reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Zgadza się, ja Anię kąpałam w krochmalu, już 3 kąpiele pomogły i zaczęło to znikać :-D teraz już nie ma ani śladu...

ale pojawiła się za to inna cholera - ciemieniucha :-( wysmarowałam główkę Olejuszką i oliwką i zobaczymy... a schodzą jej takie łuski ze szok...

reklama
Skarb Matki Olejuszka preparat na ciemieniuszkę w Lekolandia.pl

to tak wygląda, faktycznie IRka, wysmarowałam Anię raz i nie ma śladu :-D dobre to jest :-) po jednym razie znkinęło super :-D:-D:-D

Andzia, powiem Ci jak ja rozrabiałam... wlewałam do garnka 8 szklanek wody, a w szklance wlałam wodę do połowy, wsypałam dwie łyżki mąki ziemniaczanej, i to wlewałam na wrzątek, poczekałam aż się zagotuje i wyłączyłam. Potem wlewałam do wanienki i dolewałam zimnej wody do odpowiedzniej tempki kąpieli. i było ok... po 3 myciach krościska zniknęły... a i jeszcze pan doktor polecił, aby po kąpieli zysmarować wszystkie zmiany spirytusem. U mnie zeszło baaaaaardzo szybko :-)

Mojemu już trądzik ustępuje. Za to mamy problem z ciemieniuchą. A tą olejuszkę to też wyczesuje się po kąpieli szczoteczką czy jak?? Bo ten sposób z oliwką przed kąpielą i potem wyczesywanie nie za bardzo daje u mnie rezultaty.

Lenka, Olejuszkę nakładasz, jak wykąpiesz małego, nakładasz mu na główkę. Ja nałożyłam czapkę na głowę, aby mi nie upaćkała poscieli ;-) tą Olejuszkę to po nałożeniu trzyma się dobę. Jak umyjesz główkę, wysuszysz i wyczesz, ja tak zrobiłam. Ale ma jeszcze troszkę i muszę dzis poprawkę zrobić :tak:

Nasz synek jest uczulony na jakiekolwiek olejki kosmetyczne i nie moglam niczego stosowac a ciemieniucha sie ciagle utrzymuje. Az przeczytalam ze w takim przypadku mozna glowke wysmarowac olejem z oliwek lub oliwa z pierwszego tloczenia. No wiec kupilam extra virgin oil, wysmarowalam go wczoraj i faktycznie zero alergii. Moze teraz zwalczymy to swinstwo. Pogoda juz odpuszcza z upalami wiec glowka nie bedzie sie tak pocic a to pomoze.:tak:

reklama
Nasz synek jest uczulony na jakiekolwiek olejki kosmetyczne i nie moglam niczego stosowac a ciemieniucha sie ciagle utrzymuje. Az przeczytalam ze w takim przypadku mozna glowke wysmarowac olejem z oliwek lub oliwa z pierwszego tloczenia. No wiec kupilam extra virgin oil, wysmarowalam go wczoraj i faktycznie zero alergii. Moze teraz zwalczymy to swinstwo. Pogoda juz odpuszcza z upalami wiec glowka nie bedzie sie tak pocic a to pomoze.:tak:
Ja tez używam oliwy z oliwek i tylko ona pomaga:tak::-), wypróbowałam 3 oliwki ale żadna z ciemieniucha sobie nie radzi:no:.
My dzis idziemy na szczepienie, trochę sie denerwuję mam nadzieję ,że nie będzie bardzo płakał:-(

Do góry