reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Maonka- świetny zestaw :-) będzie się podobał. Też kiedyś o nim myślałam.

Elvie- jak masz dużo zabawek, to zainwestuj właśnie w Tomka :) jest fajną i długoletnią opcją, ma możliwość rozbudowy, więc rozwiązuje problem prezentów na kilka lat :p Co ważne, można mieć wielki zestaw, ale składa się go do małego pudełka, bardzo kompatkowa zabawka :p Część elementów składa się jak walizeczka, więc zawsze do auta wlezie w przypadku np. wakacji.
Śliczny jest też pociąg z lego duplo, tylko ceną to mnie zabili LEGO Duplo - Pociąg DUPLO – Zestaw Deluxe 10508 - DUPLO Pociąg - DUPLO - Klocki LEGO - Sklep KrainaZabawy.pl

U nas garaż był siedliskiem kurzu, a dużym autem na baterię B. bawił się może z tydzień, potem też kurz zaczęło zbierać.

Aniez :-) u nas też garaż kupiony w ubiegłym roku dla M. stoi i kurz zbiera... trochę się nim bawią ale szału nie ma. To samo z pociągiem...bawili się może ze 3-4 razy i elementy bardzo szybko sie popsuły ale ja miałam jakąś inną kolejkę nie tomka czy coś w ten deseń. Taka niby bardziej dorosła... porażka.

Teraz ciągle szukam czegoś dla J. niby mam już od nas czołg na zdalne sterowanie ale chciałam mu jeszcze coś małego dokupić. No i od teściów coś... tu nie mam pomysłu żadnego bo jak patrzę na te lego chima i inne i ceny to mi się w głowie kręci...małych zestawów niet albo już je ma... i mam zonka totalnego....

Nata- proszę bardzo :) chyba wolę kuchnie drewniane, niż auta dla B., w których zaczynam się conieco gubić ;)

Dziewczyny dzwoniła moja mama i w Rossmanie -40% na całą kolorówkę, więc jak się któraś musi dotowarować to na bank do niedzieli jest %

aniez - my kupiliśmy dopiero kolejkę z ikei drewnianą, bo ja drewniane zabawki kocham najbardziej i ją zamierzamy kolekcjonować.

Za opnie o garażu dziękuję. Odwidział mi się :)

nata - boską drewnianą kuchnię w ikei widziałam, ale droga strasznie. Mnie się na Allegro kuchnie tefal podobają, może młoda pod choinkę dostanie jak już ich rozdzielimy.

Firanki dzieciowe, które kupiłam po 9,99zł/metr są boskie i szczególnie w jasnoszarym pokoju Macia pięknie się prezentują. Później jak młody wstanie to Wam pokażę foty.

Teraz ciągle szukam czegoś dla J. niby mam już od nas czołg na zdalne sterowanie ale chciałam mu jeszcze coś małego dokupić. No i od teściów coś... tu nie mam pomysłu żadnego bo jak patrzę na te lego chima i inne i ceny to mi się w głowie kręci...małych zestawów niet albo już je ma... i mam zonka totalnego....

Sory ale odpowiem za Twoje dziecko . Nie wiem w czym masz problem skoro J wyraźnie Ci powiedział że chce lego hero factory .
Kurde Aga święta są po to żeby spełniać dziecięce marzenia . :tak:
A kupić można za 41 zł z wysyłką
LEGO HERO FACTORY SCAROX 44003 (3695344299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tanie chima proszę

70000 LEGO CHIMA Szybowiec Razcala

aniez - my kupiliśmy dopiero kolejkę z ikei drewnianą, bo ja drewniane zabawki kocham najbardziej i ją zamierzamy kolekcjonować.

Za opnie o garażu dziękuję. Odwidział mi się :)

nata - boską drewnianą kuchnię w ikei widziałam, ale droga strasznie. Mnie się na Allegro kuchnie tefal podobają, może młoda pod choinkę dostanie jak już ich rozdzielimy.

Firanki dzieciowe, które kupiłam po 9,99zł/metr są boskie i szczególnie w jasnoszarym pokoju Macia pięknie się prezentują. Później jak młody wstanie to Wam pokażę foty.

Kuchnia taka jak tefala była teraz w biedrze za 129 zł , firmy smoby kupiłam do przedszkola .

Moje dzieciaki się garażem bawiły , ale zwykłym wadera .

Z dzieciowych jak już elvie pisałam podobaja mi się te z little people

Fisher Price Little People Garaż,Rampa 60cm Nowość (3732528296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dla chłopców podoba mi się też zamek co go Aniezowej chłopaki posiadają :tak:

ja z SZymkiem nie mam problemów bo on lubi gry i lego . z lego może być ninjago , chima , czy hero factory . Mało miejsca zajmuje i nie mam problemów z wyborem :-D:-D
Oczywiście marzą mu się drogie zestawy , ale nic z tego :-D

reklama
Aniam spełniliśmy już 3 z jego listy :tak: (czołg na zdalne który dostanie od nas, grę słowostworki i mały czołg). Na Hero factory się nie zgodzę bo to nie jest jego inicjatywa, że chce tylko koledzy mu powiedzieli że jak nie będzie miał hero factory to się z nim bawić nie będą... O całej sytuacji dowiedziałam się ostatnio jak sobie usiedliśmy z J. i porozmawialiśmy bo miał jakiś zatarg z kolegami. Pytalam panią która ponoć była świadkiem tego i potwierdziła że tak mówili. Oczywiście ona zareagowała ale wiadomo, że dziecko usłyszało tylko to że nie będą się z nim bawić. Poinformowałam wychowawczynię o tym i teraz ona prowadzi rozmowy z dziećmi że nie wolno w ten sposób postępować i że to czy ktoś posiada jakąś zabawkę czy nie, nie jest wyznacznikiem wartości drugiego człowieka. Bo co jak rodziców nie stać?? Wiem że pisałam że mi się Hero Factory nie podoba i dalej tak jest, ale teraz tym bardziej nie kupie mu tego aż do czasu jak dzieciaki zaczną akceptować to że ktoś czegoś nie ma...gdybym kupiła mu jednak to rozwaliło by cały plan wychowawcy nakierowany na różnorodność tego co kto ma. A jeszcze inicjatorem całej sytuacji był sąsiad którego ojciec ma firmę i po prostu mają wszystko... U sąsiada też już są poinformowani, ale wszystko idzie przez wychowawcę bo sytuacja była w szkole... my sobie z mamą pogadałyśmy prywatnie i pracują... ale wiadomo to są dzieci.
Kiedyś J. dostanie to Hero Factory ale tylko dlatego że sam z siebie będzie chciał a nie żeby "dorównać" czy sie wkupić w łaski...
Ehhh trochę zagmatwałam :-p

A co do prezentu to wczoraj wygrzebałam list J. do Mikolaja i mnie olśniło :-D chciał helikoptery małe wojskowe (6 szt. dokładnie :-p) i żołnierzyki :-) (choć tych ma już cały karton po A. jeszcze) ale mam zamiar mu je zamówić...w ten sposób będzie miał prawie wszystko z listy...

Do góry