reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Zamówiłam 29 grudnia. Oni ponoć mają czas realizacji 5 dni roboczych, więc łóżeczko pewnieprzyjdzie w tym tygodniu :-):-):-) Już nie mogę się doczekać. Mój też nie miał problemu z wybraniem pościeli- zażyczył obie dla synka pościel z zielonymi pieskami :-)

To w takim razie czekam na relacje, choć pewnie i tak zamówię jutro, zwłaszcza że znalzałam jeszcze pare rzeczy u niego na aukcjach. I się zastanwiam czy wziąć ochraniacz na całe łóżeczko,czy ten krótki :tak:
Mój od razu sobie zażyczył 'niebieskie misie na drabince' :-D A ja powiedziałam, że drugi komplet to ja wybieram :-D

reklama
To w takim razie czekam na relacje, choć pewnie i tak zamówię jutro, zwłaszcza że znalzałam jeszcze pare rzeczy u niego na aukcjach. I się zastanwiam czy wziąć ochraniacz na całe łóżeczko,czy ten krótki :tak:
Mój od razu sobie zażyczył 'niebieskie misie na drabince' :-D A ja powiedziałam, że drugi komplet to ja wybieram :-D
Ochraniacz to lepiej na cale łóżeczko kupić. Taki mi poleciła koleżanka, która ma rocznego synka i więcej doświadczenia niż ja :-) Ja zamówiłam oprócz zestawu z łóżeczkiem drugi komplet pościeli (właśnie z długim ochraniaczem), przewijak i termometr do kąpieli :tak: Teraz jestem na etapie szukania jakiegoś sprzedawcy, który ma w dobrej cenie pieluchy flanelowe, tetrowe i inne duperele typu nożyczki do paznokci itp.

Mój się urodził 11 marca i nie miałam kombinezonu. Ubierałam go w polarową bluzę, śpiworek, otulałam kocykiem i było ok. Jak wychodziliśmy za szpitala, to był ubrany w polar i przykryty kocykiem, ale wtedy było bardzo ciepło.

Bo to wlasnie trudno wyczuc jaka bedzie pogoda, moj Syn jest z 25 lutego 2008 i nam sie kombinezon jak najbardziej przydal. Jak wychodzilismy ze szpitala to bylo zimno i potem ta zima sie dlugo ciagnela. Na spacery zaczelismy wychodzic gdzies po 3 tygodniach ale i tak dlugo go jeszcze w ten kombinezon ubieralam.

Ale mysle ze jezeli ma sie termin na koniec marca to mozna sobie odpuscic ten kombinezon, albo jezeli juz to kupic cos taniego bo szkoda kasy.

Ostatnia edycja:
Ochraniacz to lepiej na cale łóżeczko kupić. Taki mi poleciła koleżanka, która ma rocznego synka i więcej doświadczenia niż ja :-) Ja zamówiłam oprócz zestawu z łóżeczkiem drugi komplet pościeli (właśnie z długim ochraniaczem), przewijak i termometr do kąpieli :tak: Teraz jestem na etapie szukania jakiegoś sprzedawcy, który ma w dobrej cenie pieluchy flanelowe, tetrowe i inne duperele typu nożyczki do paznokci itp.

Nożyczki chyba też u niego były? Ja też chcę drugi zestaw pościeli. Ochraniacz i do tego ze 2 prześcieradełka bawełniane. Nad przewijakiem się zastanawiam, bo gdzieś u siebie widziałam za podobną cenę. No i nad buteleczką tt się zastanawiam. Z pieluchami nie pomogę, bo takie rzeczy to kupowałam akurat u siebie w Pepco :tak:

Ja sobie nie zdawalam sprawy przed porodem jak bardzo pieluchy tetrowe i flanelowe sie przydaja. Ja mialam tetrowych bardzo duzo bo brudza sie non stop i chcialam miec zapas a nie prac trzy sztuki wkolo. U nas to taka pieluszka pod reka to byl niezbednik zawsze i wszedzie :)

u mnie tez pieluchy flanelowe byly bardzo uzywane i juz nawet brat mi z Polski przywiozl 15 na zapas. Mlody wogole spal z jedna z pieluszek, uzywalam je do wycierania buzi, podkladania pod glowke jak mialam go na rekach a bylo goraco, wtedy nie pocil sie tak bardzo. Po za tym jak bekalam malucha to na ramieniu zawsze sobie kladlam, bo flanela wieksza od tych malych specjalnych szmatek do bekania i duzo lepiej wciaga wilgoc. Naprawde super sprawa.

Ja do odbekiwania używałam pieluszek tetrowych, a flanelowych głównie do podłożenia pod główkę - jeżeli dziecku się uleje, to nie trzeba prać całego prześcieradła / rożka / śpiworka, tylko pieluszkę wystarczy wymienić. Przydają się też jako lekkie przykrycie, np do wózka w lecie.

reklama
Do góry