reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Tak mówisz? I nie są sztywne? Bo ja się właśnie waham, żeby je kupić, ale te żółte były beznadziejne:no:

A ja się w końcu zdecydowałam na chustę Rapalu w potworki
Zobacz załącznik 243897:-D
Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie:tak:
Ja dzis nabylam :-)
Nie moglam sie zdecydowac na kolor.
W koncy wybralam fiolkowa, tzn. fioletowa :-p Pewnie bedzie dopiero w przyszlym tygodniu...
Nosidelka mnie nie przekonuja :/

A co do pampersow, my od poczatku uzywalismy tych zoltych - new baby i co?! Okazalo sie, ze 3 to najwiekszy rozmiar :/ I musze teraz szukac jakichs innych. Mi ta siateczka bardzo odpowiadala, bo shit przyklejal sie do niej, a nie do tylka Alka :)

Ostatnia edycja:
Mnie chyba najbardziej odpowiadały pampersy (Mała nie miała żadnych odparzeń, do tej pory nie stosuję żadnych kremów do pupy), teraz używam Hugissów, ale zauważyłam, że po nocy pojawiają się delikatne zaczerwienienia. Ja kupuje pieluchy w Superfarm, tam jest cały czas promo na Hugissy 39,90 za 84 sztuki. Między jedną sztuką Dada a Hugissem jest 5 groszy różnicy. A Bella Happy bardzo mi pasowały, ale wychodzą drożej niż pieluchy konkurencji (wg cen w Realu). Jednym słowem teraz pozostaje nam węszyć promocje:-Dtj patrzeć w którym markecie są w danej chwili obniżki cen

Przyszła chusta i za cholerę nie umiem się w nią dobrze omotać:crazy: Piszą, że dla dziecka do 4 miesiąca ma być kieszonka - jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Kuba się zmieścił w to, co mi się udało wymodzić.
Chyba poszukam filmików na youtube...

Przyszła chusta i za cholerę nie umiem się w nią dobrze omotać:crazy: Piszą, że dla dziecka do 4 miesiąca ma być kieszonka - jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Kuba się zmieścił w to, co mi się udało wymodzić.
Kieszonka czy kołyska? Bo w instrukcji Bebelulu było napisane, że kieszonka jest od 4 miesiąca, ale wszyscy inni podają że od urodzenia. Kołyską sobie nie zawracaj głowy, jeszcze nie słyszalam żeby jakieś dziecko lubiło to wiązanie :baffled:

Kołyska, faktycznie. Te pozycje z przodu i "z kieszenią" są określone jako 4+:confused: No nic, będę próbować, chyba nie zrobię Kubie krzywdy...

Wez nie strasz Fiolkowa!! ;-) Ja tez pewnie sobie nie poradze :zawstydzona/y:

blueberry - Trochę pobuszowałam na youtube, ale próbować dalej będę jutro, bo Kuba mi zasnął;-)
Chyba, że potrenuję na sucho. Zdaję sobie sprawę, że wyprana (zalecają 3-4 prania przed użyciem), miękka chusta będzie się łatwiej wiązać, ale wolę nie prać w razie, gdybym to chciała odesłać.

Tabasia - musimy dać radę:tak:

reklama
blueberry - Trochę pobuszowałam na youtube, ale próbować dalej będę jutro, bo Kuba mi zasnął;-)
Chyba, że potrenuję na sucho. Zdaję sobie sprawę, że wyprana (zalecają 3-4 prania przed użyciem), miękka chusta będzie się łatwiej wiązać, ale wolę nie prać w razie, gdybym to chciała odesłać.
Ja do tej pory tylko raz prałam. Podobno starsze chusty Rapalu były sztywniejsze i może dlatego jest takie zalecenie w instrukcji.

Do góry