reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Forget- te kopertowe bodziaki są świetne dla maluszka i dla Ciebie- oboje nie bedziecie się denerwować.
Ja mam więcej bodziaków niż śpioszków, ale mam też spodenki :tak: takie męciutkie dla maluszka. Generalnie, jak pamiętam, Kuba najbardziej zalewał bodziaki, pieluszki (te pod główką) i mamusie lub tatusia oczywiście :-D

Też się pochwalę! Mąż nie zdzierżył mojego jęczenia, że nic nowego nie kupiłam dla Bartusia, bo mam lenia i mi się nie chce ganiać po sklepach i w sobotę po południu oświadczył, że na jego oko Kuba jest zdrowy i jedziemy do sklepu :tak: No i kupiłam troszke cieplejszych rzeczy (bo po Kubuli to same przewiewne mam), i kilka pierdułek typu grzebyczek, szczoteczka, nożyczki, smoczki...

Na przyszłą sobotę mam zaplanowane grubsze zakupy (materac, kołderka itd), bo mój mąż postanowił wziąć byka za rogi i mieć święty spokój :-D Jak dobrze pójdzie zostaną tylko apteczne i pieluszki :-D No poza tym Kubusia trzeba będzie obuć i ubrać na wiosnę :szok:

reklama
Dagsila, Martyna, Nata - gratuluje zakupów :-)

I mam jeszcze jedno pytanko: ile właściwie potrzeba śpiochów i czy jak się kupuje śpiochy, to trzeba mieć do kompletu tyle samo kaftaników???????? Dzizassssss, nie ogarniam tego - już myślałam, że garderoba skompletowana a znów nachodzą mnie watpliwości.

Aha - kupiłam tanio pieluchy tetrowe w Selgros - jedna sztuka 1,6 pln

Ja nie kupuje kaftaników mam kilka po kuzynki synku moim Szymku i znowu jej synku i są jak nowe bo ja ich nie używałam ani ona . Wole body ew jakąś bluzeczkę wkładana przez głowe ale to rzecz gustu . A ubierać się dziecko nauczysz w dwa dni :tak:

Dagsila, Martyna, Nata - gratuluje zakupów :-)

zastanawiam się tylko nad jednym - widzę, że kupujecie body nie rozpinane, tylko takie wkładane przez główke. Ja się wystraszyłam tego co dziewczyny pisały i kupiłam większość rozpinanych, które niestety wyszły mnie drożej no i nie wiem czy potrzebnie...

I mam jeszcze jedno pytanko: ile właściwie potrzeba śpiochów i czy jak się kupuje śpiochy, to trzeba mieć do kompletu tyle samo kaftaników???????? Dzizassssss, nie ogarniam tego - już myślałam, że garderoba skompletowana a znów nachodzą mnie watpliwości.

Aha - kupiłam tanio pieluchy tetrowe w Selgros - jedna sztuka 1,6 pln

Forget me not - ja tez nabylam take zapinane kopertowo na poczatek. Na poczatku dzidzia jest strasznie wiotka i inne body sa nieporacze. Potem juz innych niz przez glowe w zasadzie nie uzywalam. Taki 2-3 miesieczniak ma juz duzo sztywniejszy kregoslup niz noworodek.

jutro jedziemy z małżonkiem na jazdę próbną wózkiem i sprawdzimy jak mieści się w bagażniku i czy fotelik się dobrze wpina w pasy - z fotelikiem będziemy mieli problem - będzie mocowany na środku - bo tylko tam nie mamy poduszek powietrznych.

Dziewczyny mam pytanko czy któraś z was kupiła już chustę do noszenia dzidzi i jaką firmę możecie polecić?
Drugie pytanko czy znacie może opinie o wózku Mikado Oxford może któraś miała taki wózek albo zamierza go kupić?

no to nabazgram, co mam po wczorajszych zakupach:

2 komplety poscieli ( jedne w paseczki drugie w instrumenty)
2 przescieradla
1 kocyk rozowy:-)
poduszeczka do wozka
ochraniacz na szczebelki
baldachim/moskitera
rozowa lampka nocna

13x13 podziwiam za chec uzywania pieluch wielorazowych:tak: ja jestem leniwa i ekonomiczna ( bo ile pradu i proszku na pranie i czasu i prady na prasowanie tych pieluch - o ile to takie co sie pierze i prasuje;-))matka i kupilismy wczoraj:

1 paczke pampers new born
2 jumbo paki pampers midi
zborcze opakowanie chusteczek nawilzonych tez pampersa

mam tylko nadzieje ze dzidiza nie bedzie miala reakcji ant-pampersowych. a my bylismy w makro, wiec wszystko nam tak czy inaczej przy pampersach wychodzilo duzo taniej niz chociazby chusteczki bambino.

probowalismy jeszcze kupic jakies ubranka ale w tesco nie znalezlismy nic ciekawego a w h&m raczej takie wyjsciowki a nie wygodne wdzianka domowe,

łółzeczko mamy juz zlozone i materacyk w nim juz sobie siedzi. poki co kot ma wielka radoche bo siedzi pod nim a my stres bo pilnujemy zeby do srodka nie właził, zeby nam sie nie przyzwyczail.

no to poki co tyle
wydawalo mi sie ze mamy duzo,a jak wykreslilam z listy zakupow to tylko kilka linijek odpadło:baffled:

wiec jeszcze nie raz bede wypisywala co mam nowego:-)

pokaż fotki :)

w sprawie wózków, ta koleżanka u któej wczoraj bylismy ma Espiro GTX obejrzałam sobie na żywo i przyznaje ze na prawde fajny, podobno do x-landera i niedrogi
http://allegro.pl/show_item.php?item=875898610&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E

Jeśli chodzi o wózek to u nas klamka już zapadła i zdecydowaliśmy się na X-Landera XA z 2010 roku. Dłużej się zastanawiać nie chcę, zresztą naprawdę nie ma idealnego wózka, w każdym czegoś brakuje a ten najbardziej mi odpowiada (oczywiście w tym przedziale cenowym i wagowym). Została kwestia koloru, mnie najbardziej podoba się arctic lub ocean no i rocky tez jest fajny :-D:tak:

reklama
Dziewczynki gratuluje udanych zakupów:tak:, ja Wam zazdrosciłam:-p i też przed chwila poszalałam troszkę na allegro:-D

Jeśli chodzi o wózek to u nas klamka już zapadła i zdecydowaliśmy się na X-Landera XA z 2010 roku. Dłużej się zastanawiać nie chcę, zresztą naprawdę nie ma idealnego wózka, w każdym czegoś brakuje a ten najbardziej mi odpowiada (oczywiście w tym przedziale cenowym i wagowym). Została kwestia koloru, mnie najbardziej podoba się arctic lub ocean no i rocky tez jest fajny :-D:tak:

a ja mam problem, bo chce arctic, ale u mnie w sklepie akurat go nie ma:wściekła/y:. Gościu ma wszystkie kolory oprócz tego właśnie i co dziwne, jak mój mąż dzwonił sie pytac czy bedą mieli kolor arctic to mu powiedzieli,że dopiero w marcu i że będzie to seria limitowana:szok:. Jestem trochę w szoku bo w sklepach internetowych mozna go już kupic i to za tę samą cene co ocean i inne. Tylko,że ja chciałam napierw na żywca go oblukac:sorry2:.

Do góry