reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Igla, Kejt, moje małe też są chore, i pani w pkcie szczepień powiedziała, że absolutnie nie zaszczepi dzieci. Jak wyzdrowieją, to mam odczekać tydzień i dopiero mogę się wybrać na szczepienie.

reklama
Igla!!!
Co prawda mieszkam w Anglii,ale mialam ten sam problem!! I co?? Kazali mi szczepic, poki nie ma goraczki wszystko jest niby ok.:szok:
Zaszczepilam bo nie chcieli mi zmienic daty i skonczyl sie katarek!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Dziwne....

Moja też byłą szczepiona jak miała katarek. Pani doktor powiedziała ,że nie ma przeciwwskazań do szczepień jeśli nic większego oprócz katarku nie ma.

dziekuje wam ze odpisalyscie :tak:
mam nadzieje ze do wtorku ten katarek minie bo wydaje mi sie ze z dnia na dzien juz lepiej...
pozdrawiam i zycze spokojnej nocki ;-)

Mój mały coś od kilku dni był bardzo marudny i dopominał się co 1,5 h cyca. Dawałam mu a na noc to zjadał nawet 2 cyce co zawsze jadł jednego i spał od 20 do 3 w nocy, później znowu jedzonko i pobudka o 6. No i dzisiaj znowu powtórka z rozrywki przystawiłam go do 1 piersi, potem do drugiej i wydaje mi się, że Piotruś zrobił się leniwy, bo gdy naciskałam sutka to mleko leciało, ale małemu nie chciała się juz tak mocno ssać. Połozyłam go do łóźka spać, a on ryczy, no więc mu smoka w buzie i za chwilę znowu ryk. Postanowiłam mu zrobić butelkę z Nan1 90 ml i wypił aż mu się uszy trzęsły i nawet jeszcze by pociągnął, ale już się w butli mleczko skończyło. Beknął i poszedł spać, zobaczę do której po tym mega żarciu będzie spać.:szok:

U mnie moja mała wypije z butli, ale nie ode mnie. Jak ją karmi mój mąż to ładnie zje, jak ja próbuję to wypycha i szuka cyca. Jak ją karmię w bujaczku to też zje, tylko nie u mnie na rękach. Uczę ją powoli jedzenia z butli bo jak wrócę do pracy to będzie cyrk. Ściągam mleko i jej daję. Nie mam pojęcia jakie mleko jej kupić jak już będę musiała iść do pracy, może mi coś doradzicie? Do pracy idę w grudniu jak mała będzie miała skończone 6 m-cy

Kasiu, od 4 miesiąca można podawać mleko następne, oznaczone cyferką 2. JA Julce, i później Ani będę podawać NAN. A teraz Juluś ma już Junior Nestle. To tak ode mnie ;-)

Kasiu, od 4 miesiąca można podawać mleko następne, oznaczone cyferką 2. JA Julce, i później Ani będę podawać NAN. A teraz Juluś ma już Junior Nestle. To tak ode mnie ;-)

Tak ale jesli dzidzia jest na butli od jakiegos czasu, jesli nie to daje sie mleko poczatkowe. Tak mi powiedziala specjalistka od karmienia piersia w poradnii laktacyjnej:tak:

reklama
Moj synek od jakiegos tygodnia codziennie placze w nocy przez sen. Nie jest to krzyk ale raczej takie glosne grymaszenie. Czy Wasze dzieci tez tak maja? Nie wiem czym to moze byc spowodowane:confused2::sorry:. Skok rozwojowy wykluczam bo ostatni mial z dwa tyg. temu wiec na kolejny troche za wczesnie. Zebow tez nie widac.

Ostatnia edycja:
Do góry