reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

dziewczyny ciagle szukam komode (z przewijakiem osobnym) i szafe do pokoju dla malej, i koniecznie biala i te co mi sie podobaja to strasznie drogie, a nie chce tyle wydawac bo to nie wiadomo czy dziecko gdzies nie porysuje czy pobrudzi i wogole... no i chyba zostaje mi tylko ikea.. choc i tam ciezko jest cos razem skompletowac...
kupila juz ktoras cos takiego?

Justa - ja mam komode z ikea i własnie tam można osobno kupić ten przewijak na komode a potem to zdjąc i mieć samą komode

My kupiliśmy łóżeczko drewex z serii hippo i w tej serii jest też szafa i komoda - i takie do kompletu zamówiliśmy. Jest biała, zobacz sobie:
ZESTAW DREWEX HIPPO ŁÓŻKO SZUFLADA KOMODA SZAFA (857212265) - Aukcje internetowe Allegro
Wysyłam link do zestawu, ale można kupować osobno i tym sposobem rozłożyć koszty w czasie.
Nam się szalenie podoba i myślę, że będzie służyć Lence do 6lat, bo kolejną wymianę mebli pewnie zrobimy jak mała będzie szła do zerówki i trzeba się będzie za mebelkami z biurkiem rozejrzeć:tak: Łóżeczko przyszło nam przed Świętami, jest prześliczne i rewelacyjnie wykonane!! POLECAM!!

U mnie właśnie problem wymiany odpada choć wiadomo meble mogą nie wytrzymać , bo mam taką serie z ikea że mozna do tego wszystko kupić łącznie z biurkiem , stołami , cudami , półkami itp.
mały ma taką komode
IKEA | Meble do przechowywania | Komody | LEKSVIK | Komoda, 6 szuflad
szafe
IKEA | Meble do przechowywania | Szafy | LEKSVIK | Szafa/ 3 drzwi
wyrko
IKEA | Łóżka | Łóżka | LEKSVIK | Rama łóżka o regulowanej długości
ma kolorowe ściany więc meble dlatego stonowane bez bajerków :)
zreszta już wam kiedyś pokazywałam jego ścianki
i regał mam do przewijania zamiast przewijaka na komode

Twoje mebelki bardzo ładne ale ja bym nie zmiesciła rzeczy Szymka w tą komode:-D:-D

reklama
elvie3 - bardzo ladne te mebelki, choc komoda troche mala, a szafka znowu bedzie do mnie za duza, mam taki durny ten pokoj bo sciety jest z jednej strony a po drugiej na srodku idzie i wystaje troche komin...i ciezko cos dopasowac

A ja się zastanawiam na razie nad tym czy robić dziecku osobny pokoik czy na początku robić wszystko w naszym (moim i męża) żeby było bliżej do wszystkiegi i chodzić nie trzeba było za dużo... Jak u Was to wygląda? Osobno czy razem?
u mnie zdecydowanie osobno

aniam141 - mi sie ta seria leksvik od ikea bardzo podoba, ale ten kolor...ja potrzebuje biala i szafa tez bedzie mi za duza od leksvik, musze miec szafe do 75 cm szeroka....chyba kupie ta od pax taka polowke 50 cm....nie wiem kurde

elvie3 - bardzo ladne te mebelki, choc komoda troche mala, a szafka znowu bedzie do mnie za duza, mam taki durny ten pokoj bo sciety jest z jednej strony a po drugiej na srodku idzie i wystaje troche komin...i ciezko cos dopasowac

u mnie zdecydowanie osobno

aniam141 - mi sie ta seria leksvik od ikea bardzo podoba, ale ten kolor...ja potrzebuje biala i szafa tez bedzie mi za duza od leksvik, musze miec szafe do 75 cm szeroka....chyba kupie ta od pax taka polowke 50 cm....nie wiem kurde

Justa dziecieca szafa z tej kolekcji jest mała bo moja z normalnej jest . białych mebli w ikea mnogo tylko poszukaj sobie z tych normalnych a nie dla dzieci . pewnie coś znajdziesz :)
bo już u kilku osób widziałam białe właśnie takie powybierane z różnych kolekcji

Aga - ja na 100% się jeszcze nie zdecydowałam na wózek a moje typy to właśnie Vector AT no i X-Lander XA. Jeszcze się waham :-)
Elvie - mebelki przecudne! :-)

Ja łóżeczko zdecydowanie postawię w sypialni: po pierwsze moja wygoda, po drugie nie chcę, żeby Zosia płacząca w nocy zakłócała sen Oli. Myślę, że przez pierwszy rok będzie spała z nami, ale wszystko zależy od tego jak te nocki będą wyglądały.

My kupiliśmy łóżeczko drewex z serii hippo i w tej serii jest też szafa i komoda - i takie do kompletu zamówiliśmy. Jest biała, zobacz sobie:
ZESTAW DREWEX HIPPO ŁÓŻKO SZUFLADA KOMODA SZAFA (857212265) - Aukcje internetowe Allegro
Wysyłam link do zestawu, ale można kupować osobno i tym sposobem rozłożyć koszty w czasie.
Nam się szalenie podoba i myślę, że będzie służyć Lence do 6lat, bo kolejną wymianę mebli pewnie zrobimy jak mała będzie szła do zerówki i trzeba się będzie za mebelkami z biurkiem rozejrzeć:tak: Łóżeczko przyszło nam przed Świętami, jest prześliczne i rewelacyjnie wykonane!! POLECAM!!

Widziałam te mebelki na żywo w sklepie Kolorino - są prześliczne, zwłaszcza jak połączone z pościelą firmową Drewexu. Wyglądają też dość solidnie, więc kilka lat powinny przetrwać :tak:.

Ja już się nie mogę doczekać urządzania pokoju dla małej, ale to pewno gdzieś za rok. Narazie dostanie swoje łóżeczko i komodę do naszej sypialni. Zamówiłam komodę u stolarza, żeby dobrać kolor to szafy przesuwnej i żeby zrobił mi szuflady na systemie Bluma - wtedy tak leciutko się domykają. No i koszt o 200 pln niższy niż takiej samo rozmiarowo długiej komody w IKEA.

reklama
Do góry