reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Zgadza się, ja Anię kąpałam w krochmalu, już 3 kąpiele pomogły i zaczęło to znikać :-D teraz już nie ma ani śladu...

ale pojawiła się za to inna cholera - ciemieniucha :-( wysmarowałam główkę Olejuszką i oliwką i zobaczymy... a schodzą jej takie łuski ze szok...

reklama
Skarb Matki Olejuszka preparat na ciemieniuszkę w Lekolandia.pl

to tak wygląda, faktycznie IRka, wysmarowałam Anię raz i nie ma śladu :-D dobre to jest :-) po jednym razie znkinęło super :-D:-D:-D

Andzia, powiem Ci jak ja rozrabiałam... wlewałam do garnka 8 szklanek wody, a w szklance wlałam wodę do połowy, wsypałam dwie łyżki mąki ziemniaczanej, i to wlewałam na wrzątek, poczekałam aż się zagotuje i wyłączyłam. Potem wlewałam do wanienki i dolewałam zimnej wody do odpowiedzniej tempki kąpieli. i było ok... po 3 myciach krościska zniknęły... a i jeszcze pan doktor polecił, aby po kąpieli zysmarować wszystkie zmiany spirytusem. U mnie zeszło baaaaaardzo szybko :-)

Mojemu już trądzik ustępuje. Za to mamy problem z ciemieniuchą. A tą olejuszkę to też wyczesuje się po kąpieli szczoteczką czy jak?? Bo ten sposób z oliwką przed kąpielą i potem wyczesywanie nie za bardzo daje u mnie rezultaty.

Lenka, Olejuszkę nakładasz, jak wykąpiesz małego, nakładasz mu na główkę. Ja nałożyłam czapkę na głowę, aby mi nie upaćkała poscieli ;-) tą Olejuszkę to po nałożeniu trzyma się dobę. Jak umyjesz główkę, wysuszysz i wyczesz, ja tak zrobiłam. Ale ma jeszcze troszkę i muszę dzis poprawkę zrobić :tak:

Nasz synek jest uczulony na jakiekolwiek olejki kosmetyczne i nie moglam niczego stosowac a ciemieniucha sie ciagle utrzymuje. Az przeczytalam ze w takim przypadku mozna glowke wysmarowac olejem z oliwek lub oliwa z pierwszego tloczenia. No wiec kupilam extra virgin oil, wysmarowalam go wczoraj i faktycznie zero alergii. Moze teraz zwalczymy to swinstwo. Pogoda juz odpuszcza z upalami wiec glowka nie bedzie sie tak pocic a to pomoze.:tak:

reklama
Nasz synek jest uczulony na jakiekolwiek olejki kosmetyczne i nie moglam niczego stosowac a ciemieniucha sie ciagle utrzymuje. Az przeczytalam ze w takim przypadku mozna glowke wysmarowac olejem z oliwek lub oliwa z pierwszego tloczenia. No wiec kupilam extra virgin oil, wysmarowalam go wczoraj i faktycznie zero alergii. Moze teraz zwalczymy to swinstwo. Pogoda juz odpuszcza z upalami wiec glowka nie bedzie sie tak pocic a to pomoze.:tak:
Ja tez używam oliwy z oliwek i tylko ona pomaga:tak::-), wypróbowałam 3 oliwki ale żadna z ciemieniucha sobie nie radzi:no:.
My dzis idziemy na szczepienie, trochę sie denerwuję mam nadzieję ,że nie będzie bardzo płakał:-(

Do góry