reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Maonka- tak różnią się :-) musisz uważać, co zamawiasz, bo będziesz miała dwa zestawy.
Ja mam Fishera z serii take and play
Kolejki Take-n-play czyli zabawki z bajki Tomek i Przyjaciele od Fisher-Price

Zaletą jest łączenie na magnes, kompatybilność kolejek ze Stacyjkowa (co nie pozostaje przy starszakach bez znaczenia :p), oraz to, że mieszczą się w małą rączkę i mogą "iść" z nami np. na spacer :p

Nie znam drugiego systemu (w zasadzie to ja w ogóle zaczynałam od starej wersji Take along, ale na szczęście jest kompatybilna z take and play).

Megabloks jest chyba serią z dużymi pociągami, fajna dla małych dzieci, ale jak chcesz lecieć trybem oszczędnościowym tzn. nie kupować w przyszłym roku kolejnej serii, bo Leonek wyrósł, to polecam jednak Take and play.

Na ten moment jakaś ciuchcia, albo dwie i mały zestaw mu styknie :-) wybierz taki, w kórym tory układa się w "okrąg" albo inne jajko :-)

Aniam- ja znam rynek roletek i takie dzień- noc to Ci każdy dobry producent rolet zrobi :)
Pierwsze lepsze we Wro
http://www.perfecta.pl/roletki-dzien-noc.html

Jak widzisz systemy są różne, różnie montowane (a to ważne) więc jak do salonu, to drąż temat i nie skupiaj się jedynie na Praktikerze :) często dla marketów robi polski producent, ale ponieważ markety zawsze dołują cenę, to gdzieś musi polecieć jakość.
U koleżanki śmierdolą podgumowane, bo tkanina wątpliwej jakości. Na starym mieszkaniu mam takie zakładane jakieś 15 lat temu i są super... o przepraszam jeden łańcusze wymienili.

Elvie- i bardzo dobrze, ja Ci mówię, reklamuj te firanki, bo one są do bani, nie daj się zbyć, mów że prane w niskiej temp. i kropka. &&& za rezultat.

Maonka...ja zaczynałam właśnie od tego ostatniego:-). Na początek jest super bo z torów dość duże kółko można zrobić no i jest stacja + Tomek (dla B najważniejszy). One są jak pisałam na baterię, B tylko włącza paluszkiem i pociąg sam jedzie. To jest z kolei seria, która nazywa się Trackmaster. W sumie to się nie dziwie, że masz mętlik miałam podobnie za dużo tego jest :-)

Maonka- tak, to jest kompatybilne z serią Take-and-play. Pociągi są na magnesy :)
My wczoraj rozmawialiśmy z mężem, bo sytuacja z prezentem dla B. jest dynamiczna. O ile Kuba wie czego chce, o tyle Bartek chce wszystko :p czyli standard. I R. właśnie ten większy zestaw mi pokazywał:

Take-n-Play: Zestaw Tomek i przygoda na Zamku Gotfryda :: Maskotkowo.pl

U nas jest ściepa rodzinna i wielkie gremialne poruszenie, także kasa się na to uskłada bez problemu. Przez moment myśleliśmy o normalnej kolejce, ale w sumie wtedy wszystkie zestawy Tomka poszłyby w kąt, więc jednak zdecydujemy się na rozbudowę tej kolejki. Szymek ma 5 lat a pięknie się Tomkiem bawi, Kuba też nie pogardzi, jak Bartek zestaw wysłubie, więc w sumie jest to rozsądne, jak mi się zdaje.

Oczywiście jak oglądają reklamy to oni chcą pociąg Lego Duplo, ale na to nikt mnie nie namówi, bo będzie na chwilę i się nie kalkuluje. Zapowiedziałam więc, że jak będą marudzić, to będzie zakaz oglądania TV do świąt :p od razu im przeszło hehehehe

Aniez fajny ten zestaw :tak: Szymkoei by się spodobal. Ja kiedyś z w smyku się obkupiłam . wielki zestaw który kupiłam za 150 zł a pierwotnie kosztował 540 . Powód bo ostatni i pudełko jak ze śmieci wyjęte i przeceniane 200 razy . w nosie to miałam , bo połowa moich torów i większość domków to własnie z tego zestawu pochodzi , do tego było 12 szt pociągów i wagoników :tak: Zreszta w zyciu takiego giganta nigdzie nie widziałam ani w sklepie , ani na allegro . :no: Jak go niosłam pod pachą po sklepie , to facet za mną krążył czy oby na pewno to kupię :-D

ten też fajowy

TOMEK I PRZYJACIELE Take-N-Play UNIKAT JEDYNA TAKA (3716157470) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Będę miała do Ciebie za niedługo pytanko o okno :tak: a rolety mi pomożesz wybrać i tyle :tak:

W empiku teraz promocja na artykuły dekoracyjne na święta i rzeczy do domu, minus 20% procent chyba. Z punktów PAYBACK była promocja ostatnio, nie wiem czy przypadkiem jeszcze nie trwa, rzeczy do domu były 1+1 po okazaniu maila, fajne słoje na ciasteczka i słodkości można było kupić. Moja siostra pracuje w empiku więc się dopytam jak coś

My z zabawkami nie szalejemy, bo chrzestni też coś przytargają a i tak graciarni zabawkowej mamy zdecydowanie za dużo.

Lenka chce i dostanie trąbkę z przyciskami:
LITTLE TIKES Interaktywna TRĄBKA Światło DŹWIĘK (3690206889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Poza tym kupiłam jej kuferek, piórnik i ołówki - różowe i z Roszpunką, więc w oczach mojej córci piękne;-)

Dla Maćka wybieramy między:
CHICCO Samochód ZDALNIE STEROWANY BILLY Dźwięki (3692559529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a tym:
LITTLE TIKES Straż Tor Samochodowy + Hot Wheels (3690801957) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i tu drogie posiadaczki synków proszę o poradę:-)

Przed chwilą dzwoniła krawcowa, że mogę zasłony odebrać, więc Aniez na macanie możesz wpadać;-)

reklama
Do góry