little Tickesa - mają bardzo duży wybór. Szkoda tylko, że ceny takie wysokie...:baffled:Ale cała rodzinka wypytuje o prezenty dla Martynki, więc będziemy zbierać kaskę na roczek, żeby kupić chociaż te najpilniejsze zabawki do ogrodu.

Przy okazji pochwalę się, że moje dziecię z okazji roczku 'dorobiło' się w końcu pierwszych, prawdziwych butków... Nie wiem tylko jak długo w nich pochodzi, bo na przyszły tydzień zapowiedzieli 20 stopni ciepła, więc raczej sandałki będą potrzebne...!:szok:

31834-88Q.jpg

Stefanna ja miałam zamykana piaskownice motylka z Snoby i szybko nam popekala wiec odradzam. Widziałam później z Litle Tikes zółwia i on am mocniejszy i wytrzymalszy palstik:tak:
Mrsf oj ale Dżemik ebdize miał plac zabaw:-) cudo!!!

polecam Little Tiskes mam od 4 lat zółwia zamykanego i uzywany był i jako piaskownica i jako basenik:tak:oliwia nawet siadywała na pokrywie i nie pekłabo plastik jest elastyczny;-)zamierzma sie do kupna dmuchanego placu zabaw dla obojga ale to blizej lata (Dzień Dziecka idealna okazja ku temu heheh):-)będzie wtedy więskzy wybór takich rzeczy.No i chciałm zjeżdżalnie im zmajstrowac ale jakos ceny mnie lekko odstraszają - póki co chyba nas jednak nie stać:-(

Mrowa, Niekat dzięki za opinie - jak dobrze, że napisałam, bo już wiem czego się wystrzegać...!;-):tak:
Ja też mam tego żółwika upatrzonego i taki kolorowy domek - kosztuje dużo, ale jak się wszyscy złożą to chyba jakoś uzbieramy...:sorry2:

Widzę, że zabawki ogrodowe są teraz na topie:-) Ja też już zaczynam się rozglądać za sprzętem. Niestety nie na swoje, bo przed blokiem nie postawię:baffled: Ale i tak często bywam u rodziców, a jak będzie ładna pogoda, to będę jeszcze częściej:tak:;-);-) Piaskownicę dziadek zadeklarował się zrobić sam, niestety nie mam projektu, ale wkleję zdjęcia jak będzie gotowa. Będzie z ławeczkami i oczywiście przykrywana, a to przykrycie będzie też dachem piaskownicy, czyli ochroną przed słońcem. Bez sensu to chyba opisałam:baffled::sorry2::baffled: ale może zrozumiecie o co mi chodziło... Zjeżdżalnię i basen mam zorganizować we własnym zakresie za kaskę z roczku, więc chętnie podglądam wasze propozycje. Domku niestety nie będzie, bo są zaj...ie drogie i szkoda mi kaski:no::no:
Stefanna Fifi już od miesiąca ma buciki wiosenne. Koleżanka poleciła mi zakup bucików z firmy Dawid, a że akurat spotkałam takie w sklepie, to kupiłam i jestem super zadowolona i Filip zresztą też. Najchętniej wcale nie zdejmowałby ich z nóżek:-D:-D A wyglądają tak:

Załączniki

• 091 A.jpg
    091 A.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Siwona, czy to ma być tego typu piaskownica?
PIASKOWNICA OGRODOWA Z DACHEM - NP3 PRODUCENT, SOD (588859880) - Aukcje internetowe Allegro
U moich rodziców na wsi jest tego typu, tylko z dnem i na kółeczkach. Kupili używaną w zeszłym roku i choć widać po niej, że nie jest nowa, to świetnie się sprawdza.
Ja tez przeglądam zjeżdżalnie, bo jest już piaskownica i huśtawka. Ale nie mam pojęcia, jaki długi powinien być zjazd, żeby i Milenka mogła zjeżdżać i Przemko. No i żeby nie okazało się za rok, że dla Przemka już za mała.
AsiaM, ta "Twoja" zjeżdżalnia bardzo fajnie wygląda.

Do góry