reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dawno mnie tu nie było wiec w wolnej chwili chciałam nadrobić
ale ten wątek dla mnie... to jak "moda na sukces":-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D kiedy nie wejdę jest o wózkach:-) taki mój fart :-p :-p :-p :-p

Nie zgodze sie z Toba. Tzn nie do konca. Jasne, ze najbezpieczniejsza pozycja do jazdy jest siedzenie tylem i dlatego tak popularne sa takie foteliki w Szwecji czy Stanach, nawet w wiekszych przedzialach wagowych.
Co do gwiazdek - wystarczy przyjezc sie filmom z tych testow. Np temu:
niby bezpieczna baza Isofix Emmaljunga a fotelik spokojnie sie z niej wyrywa i dziecko lata po samochodzie, zagrazajac przy tym zyciu innych pasazerow - nie mowiac o niebezpieczenstwie dla tego dziecka. Po tym niewypale zgodnie ogloszona, ze isofix nie jest juz gwarancja bezpieczenstwa. I genialny fotelik Renolux - sama zobacz co sie dzieje z dzieckiem
YouTube- Fotelik Emmaljunga First Class i fotelik Renolux 360st. obrotowy - testy zderzeniowe

Ja mialam fotelik, ktoremu pasy wyrywaly sie z siedzenia i dziecko lecialo do przodu. I co tu po bezpiecznym samochodzie jak Ci przy zdzerzeniu 64 km/h dziecko wyleci przez przednia szybe, podczas gdy reszta pasazerow moze nie doznac zadnych urazow.

Ja bazy do małego fotelika nie mam i nie miałam szkoda mi było na nia kasy , większe foteliki to raczej miałam na myśli fotelik już z isofix a nie z bazą . Bazy bym nie kupiła bo kosztuje tyle co fotelik a mi nie przeszkadza montowanie fotelika małego pasami
. Wnioske z tego jest jeden lepeij dobrze jeździć i nie mieć wypadków :-D bo tak naprawdę jak się nie ma farta to nie ma super fotelika . :tak:
Filmów z testów nie ogladałam , bo co z tego że je zobacze jak większość tych fotelików dla mojego synka się nie nadawało:no: Miał w nich niewygodnie i nie wytrzymał by godziny jazdy w takim .

Jane nomad bardzo fajne wózio kolezanka ma .
Ale mi się bardziej podoba concord bardzo podobny do nomada
FUSION TRAVEL SYSTEM 3w1 +PROTON+ION CONCORD 2010 (877103478) - Aukcje internetowe Allegro

zreszta mogę sobie poogladac tylko bo ja już mam dwa wózki:-( i mąz by mnie ubił za trzeci:-D

Dziewczyny próbowałam u nas na majowym forum, ale chyba żadna z kobietek nie miała problemów jeszcze z pleckami,także piszę tutaj - czy któraś z Was używa pasa ortopedycznego? Bo ja zastanawiam się nad kupnem. Mam straszne bóle pleców i to już teraz w 22 tyg,a co będzie poźniej... ?! Jeśli używacie to jakiej firmy albo słyszałyście od kogoś że poleca konkretny?

corina - nie mam pojecia, pierwsze slysze o takim pasie, mam juz nieraz lekkie bole plecow i jak siedze to teraz czesto z poduszka ta do karmienia i jest mi wygodnie

dziewczyny ciagle szukam komode (z przewijakiem osobnym) i szafe do pokoju dla malej, i koniecznie biala i te co mi sie podobaja to strasznie drogie, a nie chce tyle wydawac bo to nie wiadomo czy dziecko gdzies nie porysuje czy pobrudzi i wogole... no i chyba zostaje mi tylko ikea.. choc i tam ciezko jest cos razem skompletowac...
kupila juz ktoras cos takiego?

My kupiliśmy łóżeczko drewex z serii hippo i w tej serii jest też szafa i komoda - i takie do kompletu zamówiliśmy. Jest biała, zobacz sobie:
ZESTAW DREWEX HIPPO ŁÓŻKO SZUFLADA KOMODA SZAFA (857212265) - Aukcje internetowe Allegro
Wysyłam link do zestawu, ale można kupować osobno i tym sposobem rozłożyć koszty w czasie.
Nam się szalenie podoba i myślę, że będzie służyć Lence do 6lat, bo kolejną wymianę mebli pewnie zrobimy jak mała będzie szła do zerówki i trzeba się będzie za mebelkami z biurkiem rozejrzeć:tak: Łóżeczko przyszło nam przed Świętami, jest prześliczne i rewelacyjnie wykonane!! POLECAM!!

Dziękuję:-)
Jak znajdę chwilkę to już nasze "ubrane" w 13-elementową pościel cyknę i na forum wrzucę.
Aha, łóżeczko ma gryzaki po bokach, żeby maluchy nie gryzły drewna;-) Dokupiliśmy też kółeczka, więc łatwo je można przemieszczać.
No i jest sosnowe a nie z jakiejś sklejki, którą nie wiadomo z czego zrobiono.
Jesteśmy bardzo z zakupu zadowoleni:tak:

reklama
A ja się zastanawiam na razie nad tym czy robić dziecku osobny pokoik czy na początku robić wszystko w naszym (moim i męża) żeby było bliżej do wszystkiegi i chodzić nie trzeba było za dużo... Jak u Was to wygląda? Osobno czy razem?

Do góry