Maonka- tak różnią się :-) musisz uważać, co zamawiasz, bo będziesz miała dwa zestawy.
Ja mam Fishera z serii take and play
Kolejki Take-n-play czyli zabawki z bajki Tomek i Przyjaciele od Fisher-Price
Zaletą jest łączenie na magnes, kompatybilność kolejek ze Stacyjkowa (co nie pozostaje przy starszakach bez znaczenia
), oraz to, że mieszczą się w małą rączkę i mogą "iść" z nami np. na spacer
Nie znam drugiego systemu (w zasadzie to ja w ogóle zaczynałam od starej wersji Take along, ale na szczęście jest kompatybilna z take and play).
Megabloks jest chyba serią z dużymi pociągami, fajna dla małych dzieci, ale jak chcesz lecieć trybem oszczędnościowym tzn. nie kupować w przyszłym roku kolejnej serii, bo Leonek wyrósł, to polecam jednak Take and play.
Na ten moment jakaś ciuchcia, albo dwie i mały zestaw mu styknie :-) wybierz taki, w kórym tory układa się w "okrąg" albo inne jajko :-)
Aniam- ja znam rynek roletek i takie dzień- noc to Ci każdy dobry producent rolet zrobi
Pierwsze lepsze we Wro
http://www.perfecta.pl/roletki-dzien-noc.html
Jak widzisz systemy są różne, różnie montowane (a to ważne) więc jak do salonu, to drąż temat i nie skupiaj się jedynie na Praktikerze
często dla marketów robi polski producent, ale ponieważ markety zawsze dołują cenę, to gdzieś musi polecieć jakość.
U koleżanki śmierdolą podgumowane, bo tkanina wątpliwej jakości. Na starym mieszkaniu mam takie zakładane jakieś 15 lat temu i są super... o przepraszam jeden łańcusze wymienili.
Elvie- i bardzo dobrze, ja Ci mówię, reklamuj te firanki, bo one są do bani, nie daj się zbyć, mów że prane w niskiej temp. i kropka. &&& za rezultat.