reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

MrsF fajny ten domek tyle, ze jak piszesz, ze Dzemik jeszcze nie wstaje to moze poczekalabym do 1 urodzin - bo wtedy mialby z tego wieksza ucieche. Moja Zoska tez jest len bo nawet raczkowac jej sie nie chce - buja sie na czworaka od miesiaca i suwa do tylu i tyle(nie mowiac o wstawaniu bo do tego to jeszcze daleko). A wracajac do zabawek to najprostsze drewniane klocki w pudelku sa na topie. Wyjmuje, wklada, zamyka przykrywke, otwiera i tak moglaby dlugo:-) I te kubeczki do sortowania tez lubi :-) Ogolem chyba z tego co widze im rostsza zabawka tym lepsza. Grajace zabawki u nas to mniejszy sukces ale tez za duzo ich nie mamy.

Aha tego domku z Fishera prica u nas tez nie ma ale jest cos bardzo podobnego - kuchnia/biblioteka oparta na tej samej zasadzie(Toy Kitchen – Laugh & Learn 2 in 1 Learning Kitchen from Fisher-Price) - moze po prostu zmienili wzor dla Europy'?

reklama
giza ten domek jest na quelle.pl-niestety nie potrafię wstawić linka:baffled:ale spisałam kod produktu FU0772515.Jest identyczny kosztuje chyba 235 zł.Sklep sprawdzony bo robiłam tam już zakupy:tak:

MrsF- tak ten domek jest z Fisher Price. Ja tez go nie moglam znalesc nigdzie w sklepie i mialam zamawiac przez internet ale w koncu znalazlam w ToysRus (w babiesrus nie bylo). Ale ten namiocik co ty pokazalas tez mi sie podoba, super bo nawet dla duzo starszego dziecka tez chyba sie nadaje.

Cicha- ta kuchnia tez u nas jest i chyba nawet bardziej mi sie podobala jak ten domek ale tak sobie pomyslalam ze moze dla chlopaka nie zabardzo pasuje. Ale z drugiej strony moze by sie nauczyl gotowac i puzniej zona by miala z niego pozytek haha:-D

Dusia, Przemko uwielbia bawić się w gotowanie. Chyba rok temu kazał sobie kupić mały zestaw kuchenny i gotowaliśmy razem. I u nas na kwietniu kilku chłopców lubi takie kuchenne zabawki. Więc Michałek też może się okazać zapalonych kucharzem.

Czajnik elektryczny zakupiony :) Młoda będzie nas pewnie przez całe święta zamęczała herbatkami i ciasteczkami na niby. A Jacek dostanie drewniana ciuchcię, na wagonikach ma klocki, fajna jest, na sznurek, mi sie podoba :)
Dusia, u nas na lutówkach to samo co u gizy - chłopcy pod choinke dostaną kuchnie. Niektórzy maja już odkurzacze, garnki, zastawę stołową. Dzieciaki chcą robić to co mama, więc naturalne jest że gotować też, zwłaszcza że to fajna zabawa (podobno, mnie tam gotowanie nie bawi;).

reklama
Ja się przyłączam do mam chłopców uwielbiających gotować:-D Moje Kudłate Szczęście ma zestaw obiadowy i pełno garów, sztućców i miseczek i bardzo chętnie gotuje:tak: No ostatnio może trochę mniej, ale nadal od czasu do czasu mam kuchcika;-)Bardzo lubi też pomagać przy prawdziwym gotowaniu - piecze ze mną pizze, ciacho drożdżowe (zna już składniki i wie co po czym), zrobi sam kanapki i nawet pokroi jakimś tępym nożem pieczarki:-p
A do nas doszły na szczęście prezenty dla chłopców:-)
Błażulec dostanie wedle życzenia lego
item507956153_lego_5517_beczka_creator_xxl_1800_kl_okazja.html

A Emi, po długich namysłach ten pchacz, który Beti kiedyś wstawiała
item490109866_stolik_edukacyjny_4w1_pchacz_chodzik_pchanka_nowy.html

Niestety okazuje się, że nadal nie potrafię wstawić linka :mad:

Ostatnia edycja:
Do góry