reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

do tej pory ladnie siedzial na kolanach przy karmieniu, ale teraz gdy zaspokoi pierwszy glod albo zobaczy zabawke to schodzi z kolan i ucieka. A powoli chcialabym zeby zaczal raczkami jesc.

reklama
no a ja pochwale Adamosa ktory zalapal picie z ustnika :-D dalam do zlobka i babki go przetrzymaly chyba troche :-D i jak byl spragniony to zamiast gryzc ustnik to z niego pociagnal i jak zobacyzl ze wtedy leci picie to sie przekonal. Potem w domu tez pil :-)
No ale mleko to mu podam z ustnika pewnie za kilka dni dopiero. A o jakims kubku czy bidonie pomysle moze dopiero latem.

krzeseka mam dla Adasia dwa - oba po Jasiu (on mial jedn ow domu, drugie u niani) - jedno w domu ale to od niedawna - takie Krzesełko !6-36! Drewno kolor BARON DUŻE Lolek (1550392391) - Aukcje internetowe Allegro - tylko ze ten blacik dla dziecka mamy wiekszy i plastikowy. no lae gdzies sie zawieruszyla nam jedna czesc - deseczka z tym paskiem materialu zeby byl miedzy nogami, wiec sie boje ze Adas sie zsunie choc on jets taki gruby ze pewnie by sie zaklinowal :-D
Drugie krzeselko i to jest dla mnei po prostu hit - stabilne i w ogole super - krzeselko z IKEA - takie Ikea ANTILOP krzesło do karmienia poduszka tacka (1552890583) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ja mam trzy krzesełka. Plastikowe jedno u nas, drugie u jednej babci, a drewniane u drugiej babci. Nie usiedzi w nich nawet 5 minut. Filipa można było wsadzić, dac jedzenie lub chrupki kukurydziane i nie było dziecka.
Wiktoria tylko na moich kolanach zje, lub na podłodze.
Jogurty już je bardzo ładnie sma. Daje jej łyżeczke i kubeczek z jogurtem i wcina normalną małą łyżeczką metalową

Zapomniałam napisac że w Lidlu będa lub są komplety sztućcy dla dzieci. Polecam. Mma 2 komplety, są świetne. Jak znajdę link to wstawie. Dobrze zsie myją nawet w zmywarce. Nie robi się żaden nalot i mają super kształt.
Oczywiście nie koniecznie na teraz, ale za pół roku myślę że bedą ok

E: takie
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-34923D54-256228F0/lidl_pl/hs.xsl/index_17987.htm

Tylko tam pisze że kształt i wielkość dopasowane do dzieci. Jak dla mnie to wielkoś "normalnych sztućców". Ale pasują do raczki dwulatka - przynajmniej mojego ;)

Ostatnia edycja:
Wiecie co, ja też dostałam ten kupon. Mam pewną propozycje, może asia albo yra by skorzystały. Te pieluszki są raczej dla maluszków, to im najbardziej sie przydadzą. jak dla mnie to już mogę wysłać.

reklama
Do góry