reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
W weekend troszkę zaszalałam zakupowo. Na stanie mam już: łóżeczko z materacykiem, 2 butelki TT, pieluchy jednorazowe, tetrowe i kilka flanelowych, 2 pajacyki rozm.56 i 2 body, a na allegro zamówiłam pościel z rożkiem i koszulę do karmienia :-):-) teraz czekam na słowa uznania z Waszej strony :tak::tak:
GRATULUJE pierwszych zakupów :)

W weekend troszkę zaszalałam zakupowo. Na stanie mam już: łóżeczko z materacykiem, 2 butelki TT, pieluchy jednorazowe, tetrowe i kilka flanelowych, 2 pajacyki rozm.56 i 2 body, a na allegro zamówiłam pościel z rożkiem i koszulę do karmienia :-):-) teraz czekam na słowa uznania z Waszej strony :tak::tak:

no to jak sie domagasz to ja przesyła stos słów uznania:-D:-D:-D:-D

Juste - te bumgeniusy sa superowe i do nich już nic nie trzeba kupować . Zamów sobie ze trzy sztuki tam są dwie wkładki jedna większa i druga dla maluszków i wytestuj . jak Ci się spodoba kupisz więcej:tak:

Aniam też zastanawiam się nad używaniem tych pieluszek:tak: dostałam jedną sztukę od koleżanki i wypróbuję.Wiadomo że na wyjścia z domku i wyjazdy to jednorazówki najlepsze ale w domku czemu nie przecież można je prać z ciuszkami więc nie widzę problemu:tak:

Dagsila, Martyna, Nata - gratuluje zakupów :-)

zastanawiam się tylko nad jednym - widzę, że kupujecie body nie rozpinane, tylko takie wkładane przez główke. Ja się wystraszyłam tego co dziewczyny pisały i kupiłam większość rozpinanych, które niestety wyszły mnie drożej no i nie wiem czy potrzebnie...

I mam jeszcze jedno pytanko: ile właściwie potrzeba śpiochów i czy jak się kupuje śpiochy, to trzeba mieć do kompletu tyle samo kaftaników???????? Dzizassssss, nie ogarniam tego - już myślałam, że garderoba skompletowana a znów nachodzą mnie watpliwości.

Aha - kupiłam tanio pieluchy tetrowe w Selgros - jedna sztuka 1,6 pln

I mam jeszcze jedno pytanko: ile właściwie potrzeba śpiochów i czy jak się kupuje śpiochy, to trzeba mieć do kompletu tyle samo kaftaników???????? Dzizassssss, nie ogarniam tego - już myślałam, że garderoba skompletowana a znów nachodzą mnie watpliwości.

ja nie kupuje kaftaników - podwijają się i maleństwu może być niewygodnie do śpiochów mam body (i zamierzam jeszcze dokupić)

zastanawiam się tylko nad jednym - widzę, że kupujecie body nie rozpinane, tylko takie wkładane przez główke. Ja się wystraszyłam tego co dziewczyny pisały i kupiłam większość rozpinanych, które niestety wyszły mnie drożej no i nie wiem czy potrzebnie...

Chodzi ci o body takie zapinane kopertowo ?
Jeśli tak to naprawdę one na samym początku są super nie musisz denerwowac sie wkładaniem przez główkę wiesz wiele niemowlaków denerwuje się przy takim wkładaniu.Potem jak będziesz miała większa wprawę możesz zakładać zwykłe body zakładane przez główkę.
Ja nie kupuje kaftaników.Pod spiochy zakładam body:tak:

z tymi body to pewnie bedzie Ci duzo wygodniej niz przy zwyklych wkladanych przez glowke:-)
a w zwiazku z tym ze kupuje mniej to rowniez zaopatrje sie w kaftaniki, ale z tymi zakupami to jak która uwaza. oczywiscie mam kilkanascie szt body, wiec moze sie okazac ze kaftaniki moja Ola dostanie pozniej dla lalek do zabawy;-)

reklama
te body które akurat mam ja - to albo wkładane przez główkę bez żadnych zatrzasków albo takie z zatrzaskami na linii barku - może dokupię jeszcze z trzy sztuki takich kopertowych/
Nie chciałabym też przesadzić - bo przecież maleństwo długo tego nie ponosi, a dodatkowo przy szerokim pieluszkowaniu to najmniejsze body zaraz będą za małe.

Do góry