reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Babymama.pl - Sklep dla mam z dziećmi - Pieluchy eco | Eco baby | BabyMama.pl

Dziewczyny czy któraś mnie oświeci co to jest i ile tego potrzeba żeby funkcjonować normalnie:confused::confused::confused: ja jakaś niekumata w tych sprawach jestem -nie mogę zajarzyć :no:

ile pieluch i otulaczy jest potrzebnych
czy to się w otulacz wkłada tą pieluchę???
i później się płucze i pierze jak zwykłe tetrowe???:confused:

Ktoś się w to bawił??? uciążliwe jest???

Wiem że już o tym było ale w sumie akoś teraz się zainteresowałam tematem a okazało się że go nie łapię:baffled:

reklama
13x13 - masz niejako dwie możliwości albo kupujesz tetre , pieluchy muslinowe czy co tam chcesz i do tego otulacze i tak się bawisz . Jak czytałam to zwykle potrzeba ok 3-5 otulaczy pieluch powiedzmy ze 20 szt do tego takie wkłady specjalne powiedzmy 5 szt na wyjście na dwór żeby pielucha była bardziej chłonna itp.
Taki otulacz zmieniasz co kilka zmian pieluchy.
Drugie wyjście to większa inwestycja . Kupujesz takie pieluchy :
wytestowałam i są super
{Bumgenius} Pieluszka Onesize V.3 jasna zieleń | PIELUSZKI | Pieluszki z Kieszonką | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
i te masz od początku do końca bo je się zmniejsza :)
Jak coś to pytaj .
Takie pieluszki i tak od początku nie są do założenia po jakimś miesiącu można to zacząć używać :)

no to nabazgram, co mam po wczorajszych zakupach:

2 komplety poscieli ( jedne w paseczki drugie w instrumenty)
2 przescieradla
1 kocyk rozowy:-)
poduszeczka do wozka
ochraniacz na szczebelki
baldachim/moskitera
rozowa lampka nocna

13x13 podziwiam za chec uzywania pieluch wielorazowych:tak: ja jestem leniwa i ekonomiczna ( bo ile pradu i proszku na pranie i czasu i prady na prasowanie tych pieluch - o ile to takie co sie pierze i prasuje;-))matka i kupilismy wczoraj:

1 paczke pampers new born
2 jumbo paki pampers midi
zborcze opakowanie chusteczek nawilzonych tez pampersa

mam tylko nadzieje ze dzidiza nie bedzie miala reakcji ant-pampersowych. a my bylismy w makro, wiec wszystko nam tak czy inaczej przy pampersach wychodzilo duzo taniej niz chociazby chusteczki bambino.

probowalismy jeszcze kupic jakies ubranka ale w tesco nie znalezlismy nic ciekawego a w h&m raczej takie wyjsciowki a nie wygodne wdzianka domowe,

łółzeczko mamy juz zlozone i materacyk w nim juz sobie siedzi. poki co kot ma wielka radoche bo siedzi pod nim a my stres bo pilnujemy zeby do srodka nie właził, zeby nam sie nie przyzwyczail.

no to poki co tyle
wydawalo mi sie ze mamy duzo,a jak wykreslilam z listy zakupow to tylko kilka linijek odpadło:baffled:

wiec jeszcze nie raz bede wypisywala co mam nowego:-)

Dagsila - uzywanier takich pieluch wcale nie jest czasochłonne a dla dziecka dużo zdrowsze dla pupy:tak: Jak kiedyś przeczytałam z jakiego syfu robi się jednorazówki to mi oczy wyszły:no: To kwestia przyzwyczajenia i tyle . Ja używam i takie i takie , bo jakoś nie wyobrazam sobie na wyjścia czy wyjazdy używania wielorazówek ale w domu najczęsciej w takich gania . Co do prania to można zrobic z ciuszkami , tylko wrzucasz na pranie poczatkowe same pieluchy a potem dodajesz ciuszki czy co tam masz

ja tez jestem zainteresowana uzywaniem tych wielorazowych pieluch, ale tez jeszcze dokladnie nie kumam wszystkiego, musze jeszcze poczytac i zamowic jakies:tak:

Juste - te bumgeniusy sa superowe i do nich już nic nie trzeba kupować . Zamów sobie ze trzy sztuki tam są dwie wkładki jedna większa i druga dla maluszków i wytestuj . jak Ci się spodoba kupisz więcej:tak:

aniam - no wlasnie musze je kupic i zobaczyc, ale mowisz ze tam sa te wklady jeden duzy i drugi dla malucha i np. zakladam dzidzi ta pieluche z tym wkladem tak? i ona zrobi siusi i wtedy wymieniam tylko ten wklad? a pielucha zostaje? no i powiedzmy ze kupie 3 te pieluchy to mam tylko 3 wklady male i to przeciez mi nie wystarczy na jeden dzien czy jak?? jak zrobi np kupke czy siusiu to wklad do prania idzie? czy wywalam go i tylko pieluche piore?:confused::confused::confused:

aniam - no wlasnie musze je kupic i zobaczyc, ale mowisz ze tam sa te wklady jeden duzy i drugi dla malucha i np. zakladam dzidzi ta pieluche z tym wkladem tak? i ona zrobi siusi i wtedy wymieniam tylko ten wklad? a pielucha zostaje? no i powiedzmy ze kupie 3 te pieluchy to mam tylko 3 wklady male i to przeciez mi nie wystarczy na jeden dzien czy jak?? jak zrobi np kupke czy siusiu to wklad do prania idzie? czy wywalam go i tylko pieluche piore?:confused::confused::confused:

Te co ja mam to są już całość , nie wymieniasz wkładu uzywasz pieluche i cała idzie do prania wyciagasz wkład do pralki wszystko :tak: I potem go wkładasz . Mozesz je poprostu zamieniać z małego na duzy , ew. możesz dołożyć wiecej na noc . Pisałam o trzech żebyś zobaczyła wogóle jak to jest . Możesz je wyprać ręcznie lub z ciuszkami . A potem dokupić . Bo pieluszki są dośc drogie u nas koło 69zł sztuka więc lepiej nie inwestowac od razu .
Ja kupiłam dwie najpierw wypróbowałam a teraz mam 7 szt:tak:

reklama
W weekend troszkę zaszalałam zakupowo. Na stanie mam już: łóżeczko z materacykiem, 2 butelki TT, pieluchy jednorazowe, tetrowe i kilka flanelowych, 2 pajacyki rozm.56 i 2 body, a na allegro zamówiłam pościel z rożkiem i koszulę do karmienia :-):-) teraz czekam na słowa uznania z Waszej strony :tak::tak:

Do góry