reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Dr Browns sa dobre dla dzieci z refluksem :tak:

Ja mialam Avent - kupilam po prostu zestaw (4 sztuki) - 2 male (125ml) i 2 srednie (260ml). Potem dokupilam duza (33ml) z ktorej korzystamy do dzis dnia.
Co do smoczkow do butelek to w tym zestawie byly smoczki dla noworodkow (z 1 dziurka) ale szybko sie okazal oze to za malo i zrobilimy (wiem, wiem - nie wolno :-p) druga dziurke. Potem jak juz mleko zageszczalismy kaszka to kupilismy smoczki trojprzeplywowe.

Wydaje m isie ze butelki Tomee Tipee nie pasuja do wszystkich podgrzewaczy do butelek wiec najpierw to sobei sprawdzcie :tak:

reklama
dokładnie - zanim sie zdecyduje na butelke, to trzeba wszystko przemyśleć. :-D. Ja miałam problem z tym "trermosikiem" na butelki. Kupiłam uniwersalny, bo był tańsy i okazło sie że nawet Avent w to nie włazi :baffled:. No a przymierzyć nie było jak bo zafoliowane.
Dlatego kupiłam taki fajny mięciutki (nie styropianowy) "termosik z tommee teeppe i tam wszystkie wchodzą. Wiem, wiem, znowu ten teeppe, ale ja po prostu jestem zadowolona z wszytkich produktów które kupiłam z tej firmy :-p. No a podgrzewacza nie używałam. No ale jak sie planuje zakup to trzeba już cały asortyment przejrzec i przemysleć

Ja, jak się opiekowałam takim 2i pół rocznym Filipkiem to on też jeszcze z butelki pił:tak:Potrafił ze szklanki i kubków ale jak leżal i w tv oglądał bajeczki to z butli pił:tak: Wogóle lubił z butelki:tak:

dziewczyny a do jakiego wieku dziecko powinno pic mleko, jesc kaszki itp?
Bo mojego Karola siostrzyczka mlodsza juz je normalne zupy dla dorosłych. parowki, jogurty.. wszystko co je dorosly. Czy to dobrze?

mój skończył właśnie 2 latka, a też popija z butli. Z kubka umie, sam pije, ale jak np sie udeży i płacze, to tylko popijanie z butli go uspokaja. Oczywiście pije juz mało, i hcyli sie ku końcowi, ale ja na siłę nie bedę mu odbierała butli. Tym bardziej że smoka wogóle nie uzywał, wiuęc butla to chyba taki jego uspokajacz :-p

aa, mleko to powinno cąły czas pić, lub jeść produkty nabiałowe :tak:, ważny element w diecie przecież. A ile ona ma lat? Mój Filip też w zasadzie je to co my, tyle że mocno przyprawionych mu nie daję, przed przypraweiniem odkładam mu porcję a reszte doprawiam pod nas. Nie je jeszcze mleka krowiego takiego zwykłego, tylko bebilon.

A mój pije z bidonu (czyli takiego kubka z rurką). Z butli przestał pić jak miał 13 miesięcy. Tylko potem w ogóle nie pił mleka przez rok. Teraz pije kakao z normalnego mleka pasteryzowanego raz dziennie, albo czasem dwa razy jak go najdzie :-)

reklama
Mój 3 letni kuzyn też pije z butelki. Jakoś wcale mnie to nie dziwiło, przecież on jeszcze taki malutki. Ja piłam wieczorem butlę do 6 roku życia, wstyd się przyznać. Mam o 4 lata młodszą siostę i chciałam tak jak ona:baffled: mama nie miała sumienia zabrać mi tej przyjemności. Swoje dziecko z pewnościa będę chciała wcześniej oduczyć:happy:

Co sądzicie o chustach do noszenia dzieci? Różnie mówią, jedni, że można dziecko w nich nosić od urodzenia a inni, że trochę później. Podobno dziecka na początku nie można nosić pionowo, czy to prawda?

Do góry