reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Jesli chodzi o foteliki, to my z M bralismy pod uwage glownie bezpieczenstwo, a ze przy okazji dziecku jest wygodnie to same plusy :)

reklama
mi sie podoba ta
QUINNY WÓZEK ZAPP 2010+ TORBA+OSŁONA + WYS.0+GR (1352945003) - Aukcje internetowe Allegro
chyba ramari wklejala ze taka ma a ja dodalam do zakladek bo fajna, ale co do uzywania to moze ona sie wypowie, jesli juz uzywala:tak::-)
Zapp jest fajny ale jeśli maluch sypia na spacerze to nie ma jak go położyć. Jest ekstra do samolotu, małego samochodu itp. Jest leciutki. Ale nie jako jedyny wózek w domu.
a ja szukam fotelika do taty autka - 9-25kg i mam problem!!!
My mieliśmy dla chłopców coneco zenith, mamy jeszcze jeden w piwnicy ale Minisia dopiero do 8kg dobija więc o przesiadce nie ma mowy. Myślimy z resztą nad fotelikiem 0-18, żeby jeszcze pojeździła tyłem do kier jazdy i tu podoba nam się coneco cocoon, tylko nie wiem czy nam się zmieści w aucie z fotelikami chłopców :baffled:

tak naprawdę to niezależnie od fotelika przy wypadku nikt nie jest bezpieczny.
I pewności nigdy nie ma.

Ostatnia edycja:
naughty my mamy tobi bez isofix, na pas mocowane, bardzo wygodne i proste, zobacz sobie na youtubie caly filmik o montazu i uzytkowaniu tego fotelika:tak:

Dziewczyny chcemy kupic spacerówke i zastanwiamy sie między Cybexem co Ajetnka ma a Peg Perego?? A moze cos innego polecacie? wiadomo wszytkie Maclareny ale cena juz powyżej 600 zł a cos jeszcze jest niezawdnymi spawdzonym pewniakiem??

Kochane moze ten temat juz był,z góry przepraszam jak sie powtarzam,co myślicie o chodzikach rehabilitantka mówiła ze moze to Bartusiowi pomóc jest chetny do chodzenia skacze na nózkach jak go trzymam bo sam jeszcze nie,niewiem czy zakupic.

reklama
ja jestem mega anty chodzik, Chodzik wymusza pozycję stojącą u dziecka. Dopóki dziecko nie jest gotowe, na taką pozycję uważam, że nie należy go – wkładając do chodzika – do tego zmuszać. Dlatego lekarze odradzają używanie chodzików. Rozwój układu kostnego dziecka i rozwój ruchowy muszą iść ze sobą w parze. Zdrowe dziecko wstaje, kiedy gotowe do tego są jego nóżki i kręgosłup. Chodzik zaburza również rozwój zmysłu równowagi. Ponieważ w nim nie da się upaść, dziecko korzystające z chodzika dużo później opanuje sztukę prawidłowego chodzenia niż ten maluch, który chodzika nie używał.

dziwię ci się że rehabilitant ci to zasugerował, no ale co lekarz to opinia, kiedy bartuś będzie gotowy sam nabędzie nowe umiejętności, ja np. nie po to sprawdzałam dziecku biodra, robiłam usg itp. żeby mu teraz to spieprzyć. niewiem taka moja opinia. ale wiem że dużo ludzi go używa, moja mama używała, no ale swoją drogą problemy z kręgosłupem teraz mam, nie mówię że to wina chodzika ale w pewnej części być może.

Do góry